gerçekten moralim çok bozuldu ne yapacağımı bilemiyorum...
öncelikle şunu belirtiyim benim aracımda lpg mikseri yok kabüratör delinmiş ve direk boğazdan verilmiş mikser iptal edilmiş allaha çok şükür buna rağmen karbüratörümde herhangi bir sıkıntım yok bu konuyla ilgili
bunu bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara ek bilgi olarak öncelikle sunmak istedim...
sorunlarıma gelince aracım 40 kuşun altında yakmıyor çekişi düşük 4 ay içinde 2 kez lpg beyni değişti 0 alındı ve takıldı
ilki brc idi aynı sorunu yaşıyordum ki 42 yakıyordu şuan atiker insaflı çıktı 2 kuruş az yakıyor 40 kuruş ama herhangibir değişiklik olmadı demek ki sorun beyinden de değilmiş ne kadar ayarlatırsam ayarlatıyım 40 kuruşun altına düşmüyor ve araç çekmiyor buda yetmezmiş gibi boşa attığımda süratli ikende stop ediyor süratsiz ikende stop edebiliyor motor soğukta olsa sıcakta olsa bu stop etme olayı değişmiyor hatta genellikle motor sıcakken ediyor
karbüratör bakımım ve temizliğim yapıldı
bujiler yeni
komple 0 orjinal distirbütör aldım
tevzi makarası değişti
subap ayarlarım yapıldı 0.20
motoru zaten yaptıralı 8500 km oldu
piston gömlek segman zincir baskı balata vs. alayı değişti
ama yakıt ve çekiş sorunum var artık ne yapabileceğimi bilemiyorum
motoru yaptırdığımda arabam resmen kanatsız bir uçaktı ankaradan boluya gittim ve çoğu yerde 150 ın altına inmedi dik rampalarda bile ve 180 den aşşa düşmedim düz yolda hayran kalmıştım aşık olmuştum resmen favoma ama ne olduysa subap ayarından sonra oldu motor sıkı olduğu için supapların tekrar ayarlanması gerekiyordu ayarlandı ve daha sonra karbüratörün sanırım hava ayarıyla oynandı onunla neden oynadılar bilemiyorum o gün ben yoktum aracın başında fakat ne olduysa ondan sonra oldu
kaç ustaya götürdüm kaç şey denedilerse bir türlü olmadı bantlıyorlar yok pc ye sokuyorlar yok beyinden diyip değiştiriyorlar yok yok yok .... ne yapıldıysa favom öldü ne doğru düzgün eski randumanı var nede az yakıyım sahibimi üzmeyim demiyor forumda bir kaç arkadaşımın hava termostatıyla ilgili yazısını okudum ve denedim şuan hava neredeyse -10 larda ve gece sabaha karşı yazıyorum ankaradan aracı çalıştırdım çalıştırır çalıştırmaz hava borusunu sıktım öne giden farın arkasından soğuk hava alması gereken yeri sıktım aracım stop etti... aceba benim aracımın sorunu nedir gerçekten artık çok moralim bozuldu düşün düşün içinden çıkamıyorum avansı da normal anlayamadım ben
aracım konusunda zaten çok pitpirikli biriyim birde bir kaç aydır bu sorun artık ümitsizliğe kapıldım uyku tutmadı sigara üstüne sigara içiyorum
bu nedir bilen yada fikri olan varsa yardımlarınızı yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar hepinize iyi forumlar diliyorum...saygılar...