Kışlık Lastik Tavsiyesi ve Kampanyalar

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

Kışlık Lastik Tavsiyesi ve Kampanyalar

İleti murat_4025 » 02 Ekm 2011, 10:20

Araçlarımız için tavsiye ettiğiniz kışlık lastik markası, fiyatı ya da kampanyası varsa burada paylaşır mısınız?

Kampanya olarak goodyear 4 lastik alana navigasyon cihazı hediye ediyor mesela.
Kullanıcı avatarı
murat_4025
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat demir
Nereden: Kırşehir
Arabanız: 2004 octavia a4 elegance

İleti hakanerdogan » 02 Ekm 2011, 20:56

Good Year Ultra Grip Extreme kullanıyorum. Anlatılmaz yaşanır derim, deli dehşet bişey :)

hakanerdogan
EXPERIENCE
EXPERIENCE

İleti alpino » 02 Ekm 2011, 22:32

kış lastiğinde zaten kimse goodyear ile kolay kolay yarışamaz. bir de nokian var bu konuda iddialı. ama gene de Goodyear'ı tek geçerim. Kumho aldığıma eşşek gibi pişmanım.
Kullanıcı avatarı
alpino
SCOUT
SCOUT

Ad Soyad: Alper YOLAL
Nereden: Ankara
Arabanız: 2009 Octavia Elegance MPI

İleti emirtuzul » 03 Ekm 2011, 00:38

Arkadaşım Bridgestone LM30'u çok methetmişti ama kendisi Bridgestone'un iş makinaları lastikleri üzerine çalıştığından psikolojik etki altında olabilir :D
Kullanıcı avatarı
emirtuzul
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi

Ad Soyad: Emir Tüzül
Nereden: İstanbul (And.)
Arabanız: 2012 Honda Civic Elegance (FB7)

İleti colourone » 03 Ekm 2011, 16:10

Ben de kışlık lastik almayı düşünüyorum. Michelin Alpine ile Goodyear ultragrip 8 arasında tercih yapacağım. Fiyat araştırması yaptım. Fabia 1 aracım için 175-65r14 ebat kışlık lastikler her iki marka için de 130 ile 145 tl arasında değişiyor.
colourone
CLASSIC
CLASSIC

Arabanız: Fabia 1.4 68bg

İleti jawacı » 03 Ekm 2011, 18:59

murat_4025 yazdı:Araçlarımız için tavsiye ettiğiniz kışlık lastik markası, fiyatı ya da kampanyası varsa burada paylaşır mısınız?

Kampanya olarak goodyear 4 lastik alana navigasyon cihazı hediye ediyor mesela.

[url=octavia/yeni-lastik-alacam-marka-onerileriniz-t23069-18.html?hilit=lastik#p305095]Yeni Lastik Alacam Marka Önerileriniz?[/url]

[url=post305095.html#p305095][/url]gönderen [url=member/jawac%C4%B1/]jawacı[/url] » 10 Oca 2011, 00:20

favo'yu 3,5 yıl önce aldığımda 175/70/R13 bridgestone B250 taktım. Bu lastikleri yaz-kış sürekli kullandım, daha 2 sene gider. Yılbaşından bir hafta önce kış lastiği almaya karar verip Lassa Snoways 2 plus alıp taktım.
lastikçi arkadaş ile lastikleri takarken konuşuyoruz, bu lastikler nasıl karda-buzda bir sakatlık yapmasın dedim.
lastikçinin dediği şu, abi sen bunlarla zincirsiz uludağa çıkarsın oldu. Yılbaşı gecesi saat 23 te balıkesir-burhaniyeye doğru yola çıktım. Sabah 04 e kadar yol kuruydu. Kuru zeminde 110-120 km hızda lastikte ses yok. Saat 04 ten sonra susurluğu geçince buz yapmaya başladı. Buzlu yolda kontrollü olarak sert frenler yaptım,baktım gayet iyi tutuyor,hiç kaymadı bir sorun yaşamadım. İstanbula dönüşte bursadan geçerken zaten
lastikçinin sözü kafama takılmıştı, favo'yu vurdum uludağa. Zirveye 5 km kala yol karlanmaya başladı. Şimdi dananın kuyruğu kopacak dedim. Millet yolun sağında zincirle uğraşırken hakikatten lastikler banamısın demedi. Bırakın zincir takmayı araçtan dahi inmeden , rampa yukarı durup kalkışlar yaparak zirveye çıktık. Aynı şekilde aşağıya inerkende hiç sorun yok, gayet iyi frenlemeyle aşağıya indik. Yani lassa snoways 2 plus bence gayet iyi, kendimi güvende hissediyorum.

geçen kış yılbaşında yaşadıklarım bunlar. daha sonra da bir kartepe denemesi var, sonuç yine 10 numara. bence lassa yıda listeye koyup bir inceleyin derim.
"Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı avatarı
jawacı
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat sürer
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: 94 favorit lx

İleti mustklc » 03 Ekm 2011, 21:30

gavur lastiklerine çok para vermeye luzum yok. petlas iş görüyor. hakan karda resmini koymuşsun. lapa karda kabak olmadıktan sonra her lastik gider. önemli olan buzlu karda kaymaması.

burda kar 2-3 ay kalkmadı yerden. petlas işimi gördü sağolsun.
WEB TABANLI ÇÖZÜMLER:
http://www.webkod.com/
BLOG:
http://www.webkod.com/blog/
Kullanıcı avatarı
mustklc
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: Mustafa KILIÇ
Arabanız: Skoda Fabia 1.4 TDI Classic

İleti dominik » 03 Ekm 2011, 23:16

Fi tarihinde forumların birinde okumuştum uludağa çalışan taksicilerin alayı FULDAnın bi kışlık lastiğini kullanıyor idi.şimdiye kadar hiç kışlık lastik almadım ama bu yıl almayı düşünüyorum ama hangisini alacağım hala kararsızım! :?
Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''
dominik
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: halil demir
Arabanız: fabia 2001 101bg 16v

İleti serhat_a89 » 03 Ekm 2011, 23:51

Arkadaşlar illaki yazlık kışlık ayrı mı almak gerekiyor ben 4 mevsim almayı düşünüyordum çoğu markada 4 mevsim diye

bir kavram yok. Diyelimki ayrı ayrı aldık jant.ta almamız gerekirmi yoksa mesela kışlıklar takılı iken yazlıklar jant.sız

dursa olur.mu?=ben lastik arabada takılı değilken jantlı şekilde hava basılmış bekletilmesi gerekiyor diye duymuştum

doğrumudur?
Kullanıcı avatarı
serhat_a89
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: Serhat
Nereden: Eskişehir
Arabanız: Felicia Safeline

İleti ayhani » 04 Ekm 2011, 00:10

serhat_a89 yazdı:Arkadaşlar illaki yazlık kışlık ayrı mı almak gerekiyor ben 4 mevsim almayı düşünüyordum çoğu markada 4 mevsim diye

bir kavram yok. Diyelimki ayrı ayrı aldık jant.ta almamız gerekirmi yoksa mesela kışlıklar takılı iken yazlıklar jant.sız

dursa olur.mu?=ben lastik arabada takılı değilken jantlı şekilde hava basılmış bekletilmesi gerekiyor diye duymuştum

doğrumudur?

4 mevsimle idar edebilirsin belki ama bir gün bir kar bastırır ufak bir kazada araban hasar alır veya daha büyük bir kazada can kaybı yaşanır dahamı iyi sizce?

Genelde insanlar sadece önleri kışlık alıyorki bence hatalı birşey. Adam gidip 30-40 bin liralık arabaya biniyor 300-400 lira daha az vereceğim diye canını ve 40 bin liralık arabasını riske ediyor. Sadece önü kışlık olan bir araba karlı yolda arkayı savurursa ne oolacak?

Ben şahsen hem kışlık hemde yazlıkları 4 adet jantlı kullanıyorum. Aracın üzerindeki orjinal saç jantlara kışlık lastik taktım, 4 adet jantı ile birlikte yeni lastik aldım. Miss gibi kullanıyorum.

