Yeni mikserimi güç bela taktım.Ayaklarım tutuldu , üşüdüm , burnum aktı...
Ama bu kadar eziyete değdi.Şimdilik tek fotoğraf paylaşıyorum.
Fotoğraf ve vidyo var.Eve geçince paylaşacağım.
32 mm genişliğinde tek boğaz ve tek lpg hortum girişli plastik malzemeden LPG mikser.(polonyadan internetten aldığım)
Tekli lpg ayar vanası metal.
İlk İzlenim.
-----------
Montajı yaptım aracı çalıştırdım.LPg ayarına hiç dokunmadım.Ayar vanasınıda söktüğüm diğer çift hortumlu vana kadar ayarlamıştım.Gaza bastım çektim egzostan pat pat ses yok.Eskisinde biraz gaza yüklenip çekince rolantideyken pat sesi oluyordu.
KArbüratör üst kapağı aldım araç çalışıyor.Stop etmiyor.Parmağımı mikser deliğine sokuyorum gaz geçen yerlercen birinin çok ufak bir bölümünü kapatıyorum rolanti sesi artıyor.
Kapağı kapattım.Bu ayarla yola çıktım.Adnan menderes yeni çevre yoluna sürdüm.Yol sürekli yokuş yukarı.
Eskiden ana yola çıkarken aracın hızlanması biraz zaman alırdı.GAza azar azar basardım.Çok bassamda devrini almazdı.3 vites 40-50 yapıp 4. vitese atınca gaza bassanda hızlanmaz ama öylece giderdi.
Yeni mikserle..
Ana yola çıkışa geldim.1. vites kaltım , 2 , 3 derken yolun yarısına gelmişim.Arada yayaya denk gelip hızımı düşürüp vites değiştirmeden hızlandım.4 e attım , farkettimki gaza sonuna basıyorum.4 e atmama gerek kalmamış zaten.Eskiden 4 ile hızlanmadan çıktığımı 3. vites rahat karşılar olmuş.
Tabi gaz ayarı yapmadığımıda düşünün.Araçta ne bir sarsıntı , ne rolantide dalgalanma ,hiçbir sorun yok.
KArbüratör üstü açıkken gaz telini çekince çıkan ses varya ,beni bitirdi.Eski mikserle böyle ses duymadım.Hava emiş sesi.Açık filitre sesi gibi.Araç içindeykende hızlanırken güzel bir ses var.Normal sürüş esnasında içeride ses yok.
Valla çok değişiklik farkettim.Sanki aracı benzinde kullandım.
Sabah gaz ayarına gideceğim.Akşam evden vidyo ve fotoları paylaşırım.
Kullandıkça durumu ve yakıt sarfiyatınıda bu başlıkta yazarım.
Eski mikser daire şeklinde aliminyumdandı.En altı conta üserine oturuyordu.Yani karbüratörün boğazına burada yapışıyor.Conta 1 cm yükseklikte.Emilen havayı 1. cm'de engelliyor.Dara sokuyor.
Yeni mikserin içi boş yani contanın üzerine oturunca 1. cm'de emilen havayı engellemiyor.mikser boğazına doğru kademe kademe yükseliyor. 3. santimetrede mikser boğazı aşağısı bomboş.Böyle üst kapağın yakınlığı sorunu azalıyor.Emilen hava ile rahat nefes alıyor ve bir o kadarda tatlı bir ses veriyor.