bekocan yazdı:hakan48 yazdı:Yamali3478 yazdı:Sayın abilerim Selamün Aleyküm.
aracımın subap ayarları ile avans ayarını yaptıracam da nasıl bir yol izliyim genç oldugum için kazıklanmaktan ve arabamdan olmaktan korkuyorum bunun maliyeti ve avrupa yakasında işini düzgün yapan usta varmıdır tanıdıgınız var mıdır bana bu konu hakkında fikirlerinizi ve bana yol gösterirmisiniz ? Yardımcı olurmusunuz.
İyi Günler , Subap Ayarını ve Avans Ayarını, Mutlaka Uzman Kişiler Tarafından Yaptırmalısınız. Yanlış Yapılabilecek Ayarda Motorun Eksantrik Mili Zarar Görecek ve Yakıtda Çoğalma Olacaktır. Aracınızın Avans Ayarı Rölanti Devrinde 10 Derece 3000-3500 Devir Arasında 27 Derece Olmalıdır. Skoda Konusunda Uzman Birinden Bu Ayarları Uygulamasını İsteyin, Aracınızın Büyük Oranda Değişimini Göreceksiniz.
Bu işlemler Yapılırken Mutlaka Distribitörde Sıkışma Falan Olmamalıdır. Gerekirse Yağlanmalı ve Zincir Kontrol Edilmelidir. Bir Kaç Takım Alıp Ayar Yapmak Emin Olunki Sizin Zararınıza ve İlerde Doğacak Sorunlardan Ötürü

Sanayimizin Kalkınması İçin Önemlidir. Ama Genede Ben Kendimde Skoda Kullanıcısı Olduğum İçin , Aynı Zamanda Skoda Özel Servis Ustası Olarak Uzman Kişilere Götürmenizi Tavsiye Ederim.
ustam disbratörü ayarlarken deviri 3500 de sabit tutarken
o anki disbratörün derecesini nereden bileceğiz
eger bilirsek dediğin gibi 10 veya 27 derce ayarlama şansımız olur
DİKKAT BU YAZIMI MUTLAKA İYİCE OKURSANIZ DÜŞÜNÜP YAZARSANIZ HERTÜRLÜ ELEŞTİRİYE AÇIĞIM
Forumlar elbetteki Bilgi Paylaşımı Amacıyladır, Yaşanan Tecrübeler Paylaşılsınki İnsanlar Mağdur Olmasınlar,
Çok Güzel Bişey , Heleki Günümüzde İnternetin Yaygın Olmasıyla Bilgiye Kolayca Ulaşılabildiği Konular , Oluyor.
Bu Dediğim İşlem Sadece Profesyonel Kişiler Tarafından Avans Tabancasıyla Yapılır.ve Sadece Karbüratörlü Araclar İçin Geçerlidir. Aracın Krank Kasnağında Bulunan Ve Eksantirik Zincir Kapağında Bulunan İşaretler Bu Amaçla Konulmuştur. Artık Herkesin Hatta Arac Sahiplerinin Dahi Ustalık Yapmaya Başladığı Günümüzde . Yani Daha Öncede Dediğim Gibi Birkaç Takım Alıp Aracın Başına Geçerek Aracın En İyi Ustası Sahibidir, Mantığı Üretmek Malesef Yanlıştır. Araba Aldığımızda En İyi Ustası Sahibi İse Buzdolabı Aldığımızdada Aynı Olması Gerekir, Cep Telefonu Aldığımızdada Aynı Olması Gerekir,Laptop Aldığımızdada , İhtiyacımızı Karşılamak Amacıyla Aldığımız Herşeyde Aynı Olması Gerekir. Bilgiyi Paylaşmak Güzeldir. Fakat Yanlış Bilgiyi Paylaşarak Bazen Bazı İnsanlara Zarar Verilmiş Olur, Mesela Örnek Vermek İstiyorum, Araç Forumlarında Kendi Contasını Değiştiren İnsanlara Özenen Bir Müşteri Aracının Motor Blokunu Çatlatıp Telefon Açtı Blok Fiyatı İstedi, blok Fiyatı Verince Adamcağız Telefonda Ağlamaklı Oldu
Yazıktır, Buda Genelde Malesef İşi Bilmeyen İnsanların Önerisiyle Oluyor,Yani Bir işi Pasife Alıp Onun Yaptığını Bende Yaparım Mantığıyla Olur.
Mesleği Otomotiv Olanlara Sözüm Yok, Ama Olmayan İnsanlar Bence İyi Okuyup İyi Tartmalı Avukat Avukatlığını Polis Polisliğini Öğretmen Öğretmenliğini Yapsınki Topluma Faydası Olsun, Yani Millet Olarak Hep Başkalarının Mesleğinde Gözümüz Var, Saygımız Yok, Saygı Duymadığımız Halde 4 - 4 Lük İş Bekliyoruz Bu Mümkün Değil.
Bende Bir Avukata Gitsem Desemki Ben Şu Maddeye Göre Haklıyım , Desem Adam Savunmak Dahi İstemez,
Haklı Olarak , Cep Telefoncuya Gitsem Arıza Şurda Kesin Değiştir Desem Adam Değiştirir Arızam Çözülmez Gene Mağdur Olurum. Her Meslekte İyiler Olduğu Kadar Kötülerde Vardır. Ama Bu Genele maledilemez. Mesela Ben Bursada Yabancı Olduğumdan Garajdan Gene Çok Yakın Bir Semtine Gittim Taksici Dolaştırıp 45 Liramı Aldı, Dönüşte Başka Bir Taksici Aynı Mesafeyi Kısa Zamanda Gidip 20 Liramı Aldı, Bütün Taksiciler Kötü Dersem Olurmu ? Bazı İnsanların Sürekli Benim Mesajlarıma Ağır Mesajlar Yazmalarına Ragmen Genede Ben Kendim Skoda Kullanıcısı Olduğum İçin Uyarmayı Borç Biliyorum, ve Özellikle Favorit Felicia Felicia 1.3 MPi Aracı Olan Kullanıcılara Her Yapılanı Yapmaya Kalkmamalarını Rica Ediyorum, Ha Eğer Havadan Kazanıyorsanız Aracınızı Oyuncak Gibi Oynasanızda Farketmez, Yok Havadan Kazanmıyorsanızda, Yazıktır , Bunu Özellikle Yazmamın Sebebide Forumlarda Uygulama Yapıp Mağdur Olan İnsanları Bildiğim İçin.
ŞİMDİ BU MESAJLARIMI OKUYUP YAZACAĞINIZ HER CEVABA AÇIĞIM.