Şimdi diyeceksininizki hoca sende para varmış yaparsın tabi.. Alakası yok.
Basit bir hesapla aslında daha ucuz olduğunu görürsünüz.

En basitinden 4 yazlık+4 kışlık için aynı jantları kullanırsanız her defasında lastik değişirken daha fazla ödersiniz.
1- 4 lastiği jantlı 20 liraya balansı ile değiştiriyorken jantsız 4 lastiği 40 liraya değişiyorlar.
2-Lastikleri dönüşümlü kullandığınız için ömrü uzuyor. 4 lastik alıp kış yaz kullansam 2 yıl gidecek lastik böyle 3-4 yıl gidiyor. Lastiğin hamur tarihi geçmedikten sonra sorun yok.

3-Jantlı saklanan lastiklerde deformasyon olmuyor. Jantsız saklanan lastikler dikine saklanması gerekiyor ama birçok lastikçi emanet lastikleri üst üste yığıyor buda lastiklerinizin ezilmesine şeklinin bozulmasına vs sebep oluyor. Jantlı lastik hava basılı durduğu için ezilip deforme olmuyor.

300-400 lira için hem kendi hemde başkalarının cam ve malını tehlikeye atmaya gerek varmı?

NOT: Arkadaşlar 4 lastiği jantlıda değiştirseniz her defasında balans yaptırın. Değiştiren elemanlar üşendikleri için "abi bu jantlı balansı bozulmaz" falan diyor ama inanmayın. Benim lastikçimdeki kazma eleman 3 seferdir aynı şeyi söylüyor, 3 seferindede balans bozuk çıktı ve paşa paşa yaptı.
ayhani
ELEGANCE
ELEGANCE

İleti serhat_a89 » 04 Ekm 2011, 00:24

Abi doğru söylüyorsun ama ben öğrenciyim :D o yüzden 4 mevsim almayı düşünüyorum sanırım bu lastik benim işimi

görür ne dersiniz? http://www.toyoabdulkadirozcan.com/page.php?ID=66#
Kullanıcı avatarı
serhat_a89
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: Serhat
Nereden: Eskişehir
Arabanız: Felicia Safeline

İleti kadir_ » 17 Ekm 2011, 17:50

Kışlık lastikleri yerli alın derim bizde geçen sene lassa snoways era aldık banamısın demiyor hayet başarılı 195/65/15 in tanesini 95 tl ye aldık diye hatırlıyorum :)
kadir_
SCOUT
SCOUT

İleti murat_4025 » 02 Kas 2011, 15:28

Az önce lastikçileri dolaştım fiyat almak için
195 65r 15
Goodyear Ultragrip 8 145 tl
Bridgestone LM 30 150 tl
Lassa Snoways era 145 tl
Debica 135 tl
petlas snowmaster 125 tl

her bayi kendi lastiğini övüyor testlere bakılırsa goodyear en başarılısı, tecrübeler de önemli...debica goodyear dan iyi diyen de var (debica goodyearın bünyesinde üretiliyor) velhasılıkelam benim kafam karıştı :)
Kullanıcı avatarı
murat_4025
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat demir
Arabanız: 2004 octavia a4 elegance

İleti pureman » 02 Kas 2011, 15:46

Fransızların iyi yaptığı tek michelin lastikleri.. Ben michelin öneririm.. Sanırım şu sıralar 4 lastik alana kauçuk michelin marka paspas hediye ediyorlar..
pureman
CLASSIC
CLASSIC

