İlk denemde kısa bir bakır boru kullanmıştım.Ona dijital bir termometre bağladım.Hidrojeni ateşledikten yaklaşık 1 dakika sonra termometre 109 dereceyi gösterdikten sonra ölçüm yapamadı.Çünkü ölçüm aralığı 110 dereceye kadardı.bakır boruyu söktükten dakikalar sonra bile halen el değmeyecek kadar sıcaktı.
Sanırım bu vidyolar hidrojen konusunda size biraz fikir verir.Gazı biraz daha filitre eder temizlersem o 2 cm uzunluktaki alevde görülmeyecek ama yanacak.Bazen mavi ışıldamalar görülecek ancak.Alev boru 2 cm olmasına rağmen 10 cm ötesine koyulan herşeyi yakabiliyor.Sakın cigara yakayım demeyin bununla burnunuzun yüzünüzün yanması içten değil.Elinizle cigaranızı uzatıp yakarsanız o başka.Ama bu seferde cigaranızın üçte biri oan kül olacaktır.Siz en iyisi cigarayı bırakın
Bu yanma olayı boru çapı küçültülerek daha rahatlatılabilir.Ufak bir oda ısıtıcısı yapabilirim bununla.
Bir tane favoya yakıt tasarruf.Bir tane eve ısıtıcı , ocak maksatıyla.Isısı yüksek.1 saatte harcadığı enerji
120 watt.10 saat çalışsa 1 ütünün 1 saatte harcadığı enerji kadar.Gaz miktarı 400-500 mililitre kadar.
Bu miktarı arttırabiliyorum 1 veya 2 litre olduğunda neler yaparım siz düşünün.Kombi tarzı birşey yapıp , su ısıtılıp evde devir daim yapılırsa doğal gaz sistemlerimiz gibi.Bize evde yakıt tasarrufu sağlar.
Bi tanede mutfağa ufak ocağından yaptıkmı.Mutfak giderindende tasarruf.
Bu hidrojen geleceğin yakıtı.İleride birde yakıt pili yapabilirsem elektirikte üretebilirim.Ama yakıt pili altından kalkacağımız maliyette bir durum değil.Yapması çok pahalı bizi aşar.
Vidyoları ekliyorum.Cep kamerası gece kötü çektiğinden görüntü biraz bozuk.Hidrojen sistemi ile uğraşmaktan şöyle güzel bir vidyo kameraya bütçe ayıramıyoruz.
Bugün Ebay (HongKong) sipariş verdiğim shunt dirençli 50 amper Dc akım ölçen ampermetrem geldi.Ne yazıkki bir iki dakika ekranda akım gösterdikten sonra ekranda sadece arka aydınlatma kaldı.Ne yaptımsa geri dönmedi.Satıcıya mail attım.Neresi arızalı olabilir diye.Geri göndermek külfet.Yenisini istesen 14$ , Kargo 8$.Siz söyleyin ben tamir ederim dedim.Sonucu bekliyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=IGV_6q1iHsg
http://www.youtube.com/watch?v=3y8Jz-oFrGQ
İyi Akşamlar...



