AhmetH yazdı:özenmemek lazım derim gereksiz yatırım olur.
lastikten ziyade jantta gerekir buna, lastik + Jant beraber bulduysanız bilememde..
ancak motorun eskiye nazaran yorulacağı aşikar.
yorulursa yorulsun nası olsa hız yapmıyorum tüketimin artmasıda önemli değil derseniz favorit o lastikle yürür.
1.3 felicia ya 205/40 17 takan biliyorum. sonuçta favorit ile aynı makina.

hakanerdogan yazdı:Önermem, mevcut haliyle tekerleğe 40 beygir bile verip vermediği muamma olan bir otomobil için gereksiz harcama. Favorit kesinlikle minimum iktisap bedeli ile maximum işletme maliyetleri verimi toplamı şeklinde kullanılması gereken bir otomobildir.
Geçelim Favorit'i, eski-yeni ayırt etmeksizin bu tarz küçük ekonomi amaçlı üretilmiş, beygirleri iki basamaklı sayıdaki araçlar için esasında şahsımca anlamsız bulduğum modifikasyonlar. Hani paramız olsa gitsek EVO X alsak tartışalım da, binici orta halli insanlarız. Araçlarımızı mümkün mertebe olduğu gibi bakımlı kullanmalıyız diye düşünüyorum.

hakanerdogan yazdı:Önermem, mevcut haliyle tekerleğe 40 beygir bile verip vermediği muamma olan bir otomobil için gereksiz harcama. Favorit kesinlikle minimum iktisap bedeli ile maximum işletme maliyetleri verimi toplamı şeklinde kullanılması gereken bir otomobildir.
Geçelim Favorit'i, eski-yeni ayırt etmeksizin bu tarz küçük ekonomi amaçlı üretilmiş, beygirleri iki basamaklı sayıdaki araçlar için esasında şahsımca anlamsız bulduğum modifikasyonlar. Hani paramız olsa gitsek EVO X alsak tartışalım da, binici orta halli insanlarız. Araçlarımızı mümkün mertebe olduğu gibi bakımlı kullanmalıyız diye düşünüyorum.
phenomx3 yazdı:Görsel anlamda bişeyler yapıp mutlu olmak istiyorsanız başka şeyler yapabilirsiniz ama aracın çekiş, yol tutuş, frenleme, vb. gibi sürüş güvenliğini tehlikeye atacak ve ileride diğer aksamına zarar verebilecek şeyler görsellik uğruna teklike yaratma anlamına gelir diye dişünüyorum.

Yamali3478 yazdı:Fikirleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.. Bahsettigimiz lastikden vazgeçtim dedikleriniz cok mantıklı orinalinin dısına cıkmamak zaten şu durumda Türkiyenin durumunu biliyoruz en tasarruflu şekilde binmek amacımız bunun içinse en iyisi orjinal lastik 175/70/13 kullanmak.

phenomx3 yazdı:Aynen; orjinali 165 70 13 tür 175 takacağım illa diyorsan 175 65 13 = 165 70 13 Başka karşılığı yok Lastik karşılaştırma tablosundan incelemiştim.

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir