Kışlık Lastik Tavsiyesi ve Kampanyalar

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

Kışlık Lastik Tavsiyesi ve Kampanyalar

İleti montoyajp » 03 Kas 2011, 01:26

ankara'da yada internet uzerınden uygun fiyatla lastık satan tanıdıgı olan varsa burada bizlerle paylasırsa cok mutlu olurum
montoyajp
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Uğur YAĞLI
Nereden: Ankara
Arabanız: Fabia 1.4 Choice

İleti adilektasli » 03 Kas 2011, 10:51

Ben de geçen hafta baya bi araştırıp karar vermekte zorlanmıştım. Michelin Alpin, Goodyear UG 8, Petlas arasında seçim yapacaktım. Testlerde Goodyear UG8, Michelin Alpin gibi görünsede sulu zeminde açık ara farkla öne çıkıyordu. Kar, buz performansı zaten iyi çıkımıştı. Sonra elimde Goodyear ve Petlas karşılaştırması kaldı. Bir forumda şöyle bir yorum okudum bu lastikler için.

Petlas iyi lastiktir parasının hakkını verir.
Goodyear UG8 iyi lastiktir parasının hakkını verir.
Her ikisi de iyi lastiktir, her ikisi de parası kadar performans verir!

Sonra da paraya kıyıp Goodyear UG8 aldım. Şimdilik kış testi yapamadım ama kuru zeminde bu kadar sessiz bir lastik daha var mıdır bilmiyorum.

Bu arada şunuda söyleyeyim aldığım lastikler performans sınıfıydı ve Made in Germany yazıyor.
Kullanıcı avatarı
adilektasli
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: Alper
Arabanız: 2009 Octavia 1.6 MPI Ambiente++

İleti umutgiray » 03 Kas 2011, 17:10

montoyajp yazdı:ankara'da yada internet uzerınden uygun fiyatla lastık satan tanıdıgı olan varsa burada bizlerle paylasırsa cok mutlu olurum

ben geçen kış lassa snowways era aldım çok memnun kaldım.
gürlas ta lassa snovways era lastikler fiyatı 125 tl geldiğinizde bişeyler daha yaparız şeklinde.
Kullanıcı avatarı
umutgiray
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: SALİH TEMİZ
Arabanız: FABİA COMBİ 1.4 TDİ

İleti montoyajp » 04 Kas 2011, 00:05

umutgiray yazdı:
montoyajp yazdı:ankara'da yada internet uzerınden uygun fiyatla lastık satan tanıdıgı olan varsa burada bizlerle paylasırsa cok mutlu olurum

gürlas ta lassa snovways era lastikler fiyatı 125 tl geldiğinizde bişeyler daha yaparız şeklinde.

bu gürlas nerde oluyor acaba kardeş? telefonu falan var mı sende?
montoyajp
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Uğur YAĞLI
Arabanız: Fabia 1.4 Choice

İleti umutgiray » 04 Kas 2011, 11:12

montoyajp yazdı:
umutgiray yazdı:

bu gürlas nerde oluyor acaba kardeş? telefonu falan var mı sende?

384 60 60
iskitlerde turgut özal bulvarında yolun hem sağında hem solunda yerleri var
Kullanıcı avatarı
umutgiray
AMBIENTE
AMBIENTE

İleti tuzsuz » 04 Kas 2011, 12:43

geçtiğimiz cumartesi günü fabiama petlas snowmaster 185/65/14 ebatlarında kışlık lastik taktırdım 110 (110x4=440) liradan 1 yıl yol yardım hediyesi vardı.
Kullanıcı avatarı
tuzsuz
AMBIENTE
AMBIENTE

Arabanız: 2005 Fabia special 1,4 101 HP

İleti umutgiray » 05 Kas 2011, 22:36

bu gün aldım eksik olan iki tane kışlık lastiği. 185 / 60 / 14 lassa snovways era tanesi 125 tl 6 taksit.
Kullanıcı avatarı
umutgiray
AMBIENTE
AMBIENTE

İleti serhat_a89 » 05 Kas 2011, 23:56

http://www.lastikjantdunyasi.com/

Toyo
Kullanıcı avatarı
serhat_a89
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: Serhat
Nereden: Eskişehir
Arabanız: Felicia Safeline

İleti murat_4025 » 11 Kas 2011, 00:51

Dün bayram dönüşü kışlık lastiklerimi aldım goodyear ultra grip 8 195/65r/15 tanesi 150 tl den 4 lastik 6 ay taksit
Kullanıcı avatarı
murat_4025
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat demir
Nereden: Kırşehir
Arabanız: 2004 octavia a4 elegance

İleti jawacı » 12 Arl 2011, 21:37

biraz önce gezinirken gördüm, benim lastikçi kampanya başlatmış. ihtiyacı olan arkadaşlar uğrasınlar. balans ve değişim fiyata dahil.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-j ... otion_hpva
"Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı avatarı
jawacı
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat sürer
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: 94 favorit lx

