sainz » 07 Nis 2008, 16:23
[quote="silverlinemania"]ya bu sorun bendede olmuştu 2 3 kere basıyodum tık diyodu ama yok çalışmıyodu 5. basışta alıyodu tamirciye götürdük marş motoruna baktı bunda bişey yok ki dedi başka bi arabaya taktı çalıştırdı anında aldı araba sonra volan dişlisine bakmam lazım dedi 1 saate anca olur dedi bıraktık 1 saat sonra gittik sorun volan dişlisindeymiş 2 tırnağı kırılmış her seferinde de oraya denk geliyomuş o yüzden motor haraket alamıyomuş onu değiştirdi eski marş motorunu taktı 1 kerede aldı hemen bence bi tamirciye sor belki benim başıma gelen senin başınada gelmiştir ben çok şaşırmıştım ondan olduğunu görünce[/QUOTE]
Eğer ki marşa bastığında tık diye bir ses gelip de başka bir ses gelmiyorsa, marş otomatiği sorunlu demektir. Marş motoruna abartmadan çekiçle veya benzeri birşeyle bir iki sefer vurmak sorunun geçici olarak çözülmesine yardımcı olabilir.
Eğer ki marşa bastığında, tık sesi sonrası vınnnnn veya cızzzz (komik bir anlatım oluyor idare et artık

) şeklinde bir ses varsa, marş dişlisi ile volant dişlilerinden birinde problem var demektir. Birbirlerini karşılamıyorlar demektir. Bu durumda aracı durduğu yerden bir metre kadar ileri veya geri ilerletebiliyorsanız, birbirlerini karşılayan dişliler denk gelir ve çalıştırabilirsiniz.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.