hakan48 yazdı:bekocan yazdı:ben 1986 yılından bu yana beyaz eşya tamiri ile çalışmaktayım şu an dada tahsilim mekatronik teknikeriyim
bu foruma başladığımda mikser şu şekilde olsun dediklerinde bu mikser nedir dediğimi biliyorum
skodam ve değerli arkadaşlarımız sayesinde ben bu araca birçok sefer sibop ayarı yaptım avans ayarı yaptım ,karbratör ayarı yaptım ,marş moturunu söküp kömürlerini ve rulmanlarını değiştirdim ,avans otomatiğini söküp birçok kez yay ayarı ile oynadım,herseferinde bujilerini çöküp temizledim , dsbratörü kaçsefer söktüysem sonradan yönünün olduğunu ve buji ateşleme sırasını değiştini sonradan öğrendim,gaz ayarını binlerce defa değiştirdim, kaleriförpeteğini tamamen söküp temizleyip temizledim,aracın iç gögüs aydınlatmalarını tamamen değiştirdim, daha aklıma gelenler bunlar
aldığımdan beri aracım çok yakıyor bir türlü düşüremedim
düşürmek için gittim ustalar
1: baskı balatayı değiştirdiler olmadı
2: gaz beynin bozuk dediler değiştirdik olmadı
3: karbratörün ayarsız hava alıyor dediler olmadı
4: triger zincirin avansı bozuyor değişecek değiştirdik olmadı
5: dsbratör bobinin eski bujiler değişecek değişti olmadı
banada denk gelen ustalar böyle işte gel sen bir usta olarak zoruna ğitmesin
her ne kadar ustasanda bu işin ustasıdır dedik insanlara ama nafile
gelsinler ben onara ustalık nasıl yapılır ben göstereyim
dünyakadar param gitti aracım hala iyi çekmiyor fazla yakıyor
yer yer aracımdan soğudum ama gene neyaptıysam ben aracımı azbucuk düzelttim enazından nerde neyi var tamamen biliyorum artık. inşallah çekiş ve az yakma işinide çözerim bakacam artık .
Malesef Bazende İnsan Nerde İşi Bilmeyen İnsanlar Var Onu Buluyor, Skoda Favorit ve Felicialarda Malesef İşin İçinden Çıkamayan Ustalar Oluyor, Elinde Parçada Yoksa Uğraşmak İstemiyorlar, Yada Rastgele Karadüzen İşçiliklerle Bitirip Geçiyolar, Buda Müşterinin Cebine Zarar Tabiki , Ama Genede Bu Genele Maledilmemeli,Bazen İşi Çok Bilmekte İnsanın Başına Dert Açabilir
Sizin Yakıt Konusuna Gelince , Arabanızda Genel Olarak Beğenmediğiniz Ne Varsa Bana Yazın Size Arızanız Yada Yapılması Gereken İşlemleri , Olabilmesi Muhtemel Arızaları söyleyeyim,
1. Aracınız Sabah Soğukken Nasıl Çalışıyor,
2. Aracınız Isınana Kadar Çalışmasında Bir Tuhaflık Seziyormusunuz?
3. Aracınız Isındığında Çalışması Nasıl Hemen Çalışıyormu?
4. Aracınız 1500-2500 - 3000 Devir Arasında Çalışması Nasıl , Gaz Yemesinde Bir Tuhaflık Varmı?Tekleme Silkeleme VS
5, Aracınız Rampada Nasıl , Sesinde Bağırma Yada Gaz Boğukluğu Varmı?
