nediye koydurdum şu antifirizi

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

nediye koydurdum şu antifirizi

İleti can_kozlu » 23 Ekm 2011, 12:49

1 hafta evvel , uzun bir yolculuğa çıkacağım için antifirz seviyesine bir baktırayım dedim, demez olaydım.
Seviyesi düşük biraz antifiriz ilave edelim dedi ustacık. ve olanlar oldu eve geldim aracı park ettim sabah bi baktı arabanın altı sırılsıklam, kaputu açıp suğutmasuyu deposuna baktım bom boş, hemen su ilave edip sanayiye gittim ( salak kafa servisine gitsene) ustacık bunun devirdaimi bozulmuş dedi ve edine aldı tona vidayı yaklaşık 6 saat sonra su pampası değişmiş ( bi sürü yer sökülüp takılarak) 2 tane kepçesi değişmmiş ve 270 tl para verilip sanayiden ayrılmış olarak buldum kendimi. Olsundu yeterki sorun çözülsün para önemli değil diye teseeli etikten sonra kendimi arabayı parkettim. ertesigün bir baktım ki arabada gene su kalmamış yeri yine sırılsıklam etmiş. kafamı duvarlara vurduktan sonra tekrar sanayiye gittim ( kavga edecektim aslında ama dükkan çok kalabalıktı ses çıkarmadım ) ustaya bir iki laf soktuktan sonra usta elinde küçük bir bidonla geldi bidondaki sıvıyı soğutma suyuna ileve edip bana bu sını nerede kaçak varsa orayı tamir eder dedi ve beni gönderdi. bugün tekrar altına baktım su damlamaya devam ediyor evet hikaye bu.
sorumsa araba sıcakken su akıtmıyor sadece park halinde iken ve iyice soğuyunca su sızdırıyor sizce ne yapmalı (ustayı öldürmek dışında)
vakit ayırıp okuyanlara teşekkü eder , çözüm sunanlara ise ayrıca şükranlarımı sunarım.
can_kozlu
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: can kozlu
Nereden: Çorum
Arabanız: oktavia 1.6 business

İleti ozantavsan » 23 Ekm 2011, 14:13

Geçmiş olsun.Benim araç antifiriz yokken eksiltmeye başlamıştı.Hem antifiriz koydurmak , hemde kaçak yerini bulmak için sanayiye gittim.Usta kelepçeler gevşek dedi sıktı ,mıktı.Sabah kontrolünde sonuç aynı.
Hırdavatçıdan keleçe aldım.Bir sabah tekrar kontrol ettikten sonra baktım hortum ağzından sızmış.Motor soğukken belli oluyor.Radayatöre tarafına giren hortumların ucuna bir kelepçe daha taktım sıktım.Şimdi oradan sızıntı yok.
Sanırım genleşme kabının kapağı özelliğini yitirmeye başlamış ,kabın üstünde antifiriz zerrecikleri oluyor.Alt hortumdada az var.Alt hortumada kelepçe atacağım.Kapağıda değiştiriyorum.

Sizinkji büyük ihtimalle antifiriz nedeniyle bir yerleri açtı ve kaçırmaya başladı.Antifiriz küflü paslı yeri buldumu açıyor.Bu nedenle normalde sızdırmayan araç sızdırabiliyor.
Antifiriz değişimi sonrası double up radyatör onarıcı alıp bagaja koymuştum.Ne olur ne olmaz bulunsun.Ansızın böyle bir durum olursa hemen kullanırım.
Senin durumunda öncelikle nereden kaçırdığını bulmak önemli.Sonrası o bölgedeki sorunu halletmeye kalıyor.
Motor soğukken nereden kaçırdığını iyice tespi etmek veya ettirmek gerek.Motor sıcak ve çalışırkende gaza yüklenerek basınç altında kaçıran yeri bulmak gerek.Sonrasında çözümü kolay olacaktır eminim.

Hiç olmadı servisine güveniyosanız oraya bir baktırın.Sanayideki usta her gidişinizde farklı bir yer gösterecektir.Sizi deli etmeside cabası.
HER ARACIN EN İYİ USTASI SAHİBİDİR..
Kullanıcı avatarı
ozantavsan
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: Ozan TAVŞAN
Nereden: Balıkesir
Arabanız: 94 Skoda Favorit GLX - LPGli

İleti AhmetH » 23 Ekm 2011, 14:20

antifiriz mavi renkli miydi ?
muhtemelen radyatör delinmiş olabilir.

usta göremediyse muhtemelen kalorifer tarafından radyatör delinmiş olabilir.
Kullanıcı avatarı
AhmetH
RS
RS

İleti taner_octavia » 23 Ekm 2011, 15:34

radyator delinmis olabilir bencede.cunki giderken devirdaim oldugundan sızıntı yapmıyo.durunca hep damlıyo belli aralıklarda. is arabamında oyle olmustu.radyator tıkayıcılar var onlarla deneyin once.kücük sızıntıları kapatabiliyo.
Octavia'ya hayranım , Elegance hastayım :)
Kullanıcı avatarı
taner_octavia
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: Taner Semercioğlu
Nereden: Bursa
Arabanız: Octavia Elegance 2007 Mpi