İleti phenomx3 » 12 Arl 2011, 22:25

Ben geçen sene bi oto dergisinde alman otobild dergisinin yaptığı test sonuçlarında okumuştum. Hankook optimo 4S ve Goodyear Vektör 4seasons tüm testlerde kış lastiğine yakın performans sunmuş üzerinde kar tanesi sembolü olan gerçek 4 mevsim lastiği imiş. Ekonomi açısından yaz ve kış kullanılabilecek bu lastikler avantaj sağlayabilir inceleyin bence. Ben almak istediğim için araştırmıştım ama Hankook bu lastiği Türkiye'ye getirmiyormuş Goodyear Vektör 4seasons piyasada var. Benim aracın ölçüsünde üretmediği için alamamıştım.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/vect ... /index.jsp
Kullanıcı avatarı
phenomx3
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: ERDAL TEZCAN
Nereden: Kocaeli
Arabanız: 93 FORMEN

İleti kayayasak » 11 Oca 2012, 15:57

Merhaba arkadaşlar,
Ben Her aracıma kışlık lastik aldım. ve bir arkadaş sormuş, kışlık lastiklere jant alacaz mı diye, cevap: alsan iyi olur, kapının önünde kendin değiştirebilirsin. yoksa yılda iki defa lastikçiye 50-60 vermek zoruna kalırsın. Şimdi Skoda Fabia kullanıyorum ve bu aracımda Michellin Alpin A3 ( 185 / 60 x 14 ) var. Gayet memnunum, ancak hava sıcaklığı 5ºC 'nin üzerine çıkınca kuru asfaltta ses yapıyor. Bir test sonucunda (tesadüfen karşılaştım) 185 / 60 x 14 ebatlarında en iyi sonucu veren lastik ( sanırım 2009 yılı testiydi ) Alpin A3, test aracıda tesadüf işte Fabia Combi. :D

Daha önceki kışlık lastiğim ise Goodyear Vector 5 di. Bu lastiklerle girmediğim yol kalmadı. Uludağa defalarca çıktım, zincir takmadan. O dönem Bursa'da oturuyordum. Bu lastikler hava sıcaklığı ne olursa olsun ses yapmıyordu. Lastiğin dış tarafında kalan dişler yazlık hamurdan ortada kalan dişler kışlık lastik hamurundan imal ediliyor. Şuan Goodyear Vector 5'i bitirmiş Vector 4'ü çıkartmış. son derece başarılı bir lastik.

Şimdi lastik alacak olsam Goodyear Vector4 alırım.

Bir arkadaş "uludağa çalışan taksilerin hepsi Fulda'nın bir modelini kullanıyorlarmış diye bir forumdan okudum" demiş. O yzıyı büyük bir ihtimal ben yazdım :) hatta forum sitesinin ismini biliyorum, burada yazmayayım. Evet aynen öyleydi. O yıllarda, şimdi ne kullanıyorlar bilmiyorum. Fulda Kristal serisiydi o lastikler. Hatta şunu belirteyim, araçları Dobloydu bu taksici abilerin, araçlarının üzerinde bridgestone reklamı vardı ama lastikler Fulda Kristaldi. Yola çok iyi tutunuyormuş. Taksicilere sorduğumda o dönem için hem fiyat çok makul hemde performansı müthiş demişlerdi. Artık Bursa'da oturmadığım için şuan ne kullanıyorlar bilmiyorum. Ama Taksi durağının adı "Uludağ Birlik Taksi" internetten nurasını bulup sorabilirsiniz.

Benim Kullandığım lastik Michellin Alpin A3 Performansı çok iyi ama 5ºC'nin üzerindeki sıcaklıkta ses yapıyor.
Tavsiyem Goodyear Vector 4.

İyi günler, kazasız sürüşler.
T.T.K
Kullanıcı avatarı
kayayasak
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Kaya
Arabanız: 1.4TDI Fabia Sedan

İleti kayayasak » 11 Oca 2012, 16:05

phenomx3 yazdı:Ben geçen sene bi oto dergisinde alman otobild dergisinin yaptığı test sonuçlarında okumuştum. Hankook optimo 4S ve Goodyear Vektör 4seasons tüm testlerde kış lastiğine yakın performans sunmuş üzerinde kar tanesi sembolü olan gerçek 4 mevsim lastiği imiş. Ekonomi açısından yaz ve kış kullanılabilecek bu lastikler avantaj sağlayabilir inceleyin bence. Ben almak istediğim için araştırmıştım ama Hankook bu lastiği Türkiye'ye getirmiyormuş Goodyear Vektör 4seasons piyasada var. Benim aracın ölçüsünde üretmediği için alamamıştım.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm [url=http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/vector-4seasons/index.jsp
http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/vector-4seasons/index.jsp[/quote[/url]]

evet Goodyear bu lastiğe gerçek 4 mevsim diyor, bence bu bizim ülkemiz için geçerli değil, çünkü ülke genelinde kışların ve yazların çok etkili yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. o yüzden bu lastik bu kadar hava sıcaklığı değişiminde iş yapamıyor. Şunu söyliyeyim gerçek bir kış lastiğidir! ama yaz lastiği kesinlikle değil. Kullandım biliyorum. Hatta 20-25ºC gibi bir sıcaklıkta arabamda bu lastikler takılı olduğu için kaza yaptım. eğer yazlık lastik olsaydı o kazayı yapmazdım, ama kışın çk mükemmel yola tutnuyor. Bence bizim ülkemize uygun binek kışlık lastik Goodyear Vector 4'tür, yazlık tercihe bağlı diyeyim artık :)
T.T.K
Kullanıcı avatarı
kayayasak
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Kaya
Arabanız: 1.4TDI Fabia Sedan

Önceki

Octavia I (A4)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir