firarim19 » 07 Haz 2011, 23:20
Arkadaşlar merhaba,
Geç yazdıgım için kusura bakmayın , işlerim yogun cokca. Aklımda kalan sorulardan başlayayım tek tek.
Önden arkadan boşluk kalıyor demiş arkadaşmızın birisi, Evet bendekinde de öyle oldu ancak sonradan dikkat edince dibine kadar sürmeye gerek yok ortalayıp yapıştırdım, kenarları eğimli oldugundan hiç belli olmuyor zaten.
Bir arkadaşımız ilk taktıgındaki sıkışma probleminden bahsetmiş, onun çözümünü söyle buldum, Camları yapıştımadan önce yerine takıp cam kalkarken elimle destek verdım ve tamamen kapadım. 1-2 gece camlar kapalı kaldı. Sonraki denememde kendine yer yaptıgı için camlar hiç sorun olmadı.
Yapıştırma konusuna gelince,
Rüzgarlıgı kapıya taktıgınzda sizden tarafta kalan üst dış kenara silikon süreceğiz. Çift tarafla bantların oldugu kenar yani. O kısıma dişmacununu diş fırcasına sürer gibi boydan boya silikonu sürün , aracın üzerinde takılıyken değil ama rüzgarlık yerde iken. Sonra rüzgralığı yerine takıp düzgünlüğünü ayarlayıp camı kapatın. Kenarlardan taşan silikonlaru düzeltmek ve silmek için yanınızda pet şişede su ve eski bir bez bulunsun zira bezi atacagız cunku. Taşan silikonları cok sulu bezle ( sular aksın damlasın o derece... ) yatay olarak dolgu yaparak silip alın. Bir gece kalması yeterli ertesi gun taş gibi oluyor zaten.
Cam mekanizmasını ilk başlarda zorluyor sonradan alışıyor. Ben zaten sol cam tam kapatmıyor üstten 2-3 mm açıklık kalıyor ve ses yapıyor diye almıştım. Suan hiç sorun yok rüzgarlıkla alakalı.
93 Favorit L
99 Felicia GLX LPG
03 Fabia Elegance 1.4 LPG
11 Fiesta TDCI
15 Rapid Spaceback 1.2 MPI
Skoda bir bakış açısı, bir yaşam tarzıdır. Mütevaziliğin simgesidir.