İleti felicia042 » 23 Ekm 2011, 18:36

ilk önce suyun nereden sızdığını tespit edin bu çok önemli, sonrası çorap söküğü gibi gelir. gündüz vakti kendiniz kontrol edin
Kullanıcı avatarı
felicia042
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: ayhan
Nereden: Konya
Arabanız: skoda fabia 101

İleti yalçınFTT » 23 Ekm 2011, 20:02

kaputu açtıgınızda radyatörün sağ yan en alt tarafından radyatöre bir giriş vardır fabialar genelde oradan antifiriz kaçırırmış ben hafta sonu orayı sıktırdım kaçak kesildi radyatördeki girişe kolunuzu dirseğinize kadar soktuğunuzda ulaşabilirsiniz eğer elinize ıslaklık geliyorsa oradandır kontrolde fayda var fakat anlattığım fabia radyatörü belki sizin arabanızada uyar anlattıklarım
yalçınFTT
CLASSIC
CLASSIC

Nereden: Ankara
Arabanız: fabia

İleti hakan48 » 23 Ekm 2011, 22:27

Skodadan Anlayan Bir Ustaya Gitseniz Bu Tür Sorun Yaşamazdınız. Bası İnsanlar Forumda Ustaları Kötülüyor Ama En Başta Suçlu Olanlar Herzaman Müşteridir. Doğru Usta Seçimi Çok Önemlidir.Eğer Aracınıza Değer Veriyorsanız Dükkanın Kalabalık Olmasına Değil Adamın Hangi Araçlarla Uğraştığına ve Yeterli Teknik Bilgiye Sahip olup Olmadığını Anlamak Gerekir. Buda Aslında Hiç Zor Değil,
hakan48
ELEGANCE
ELEGANCE

Nereden: Muğla
Arabanız: Skoda Superb 1.4 TSi

İleti des2009 » 24 Ekm 2011, 11:55

neden bu sanayideki ustalar hepsi böle hala anlamış değilim acaba bile bilemi yapıyolar yada çıraklıktan sahtekarlık vurdumduymazlık kanlarınammı işliyo usta diyoruz gidiyoruz biçok lavuk şunun değişmesi lazım lan sendeki takım bende olsa bende değiştiririm o parçayı zaten o takım alet elimde olsa kendi arabmın tamircisi olurum bende tamircilik bu işte türkiyenin heryerinde parça değiştiriz olur biter
Kullanıcı avatarı
des2009
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: sedat
Arabanız: fabia

İleti can_kozlu » 25 Kas 2011, 15:22

hakan48 yazdı:Skodadan Anlayan Bir Ustaya Gitseniz Bu Tür Sorun Yaşamazdınız. Bası İnsanlar Forumda Ustaları Kötülüyor Ama En Başta Suçlu Olanlar Herzaman Müşteridir. Doğru Usta Seçimi Çok Önemlidir.Eğer Aracınıza Değer Veriyorsanız Dükkanın Kalabalık Olmasına Değil Adamın Hangi Araçlarla Uğraştığına ve Yeterli Teknik Bilgiye Sahip olup Olmadığını Anlamak Gerekir. Buda Aslında Hiç Zor Değil,

Abi çorum da olunca böyle oluyor napalım. Muğlada olsam senin yanına gelirdim.
can_kozlu
CLASSIC
CLASSIC

İleti Bluedays » 25 Kas 2011, 15:49

can_kozlu yazdı:
hakan48 yazdı:Skodadan Anlayan Bir Ustaya Gitseniz Bu Tür Sorun Yaşamazdınız. Bası İnsanlar Forumda Ustaları Kötülüyor Ama En Başta Suçlu Olanlar Herzaman Müşteridir. Doğru Usta Seçimi Çok Önemlidir.Eğer Aracınıza Değer Veriyorsanız Dükkanın Kalabalık Olmasına Değil Adamın Hangi Araçlarla Uğraştığına ve Yeterli Teknik Bilgiye Sahip olup Olmadığını Anlamak Gerekir. Buda Aslında Hiç Zor Değil,

:D Benim güzel memleketim.
Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. M.Kemal ATATÜRK
Bluedays
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: Alem Adam
Arabanız: 2005 Fabia 1.4 Special HB 101 Hp

İleti hakan48 » 25 Kas 2011, 16:16

can_kozlu yazdı:

Çorumda Olması Farketmezki Kardeş Özel Bir Skoda Servisi Arasaydın Pek Sorun Yaşamazdın.
hakan48
ELEGANCE
ELEGANCE

İleti erginbkr » 25 Kas 2011, 19:31

siz bu yaklaşımda oldukça forum sakinlerinden tepki çekmeye devam edersiniz...şayet usta iseniz müşteriye suçlu gibi değil velinimetiniz gibi yaklaşmalısınız...
Kullanıcı avatarı
erginbkr
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: Ergin
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: Fabia Choice 2005 + Lovato LPG + CC

İleti hakan48 » 25 Kas 2011, 21:37

erginbkr yazdı:

siz bu yaklaşımda oldukça forum sakinlerinden tepki çekmeye devam edersiniz...şayet usta iseniz müşteriye suçlu gibi değil velinimetiniz gibi yaklaşmalısınız...

