abrek yazdı:slm arkadaşlar bu fabia 68 liğin yakıtını 3 ayı geçti bi düşüredik bu araçların hepsimi böle ya 4 litre lpg ile 30 km geçemiyorum aracın bütün bakımları yapılmış lpgde değişecek bişeylermi var acaba yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Sn Abrek aynı sorunu bende yaşadım. Fabia 1.4 2005 model 101 bg aracıma 1 ay kadar önce Atiker safefast sıralı sistem montajı yapıldı. Montajdan sonraki ilk depo ile oldukça fazla yol yaptım. Yol bilgisayarında Lpg de ortalama 9 lt/ 100 km gibi, ancak 2. ve sonraki depolarda Lpg sarfiyatı çok artmıştı 12 lt/100 km ayrıca motor arıza ışığıda yanıyordu (fakir karışım hatası). Taktırdığım yerle görüştük 1000 km kadar kullan öyle gel dediler. Geçen hafta Lpg taktırdığım Atiker bayisine gidip ayarlarına bilgisayarda baktık tüketimin çok fazla olduğunu söylediler. Sonuç olarak benim aracımın 101 bg olması nedeni ile enjektörlerin püskürtme ucları(nozul) değiştirildi. Takılan 1,5 mm yi 1,8 mm ile değiştirilip bilgisayarda ayar yaptılar şimdi eskisinden de iyi olduğunu söyleyebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada yakıt oranı kullanıma göre düşmeye başladı şimdilerde 10.4 lt/100 km de.