ramazanünlü yazdı:arkadaşlar motoru tutan benim bildigim kadar 2 takoz var bumların biri devir daim takozu biride sanzıman takozu bunların ici esnek pilastik ve zamanla bozuluyor ve motor oynayıp duruyor bu herkezin başında acaba diyorum bu takozların yerine tornada bi demir yaptırıp taksak sabit olsa nasıl olur bunun icinin kaucuk olmasının bi faydası varmı motora yanı esneme olmasa ne olur ki cogu araclarda motor sabit durur böyle bişey yok bu sikodalara bunu neye yaptılarki ne faydası var

bozkurt_51 yazdı:bu favoların özellikle üst motor takozu yani devirdaim içindeki takoz çok dayanıksız bence.biraz zayıf kalıyor.özellikle kalabalık ailelerde yani araç çok yüklü kullanılırsa motor takozları zayıf kalıyor.ben aracı aldım 1 yıl oldu üst motor takozunun ikinci kez değiştirdim.buı sefer felicia takozu taktılar bakalım nbe kadar dayanacak.

Abdulkadir OĞUZ yazdı:Arkadaşlar.
Aracınızın motor takozunu boşuna değiştirip masraf etmeyin 6 ay geçmeden gene boşluk yapacak ve motor kafa atıyor. Debriyaj kavramalarında çok vuruntu yapıyor. Şanzıman alt takozunu değiştirmek için 80 lira para istiyorlar. Bende bunun üzerine düşündüm ve şanzımana bağlı takozu değiştirmeden sorunu çözdüm ve çok güzel oldu. Yaptığımı size anlatmaya çalışayım. Şanzımanı alttan hidrolik kriko ile kaldırdım. Şanzıman ile kriko arasına mutlaka tahta koyun. Şanzıman yukarı çıkıyor ve kasa aşağıya basıyor ve takozdaki boşluk açığa çıkıyor ve boşluk içerisine girecek şekilde 8 cm.lik kalorifer hortumunu dikey olarak 4'e böldüm ve bu parçaları takozun boşluğuna üst üste gelecek şekilde tornavida ile kasarak alabildiği kadar doldurdum. Krikoyu indirdim ve süper oldu aşağıya salınmış olan motor tam eksenine geldi. Ayrıca Devirdayım pompasındaki boşluğuda levye ile kasarak içindeki boşluğu aynı şekilde doldurdum. Hiç bir masraf etmeden süper oldu. Arkadaşlar. Herkese tavsiye ederim.