:) Ne Tepkisi Gördümki ??? :) Ben Bu Sözü Genel Olarak Söylüyorum, Kendimde Dahil, Eğer Doğru Seçim Yapmadan Bir İşlem Yaparsak Forumda Dövünür Dururuz, Bugüne Kadar Skodam da Kimseden Tepki Görmedim, Bir Kaç Kişiyle Münakaşa Yaptık, Ama Tepki Görmeyi Bırak Bu ForumdanÖzel Mesajla Yada Defalarca Bizzat Cep Telefonumu Skodam Forumu Vasıtasıyla Aradığını Belirten Skoda Kullanıcıları Aradı Elimden Geldiğince Yardımcıda Oldum, Olurumda , Forumda Tepki Görmedim Tepki Görecek Birşeyde Yapmadım,
Bir Kaç Kişiyle Münakaşa Yapmamın Sebebide Mesajları En Başından Beri Okuyan Zaten Anlayışla Karşılayacaktır. Bakın Tepki Görüyorsunuz Dediniz, Geçmişteki Mesajlara Bakılırsa Bu Münakaşalardan Biride Sizinle Ergin Bey, Yani Gene Bir Tepki Falan Yok , 2 - 3 kişiyle Münakaşa Yapmak Forum Geneline Maledilemez,
hakan48
ELEGANCE
ELEGANCE

İleti erginbkr » 25 Kas 2011, 23:16

hakan48 yazdı:
erginbkr yazdı:

:) Ne Tepkisi Gördümki ??? :) Ben Bu Sözü Genel Olarak Söylüyorum, Kendimde Dahil, Eğer Doğru Seçim Yapmadan Bir İşlem Yaparsak Forumda Dövünür Dururuz, Bugüne Kadar Skodam da Kimseden Tepki Görmedim, Bir Kaç Kişiyle Münakaşa Yaptık, Ama Tepki Görmeyi Bırak Bu ForumdanÖzel Mesajla Yada Defalarca Bizzat Cep Telefonumu Skodam Forumu Vasıtasıyla Aradığını Belirten Skoda Kullanıcıları Aradı Elimden Geldiğince Yardımcıda Oldum, Olurumda , Forumda Tepki Görmedim Tepki Görecek Birşeyde Yapmadım,
Bir Kaç Kişiyle Münakaşa Yapmamın Sebebide Mesajları En Başından Beri Okuyan Zaten Anlayışla Karşılayacaktır. Bakın Tepki Görüyorsunuz Dediniz, Geçmişteki Mesajlara Bakılırsa Bu Münakaşalardan Biride Sizinle Ergin Bey, Yani Gene Bir Tepki Falan Yok , 2 - 3 kişiyle Münakaşa Yapmak Forum Geneline Maledilemez,

hakan bey belkide çok güzel bir kardeşimsin ama seninle bir türlü frekans tutturamıyorum...neyse kal sağlıcakla...
Kullanıcı avatarı
erginbkr
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: Ergin
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: Fabia Choice 2005 + Lovato LPG + CC

İleti hakan48 » 25 Kas 2011, 23:19

erginbkr yazdı:
hakan48 yazdı:
erginbkr yazdı:

hakan bey belkide çok güzel bir kardeşimsin ama seninle bir türlü frekans tutturamıyorum...neyse kal sağlıcakla...

:) :) Allaha Emanet Olun Ergin Bey Olur Böyle Şeyler :) :)
hakan48
ELEGANCE
ELEGANCE

İleti mess71 » 05 Arl 2011, 20:12

termotat kütüğüne baktı.lpg varsa beyne giriş çıkışlara baktır.
mess71
CLASSIC
CLASSIC

İleti hakanerdogan » 06 Arl 2011, 15:26

Farklı nitelikteki antifiriz tepkimeye girer dolanım hatları ile ve yakar. Tüm sistemi baştan ayağa dolanmanız lazım, tahribatın olduğu yer kadar, olmadığı yerlerde de kalıcı hasar bırakmış olabilir, hortumlar vs...
hakanerdogan
EXPERIENCE
EXPERIENCE

İleti can_kozlu » 09 Oca 2012, 11:58

hakanerdogan yazdı:Farklı nitelikteki antifiriz tepkimeye girer dolanım hatları ile ve yakar. Tüm sistemi baştan ayağa dolanmanız lazım, tahribatın olduğu yer kadar, olmadığı yerlerde de kalıcı hasar bırakmış olabilir, hortumlar vs...

ben hala çözemedim sorunu antifiriz ekleyip ekleyip sürüyorum şimdilik biraz pahalıya maloluyor ama naplım:|
can_kozlu
CLASSIC
CLASSIC

Sonraki

Octavia I (A4)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir