2004 Octavia Collection çeşitli sorunlar.

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

2004 Octavia Collection çeşitli sorunlar.

İleti alitutal » 21 Kas 2011, 12:12

Arkadaşlar arabam ile ilgili bir kaç sorunum var.Yardımlarınıza ihtiyacım var.

1-Arabamın arka silecek motoru su alması nedeniyle arızalanmış.Servis 245 TL artı işçilik yani 300 gibi bir masraf çıkartıyor.Elektirikçi ustaya götürdüm 70 TL ye yan sanayi motor var dedi ama arka sileceği bir türlü çıkartamadı vidalara pas sökücü felan sıktı ama nafile.Forumda silecek motoru tamirini resimli anlatan bir arkadaş var ama çıkartılışını yazmamış bu silecek nasıl çıkartılıyor video veya resimle ayrıntılı anlatabilecek olan var mı?
2- Sürücü kapısını açtığımda göstergede bazen kapı açık gösteriyor bazen göstermiyor.Göstermediği zamanlarda da iç aydınlatma lambasını yakmıyor ve arabadan inerken ışıkların açık olduğu ikazını vermediği için bazen ışıkları açık unutuyorum sonradan farkedip kapatıyorum.Ayrıca hafızalı koltuklarda kapı açılmasına duyarlı olduğu için onlarda çalışmıyor.Bir yerlerde temassızlık var gibi.Kendim kapıyı açarsam bişeylere bakabilir miyim?
3-Bilgisayara bağladığı zaman oksijen sensörü (Lamda) galiba hatası veriyor.Bu araçta 1 önde 2 arkada 3 tane varmış.Daha önce hata veren sensör değiştirilmiş ama hata gitmemiş. 4 yıldır bu hata var.Sürekli motor arıza ışığı yanıyor.Sildiriyorum 20-30 km sonra gene yanıyor.Usta benzin tüketimi artar bu arızalı ise dedi ama tüketimde bir artış yok.Araba 1.5 yıldır bende ilk sahibinden aldım.
4-Sürücü arkasındaki kapıda bazen kumada ile açılıyor, kapanıyor bazen de çalışmıyor. Açarsa kapatmıyor, kapatırsa açmıyor.Ama bu da her zaman olmuyor.
5-Farlar orjinal otomatik yükseklik ayarlı xenon.Son 1-2 aydır Sağ farda hafiften sararma ve ışık azlığı başladı.Sebebi ne olabilir far mı xenon devresi mi veya başka birşey mi? Elektrikçi usta ampullerin değişmesi için tamponun sökülmesi gerektiğini söyledi.Bir ampul değiştirmek bu kadar zahmetli mi?

Bu arada bu arızaları ustalara da sormuyor veya götürmüyor değilim ama ya çok para istiyorlar (servis) yada yapamayız diyorlar. Bende kendim halledebilirsem bakayım dedim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
alitutal
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: M.Ali TUTAL
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: Skoda Octavia 2004 Collection 1.6i

İleti mess71 » 07 Arl 2011, 22:21

merhabalar kardeşim.kapı açık ışığı kilit içerisindeki bir parçadan.kilitleri de arka bagaj kiliti engelliyordur kilitleri elden geçirt.motor arıza lambasıda lpg varsa onunla alakalıdır.gazı değiştir.yada lpg yi.bende atiker var sorun yok.
mess71
CLASSIC
CLASSIC

İleti murat_4025 » 07 Arl 2011, 22:54

Ben de size arka cam sileceği ile ilgili bilgi vereyim benim de sileceğim çalışmıyordu.Motor değiştirmeyi düşünüyordum. Sebebi suyun silecek motorunun içinden geçen deliğin paslanıp tıkanmasından kaynaklandığını anladık ve hallettik. Şİmdi size de yaptıklarımızı sırayla anlatayım:

1. Bagajın sol tarafındaki çamurluğu örten döşemeleri kaldırıp silecek suyu borularının eklerini kontrol ettik. Tıkanmadan dolayı ek yerlerinden atmış olduğunu fark ettik.
2.Bagaj kapağının altındaki plastiği çıkarıp (geçmelidir biraz uğraştırır) motora ulaştık motorun içinden geçen su deliği kapandığından gelen suyun silecek motoruna,bagaj kapağının içine bagajın içine plaka plaka aydınlatma lambalarının duylarına zarar verdiğini anladık.
3. Motora ve su deliğine hava tuttuk olmadı.
4. Bagajı kapattık sileceğin göbeğinde bağlantı yerindekiüst plastiği çıkardık ve sileceği söktük bagajın içinden alt tarafından alyanlarla motoru söktük su deliğine würth marka pas ve korozyon giderici sıkıldı(kaportaya değdirmeden) motor kurutuldu ve greslendi su hortumu takılıp kontrol edildi sonrasına motor ve silecek tekrar monte edildi.
Kullanıcı avatarı
murat_4025
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat demir
Nereden: Kırşehir
Arabanız: 2004 octavia a4 elegance

İleti alitutal » 15 Arl 2011, 14:32

Teşekkür ederim cevaplar için.
Sürücü kapısının açık olmasını anlamamasının sebebi çoğu kişi kapı swicth indendir diyor. Servis bunu yapmaya kalktığında tüm sistemi değiştiriyor tamir yok baya masraf çıkarır gibime geliyor. Bende kapı döşemesini pek açmak istemiyorum kendi başıma baya zahmetli bir işe benziyor daha önce cam mekanizması bozulduğunda açmışlardı baya uğraştırmıştı.

Arka silecek motoruna gelince. Aynen sizin belirttiğiniz gibi su silecek motorunun içine girip paslandırmış ve çalışmaz hale getirmiş. Sileceği arka camdaki plastik kapağı kaldırıp vidasını sökerek çıkartmak istediğimizde bir türlü gevşetip çıkartamadık. Silecek motorunun nasıl tamir edileceğini bir arkadaş resimli olarak göstermiş fakat daha ben sileceği arka camdan ayıramadığım için bu tamir içine giremedim.Sadece arka bagaj kapısının iç tarafındaki plastik korumayı söktüm ve silecek motoruna ulaştım o kadar.

Arka sileceği camdan nasıl söküleceğini ayrıntılı resim veya videolu gösteren bir yer olsa baya işime yarayacak. Sileceğin oraya pas sökücü döktük usta da denedi ben de denedim bana mısın demiyor.
alitutal
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: M.Ali TUTAL
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: Skoda Octavia 2004 Collection 1.6i

Octavia I (A4)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir