emme manifoldu

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

emme manifoldu

İleti ridvantiyekli » 23 Oca 2012, 17:17

arkadaşlar merhaba. 2003 octavia tüplü aracım var.Özellikle kış başladığından bu yana arabayı çalıştırdıktan sonra ısınıncaya kadar dizel gibi ses çıkarıyor.Motorun üst tarafından çıt çıt ses geliyor.Buradaki ustam emme manifoldunun içindeki kelebeklerin arızalandığını bu nedenle be sesi yaptığını ama yolda bırakmayacağını söyledi.Motor ısındıktan sonra ses tamamiyle gitmiyor ama azalıyor.Emme manifoldu için servisi aradım.Bir üst bir de alt emme manifoldu varmış.(Benimki ne bilmiyorum.İnşallah üst tarafta olanıdır.Zira alt tarafta olanı çok pahalı 1500TL).Sizce ne yapmalıyım.Değerli görüşlerinizi bekliyorum.Arabada gözlemlediğim sorunlar arasıra kendiliğinden gaz yiyor.Bi de siyah duman atıyor.Nedeni bu arıza olabilir mi? Görüşlerinizi bekliyorum.
ridvantiyekli
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: Gaziantep
Arabanız: octavia elegance plus

İleti kuğu beyazı FORMAN » 23 Oca 2012, 18:04

siyah dumanı emme manifoldu yapmaz seni üzmek istemem ama sanırım alttaki manifolt gibi gelio bana bu benimm görüşüm
Kullanıcı avatarı
kuğu beyazı FORMAN
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: bora genç
Nereden: Ankara
Arabanız: skoda forman 1994

İleti scania_seat_skoda » 29 Oca 2012, 10:21

üstten eksantrik araçlarda ,motor ilk çalıştığında çat çat diye tabir ettiğimiz ses normaldir,eksantrikle subap fincanlarının arasına yağ dolup aradaki boşluğu kapatana kadar ses normal,sesi minimuma indirmek için tavsiyem kullanıla bilinecek en ince motor yağını kullanmanız,bu sayede fincanların içi daha hızlı yağ dolar,subap ayarı için farklı derecelerde şimler kullanılır,subap ayarını kontrol ettirmenizdede fayda var,birde şiddetle nano bor motor katkısını tavsiye ederim.bununda piyasada sahtesi oldukca yaygındır,aldığınız katkının içinde kullanım kulavuzu olması önemli,
Kullanıcı avatarı
scania_seat_skoda
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: ufuk usta
Nereden: Kocaeli
Arabanız: 2001 1.9 TDI octavia combi L&K 110 kw 6 vites

İleti paranoia » 15 Şub 2012, 11:38

Benim bildiğim kadarı ile üst emme manifoldu bçinde bu sesi yapacak bir parça yok. Ses muhtemelen subap kapaklarını kapatan kelebeklerden geliyor. Yağlanma oluncaya kadar yukarıdaki ufuk ustanın söylediği gibi ses yapıyor lakin siyah duman yanma odasında tam yanma olmadığının ilk göstergesi. Uzun zamandan beri LPG ile çalışan bir araç için artık bence kurum bağlayan subaplar piston başları ve motor içi hareketli parçalara ait bir teemizlik ve motor 150 bini geçmişse Bor size yardımcı olabilir. Bence en azından motor inmese de üst kapak açılacak gibi duruyor. Ha ama açılınca başka sorunlar da çıkabilir mi ? Belli olmaz . Kolay gelsin umarım halledersiniz
paranoia
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Nuri Şalk
Nereden: İzmir
Arabanız: Octavia 1.6 TDI DSG Otomatik 2011 Makyajlı Ambient

İleti kuğu beyazı FORMAN » 15 Şub 2012, 15:13

ARKADAŞ PARAN ÇOK SA BANA YOLLA SENİN SORUNUN YOK

boşuna para harcama yapacak bişiy göremiorum ...

ben sana şöyle anlatim benim opel vectra vardı aynı senin dediğini yapıodu ama bu sorun değil çünkü sabaha kadar yağ dibe çöküo bu nedenle araç çalıştığında yağı devidaim yapana kadar ısıtana kadar o ses çıkar normal bi sorun yok

boğaz kelebeğine gelince kutu hava filtresinden gelen pilastik boruyu boğaza birleşen yerden çıkar

içine wd 40 pas sökücü püskürt ve bekle 1 2 dakika kadar daha sonra hava filtresini değiştir

sorun çözüldü ne o kadar para harcican hiçbirşey yokken ...

kolay gelsin bu dediklerimi kendin yapabilirsin ( sakın ustaya götürme ) bozulur die de korkma çünkü elektronik aksamla uğraşmican mekanile uğraşcan ve çok basit bi olay bu yaparsın bence..
Kullanıcı avatarı
kuğu beyazı FORMAN
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: bora genç
Nereden: Ankara
Arabanız: skoda forman 1994

Octavia I (A4)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir