gönderen sainz » 05 May 2011, 09:37
moment yazdı:ben otomotiv den emekliyim arabam Favorit birkaç aydır hararet yapıyor iki kez kendim conta değiştim daha evvel hortum parlattı,sonra suyun taşma kabına hücum ettiğini far kettim termostat tan kaba gelen hortum içine kılcal bakır boru sokup kabaran suyu silindir kafasına göndermeyi deneyecektim dün hortumu söktüm kolayca birde ne göreyim termostat mesnedinin hortum bağlanan ucunun içi küf ten tıkanmış, hemen temizledim başka işlem yapmadan hortumu takıp bindin bu kez ; kaput altından homurtu evin önüne gelip açtım birde ne göreyim su taşırma kabı gene kabarmış lakin içerisi hareketli şeffaf kap görünüyor ,stop ettim az bekledim su biraz indi kapağı açtım motoru yeniden çalıştırdım termostat tan kaba gelen hortumdan buhar su karışımı üflüyor az geçmeden alt hortumdan su kabarıp kabı taşırdı kapağı kapattım işim vardı bıraktım çözümü bulunca buraya yazabilirim takip edin...selamlar
Bu kabarma dediğiniz sırada hararet çok yüksek seviyelerde olmuyorsa, hava kalmış sistemde demektir.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.