kullanım kılavuzunda
enjeksiyonlu felicialar için "minimum 95 oktan KATKILI KURŞUNSUZ" yazıor MPi felicialar için, mesela
"karbüratörlü felicialar min 95 oktan katkısız kurşunsuz", yani normal düz kurşunsuz benzin, bizim araç aslında katkılı kurşunsuz kullanıyor fabrikanın önerdiği, ee türkiye'de de katkılı kurşunsuz 97 oktan oluyor yanlış mıyım ? çünkü fişlerde ikiside 95 oktan diye geçiyor, 97 oktan 95 oktanın katkılandırılmış hali, Mesela istabnul yolunda türkiye petrollerinin istasyonu var, iki ayrı şekilde satıyorlar, kurşunsuz 95 oktan ve katkılı kurşunsuz 95 oktan diye, iki motor aynı benzini kullanmıyor aslında, hatta bizim araçlar için katkılı bulamazsak ve vuruntu oluşursa bulduğunuz ilk yerde katkılı koyun yazıyor

Birde bariz bi fark var aracın sesi açısından, performansı aynı değişim yok ama arabanın stabilliği kesinlikle değişti, 97 oktan koymaya başladığımdan beri arac daha pürüzsüz bi sesle devirleniyor deneyebilirsiniz

Benzin tüketimlerine de baktığımda eskiden opetten alıyordum, 95 oktanla 7 litreye yakın yakarken 97 oktanda 6.4 litre yakmıştım 100 kilometrede.
AhmetH yazdı:97 oktan koymanıza sadece gülüyorum
92 oktan bile yakar.