Herkese iyi ramazanlar,hayırlı akşamlar. 2003 otavia elegance tüplü aracımda yaklaşık 1 ay önce başlayan ve sadece sabahları vuku bulan rolanti dengesizliğim var,aracımı çalıştırdığımda ısınana kadar devir saati 2000 e kadar iniyor çıkıyor,çat çat sesler geliyor, istop edecek gibi oluyor,sonra normale dönüyor. Sordum soruşturdum, kimi ustalar araç boğaz kelebeğinde sorun var dediler, iki kere siprey ile temizlettim ancak düzelir gibi oldu ama arıza mı değilmi bilmiyorum ama sorunum hala devam ediyor. Öyleki ısınmadan yola çıkınca vites değişimlerinde kavrama noktasında hemen istop ediyor,sıksık çalıştırmak zorunda kalıyorum. Tabi araç ısınınca aracım normale dönüyor.
Kaç defa makinaya taktılar hiçbir arıza göstergesi bulguya rastlamadılar. en sonki boğaz kelebeği temizlettiğmde gazdanda kaynaklanabilir diye program attırdım, bu sefer arıza devam ettiği gibi aracın gazından ayağımı çektiğimde aniden firene basmışım gibi aracım kasılır oldu, aracımı kurcalattıkça başka sorunlar çıkıyor, sizlere danışmak istedim, bu arızayı yaşayan var mı, bilgilendirirseniz çok memnun olurum.