6. Bujiler Söküldüğünde Aracın Bujileri Nasıl Durumdaydı? Buji Ucunun Rengi Siyah Vs
7. Aracınız Yüksek Hızda Maksimum Kaç Km Hız Gördünüz.
Yukarıdaki Yazılara Cevap Verirseniz Size Ayrıntılı Olarak Yardımcı Olurum,
sipopları tamamen soğuk motor siboplar 1.4.5.8. eksoz 25sentil
siboplar 2.3.6.7. önden bakınca emiş 20 sentil ayarlandı
son trger zinciri değişmeden önce ki yakıtı ortalama şehir içi 1lt ile 10 km gitmekte idi gazda
şimdi hava soğuk ama bu kadarda etkilenmememesi lazım 1lt ile 6 km ğitmekta bunlar gaz için
ustanın yaptıkları
1:triğer zinciri değişti
2: dsbratör bobinini değiştirdi çünki sökerken ucunu kopardı kaldırdı attı ,lehim yapabilirdi ama nafile
3: 4 adet brisk buji takıldı
4:hava filitresi yenilendi
5: çalışmıyor bu diye dsbratör yanındaki vakumla çalışan avans otomatiğin çıkma taktı
6: sipopları kontrol etti normal
7: avansı elle ayarladı tabanca felan malesef
8: gazı gazcıya yolladı ayarladı sözde açık olan hava giriş kanallarını yarısını kapadı
araçta hiç termostat yoktu 1 sene böyle bindim bu haliyle çok yakıyordu ben termostat taktım yeni
beyin tam ısındığından yakıt düşmesi lazım dedim ama bilakis arttı
gaz ayarını önce benzinde daha önceden ustaya ayarlatmış komple bakımları yapılmıştı kapış pompası felan
daha sonra gazcı gazını ayarladı ama gene çok yani 1lt ile 6km
araç ın mikserini ben kendim yaptım tekboğaz forumda resimleri var daha önceki mikser çift boğazdı
ozankardeş tek boğaz mikseri övünce bende tek boğaz yaptım bakır borudan iç çapı 32 mm olarak
araç şu anki gaz ayarımda rolanti 700 devir
araçın atikliği yok çekiş pekiyideğil
yokuşta bayılmalar çekmeme
zaten baştan beri bir motorda bir ğüç yok gibi gaza basınca bir atılma yok
motor bağırıyor ama arac yok gitmiyor sanki arkadan biri asılıyor
benim şüphelerim
her nekadar mikser densede ben buna az bir değer veriyorum
asıl şüphem motorun avansı iyi değil ve dsbratör yanındaki avans otomatiği vakumu tam hissetmiyor aşırı gazda dsbratör avans vermiyor çıkıyorsa
veya takılan bujiler iyi değil herzaman bahsedilen brısk 07 miydi neydi o bujiler
tevzi makarası ve kapakta öyle anormal bir aşınma yok
ateşleme bobinin çalışırken çıkardığı 20bin voltajı ölçelemedim birtürlü ölçseydim bunu devre dışı brakırdım az voltaj geldiği ğörseydim
buji kabloları dahaöncekiler zaten tek eski 1lt de 10 km ye tekrar getirebilsem hassas ayarlara gececem ama gecemedim
araç şuan sabah soğukken ilkte tam alırgibi yapıp almıyor ama 2. seferde çalışıyor
bu çalışma 2300 devirlerde devam ediyor ısınınca motor 700 devire düşüyor çalışmasesi olarak 700 devire düşünce gayet sessiz iyi durumda
araç ısınınca kapattığımda kontagı hemen çalıştırdığımda kesimlikle çalışmazdı bazen ben bunu anahtardaki role ayaklarından tespit yaptım gaz bobinlerinin çektiği akımı bu roleden almak için anahtar devamına harici bir ole bağladım şu an çalışmama ğibi bir problem yok
ama şu yeni mikserle araç ilk çalışmaları veya dur kalk çalıştırmaları çok ğüzel oldu
araç ğiderken örnek 3. fiteste gaza az fazla bassam araç pusuyo gazı az geri çektiğimde daha ileri atılıyor
bunu daha öncede çözmüştüm bu olay beyin ve avans otomatiğinden çıkmıştı
hernekaradar atılsada araç velhasılı performans olarak sanki %60 kapasite ile gidiyor
uzun yolda fazla basmadım sadece 110 km onuda yapıyordu ama 150 felan yapmaz heralde
bujileri daha önceden söktüğümde kül renginde hafif kırmızıya çalar gibi ğörüyordum ama şuan sökmedim havalar soğukdiye
daha önceden benim vosvogen minibüs vardı birgün yukarı doğru araç la ğiderken birden araç çekmemeye başladı gaza basıyorum araç kalkmıyor düz yolda iyi kötü gidiyor ama yukarı doğru ğitmiyordu motor çalışıyor ama ğitmiyordu ustaya çektik karbratörün oradan bir pilastik tapa düşmüş adam onu aldı taktı başladı çekmeye
acaba bundada böyle bir işler mi vardiye bazan karıştırıyorum
ustam