[quote="saday"]Arkadaşlar değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Gerçektende insanların kullandıkları aracı iyi tanımaları ve diğer versiyonlarınında özelliklerini bilmesi gurur verici bir duygu.
Aracımda esp olmasada diğer esp bileşenlerinin olması bile beni aracımda güvenli bir sürüş yapabilme açısından rahatlattı.Esp olmasada yine arcımın herhangibir savrulma esnasında güvenlik olarak bana yardımcı olabilecek donanıma sahip olması sevindirici bir şey bence .....
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda sizcede yeterli olmazmı?
[/QUOTE]
bir konuya açıklık getirelim, savrulmayı engelleyen tek gerçek donanım esp dir
ve bu senin aracında yok. yanlış anlama seni hatalı araç kullanmaya
sevketmesin.
abs ile ortak çalışan edl tekerlerden biri ya da birkaçı tutunmayı
kaybetmeye başlarsa edl o tekerlere müdahale ederek gerekli fren
basıncını ayarlar, keza elektronik diferansiyal kilidi de olmak üzere bazı durumlarda bu iki donanım aracın kayma ya da savrulmasına kısmen engel olsa da hiç biri esp nin yerini tutmaz.
ama güvenlik açısından abs, edl, asr ve 4 tekerin disk olmasının katkısı da inkar edilemez.
sonuç olarak fabia-1 seğmentinde en güvenli arabalar arasındadır ve seğmentinin üzerinde bir yol tutuş ve güvenlik sağlar. bunları yaşayan birisi olarak rahatlıkla yazabiliyorum.
ama kesinlikle bunlar sizde aşırı güven hissi yaratmasın, araç kullanırken her zaman dikkatli ve mantıklı olun. zira esp dahil hiç bir donanım fizik kuralları dışında görev yapmaz. her zaman fizik kurallarını aklınızın bir köşesinde tutun.