Arkadaşlar arabam ile ilgili bir kaç sorunum var.Yardımlarınıza ihtiyacım var.
1-Arabamın arka silecek motoru su alması nedeniyle arızalanmış.Servis 245 TL artı işçilik yani 300 gibi bir masraf çıkartıyor.Elektirikçi ustaya götürdüm 70 TL ye yan sanayi motor var dedi ama arka sileceği bir türlü çıkartamadı vidalara pas sökücü felan sıktı ama nafile.Forumda silecek motoru tamirini resimli anlatan bir arkadaş var ama çıkartılışını yazmamış bu silecek nasıl çıkartılıyor video veya resimle ayrıntılı anlatabilecek olan var mı?
2- Sürücü kapısını açtığımda göstergede bazen kapı açık gösteriyor bazen göstermiyor.Göstermediği zamanlarda da iç aydınlatma lambasını yakmıyor ve arabadan inerken ışıkların açık olduğu ikazını vermediği için bazen ışıkları açık unutuyorum sonradan farkedip kapatıyorum.Ayrıca hafızalı koltuklarda kapı açılmasına duyarlı olduğu için onlarda çalışmıyor.Bir yerlerde temassızlık var gibi.Kendim kapıyı açarsam bişeylere bakabilir miyim?
3-Bilgisayara bağladığı zaman oksijen sensörü (Lamda) galiba hatası veriyor.Bu araçta 1 önde 2 arkada 3 tane varmış.Daha önce hata veren sensör değiştirilmiş ama hata gitmemiş. 4 yıldır bu hata var.Sürekli motor arıza ışığı yanıyor.Sildiriyorum 20-30 km sonra gene yanıyor.Usta benzin tüketimi artar bu arızalı ise dedi ama tüketimde bir artış yok.Araba 1.5 yıldır bende ilk sahibinden aldım.
4-Sürücü arkasındaki kapıda bazen kumada ile açılıyor, kapanıyor bazen de çalışmıyor. Açarsa kapatmıyor, kapatırsa açmıyor.Ama bu da her zaman olmuyor.
5-Farlar orjinal otomatik yükseklik ayarlı xenon.Son 1-2 aydır Sağ farda hafiften sararma ve ışık azlığı başladı.Sebebi ne olabilir far mı xenon devresi mi veya başka birşey mi? Elektrikçi usta ampullerin değişmesi için tamponun sökülmesi gerektiğini söyledi.Bir ampul değiştirmek bu kadar zahmetli mi?
Bu arada bu arızaları ustalara da sormuyor veya götürmüyor değilim ama ya çok para istiyorlar (servis) yada yapamayız diyorlar. Bende kendim halledebilirsem bakayım dedim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