Nereden: Konya
Arabanız: Yeti Active 2011, Octavia Elegance 2010

İleti colourone » 02 Kas 2011, 18:14

Ankaradayım. Bu hafta Goodyear 175/65/14 kışlık lastikleri tanesi 125 tlden 7 taksitle aldım. Ses ve konfor açısından gayet iyi. Bir önceki kışlıklar Michelin ALpin A3'tü. Michelin'in A4 ile Good year'ın U8 desenleri nerdeyse aynı. Ortada dikey kanallar yok. V desenleri var. Bu arada bazı uyanık Good Year bayileri Navigasyon cihazını 30-40 tl parayla satmaya kalkıştılar. Normalde Good yearın hediyesi bu cihazlar. Akıllı olduklarını sanıyorlar güya... Bunlar, vatandaşı kazıklamaya çalışıyorlar. Dikkat edin. kolay gelsin
colourone
CLASSIC
CLASSIC

Arabanız: Fabia 1.4 68bg

İleti montoyajp » 02 Kas 2011, 23:48

arkadaslar ya kafama takılan ıkı tane konu var.
1. fabia'sı olan arkadaslar 14 jant lastık almaktan bahsetmısler. benımkinin kitabında 15 yazıyor. (195/50/15) hatta suanda üzerınde bu ebatta michelin pilot axalto var. Benımkının modelı choice oldugu ıcın mı bu fark oluşmuş yoksa bılmedıgım baska bırsey mı var?
2. ben de gectıgımız hafta sonu bayagı kapsamlı bir arastırma yaptım.sozunu ettıgımız lastıklerın hepsınden fiyat aldım (hatta coğunda birkaç yerden aldım) benım aldıgım fiyatlar yukarda yazılanlardan en az 50 tl daha fazla. bu durum yıne 14-15 jant olmasıyla alakalı bir durum mu???
montoyajp
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Uğur YAĞLI
Arabanız: Fabia 1.4 Choice

İleti skodaizm » 02 Kas 2011, 23:50

Kış lastiğinin, dört mevsim lastiğinin sağlamadığı avantajları buz ve karlı yolda sağladığı aşikardır. Kış lastiklerinin hamuru soğuk havada sertleşmeden yumuşak kaldığı için kaygan zemine tutunması daha verimli ve güvenlidir.

Ne marka olursa olsun kış lastiği zaruridir. Ben Michelin Alpin kullanıyorum. Ancak sizin araç ve bütçeniz neye uygunsa onu almanız yaz veya dört mevsim lastiği ile dolaşmaktan iyidir.

İmkanınız varsa bir takım daha jant ve lastik bulundurmakta yarar vardır. Özellikle çıkmacılar ve lastikçilerde uygun fiyatlı, demir (saç) jant bulmak olasıdır. Jant ile birlikte tutulan lastikler yatık duruma düşüp deforme olmaz.

Tek sorun araçtan çıkan yazlıkların veya kışlıkların nerede saklanacağı konusudur. Yeriniz yoksa balkon vs yerlere çıkan jant-lastik yüzünden evdekiler ile başınız belaya girecek demektir.

skodaizm
ELEGANCE
ELEGANCE

İleti skodaizm » 03 Kas 2011, 00:08

montoyajp yazdı:arkadaslar ya kafama takılan ıkı tane konu var.
1. fabia'sı olan arkadaslar 14 jant lastık almaktan bahsetmısler. benımkinin kitabında 15 yazıyor. (195/50/15) hatta suanda üzerınde bu ebatta michelin pilot axalto var. Benımkının modelı choice oldugu ıcın mı bu fark oluşmuş yoksa bılmedıgım baska bırsey mı var?
2. ben de gectıgımız hafta sonu bayagı kapsamlı bir arastırma yaptım.sozunu ettıgımız lastıklerın hepsınden fiyat aldım (hatta coğunda birkaç yerden aldım) benım aldıgım fiyatlar yukarda yazılanlardan en az 50 tl daha fazla. bu durum yıne 14-15 jant olmasıyla alakalı bir durum mu???

Fabialar da 14'' ve 15'' jantlar kullanılmaktadır. Genelde Fabia classic ve ambiante larda 14'',elegance, choice modellerinde 15'' jant vardır.
14'' ve 15'' lastikler arası 25 tl den başlayan ve yükselen fiyat farkı bulunmaktadır.

skodaizm
ELEGANCE
ELEGANCE

Sonraki

Octavia I (A4)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir