Vites Geçmiyor....Motor yağ eksiltiyor

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

Vites Geçmiyor....Motor yağ eksiltiyor

İleti yusuf karadağ » 09 Oca 2012, 12:25

s.a.Değer arkadaşlar iyi günler iyi çalışmalar..(kazasız belasız sürüşler) diliyorum..arabam 2001 model Octavia Elegans

2 temel problemim var;

1) kış aylarında sabahları ilk çalıştırmada araba 2. vitese geçmiyor(çok zor geçiyor)...herkes bir şey söylüyor kimi şanzuman yağı diyor vs. vs...ısındıktan sonra geçiyor

2) LPG taktıralı bir yıl oldu...motor yağ eksiltiyor hemde çok...(altını vurdum kartel hafif yamulmuştu düzelttiler )..sebebini ve çözüm yollarınıda yazarsanız sevinirim...

haa birde sabahları arabayı çalıştırdıktan sonra resmen inliyor hastalıklı hayvanlar olur ya, hem inler hemde sallanır ya bizim arabada aynen öyle yapıyor..
yusuf karadağ
CLASSIC
CLASSIC

Nereden: Ankara
Arabanız: Octavia

İleti AhmetH » 09 Oca 2012, 14:18

Şanzıman yağınızı hiç değiştiridiniz mi ?

tecrübeme göre şanzıman sorunlarının çoğusu yağ ile ilişkili sorunlardan kaynaklanıyor.

motorun yağ yakmasının ise bir çok neden olabilir. Kestirmek güç
Kullanıcı avatarı
AhmetH
RS
RS

İleti yusuf karadağ » 09 Oca 2012, 14:51

teşekkür ediyorum...Araba bir yıldır bende şanzuman yağını değiştirmedim...
yusuf karadağ
CLASSIC
CLASSIC

İleti MadloveR » 09 Oca 2012, 18:21

arkadaşın dediği gibi şanzıman yağını değiştirmen vites geçiş problemini çözecektir. fakat yağ eksiltmeye gelince kartere bir baktır belki usta düzelteceğim derken yanlışlıkla küçük bir delik açmış olabilir yağ ordan eksiliyor olabilir. bu sadece benim fikrim.
MadloveR
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: ali özdemir
Nereden: Konya
Arabanız: favorit lx

İleti yusuf karadağ » 10 Oca 2012, 15:20

MadloveR yazdı:arkadaşın dediği gibi şanzıman yağını değiştirmen vites geçiş problemini çözecektir. fakat yağ eksiltmeye gelince kartere bir baktır belki usta düzelteceğim derken yanlışlıkla küçük bir delik açmış olabilir yağ ordan eksiliyor olabilir. bu sadece benim fikrim.

teşekkür ederim sanırım ben yanlış yazdım karter'e bir şey olmamış karter sağlam yani adını şimdi hatırlayamadığım(şase sanırım) vurduğum parça...motor yağ akıtmıyor günlerce duruyor evin önünde yerde zerre kadar yağ lekesi yok...ustaya gösterdim yağ yakıyormu diye bilemedi gaza bastı eksoza baktı ama bir şey diyemedi..(sanırım peyaz duman gelmesi gerekiyor yağ yakması için -yanlış biliyorda olabilirim) bende beyaz duman göremedim açıkcası..

bu arada şanzuman yağı değiştirme yada ilave etme işi ortalama kaç liradır, motor yağ yakıyorsa elden geçirmesi kaç liradır bilginiz varmı ? keklenmeyelim :)

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
yusuf karadağ
CLASSIC
CLASSIC

İleti narec » 10 Oca 2012, 19:36

yusuf karadağ yazdı:
MadloveR yazdı:arkadaşın dediği gibi şanzıman yağını değiştirmen vites geçiş problemini çözecektir. fakat yağ eksiltmeye gelince kartere bir baktır belki usta düzelteceğim derken yanlışlıkla küçük bir delik açmış olabilir yağ ordan eksiliyor olabilir. bu sadece benim fikrim.

teşekkür ederim sanırım ben yanlış yazdım karter'e bir şey olmamış karter sağlam yani adını şimdi hatırlayamadığım(şase sanırım) vurduğum parça...motor yağ akıtmıyor günlerce duruyor evin önünde yerde zerre kadar yağ lekesi yok...ustaya gösterdim yağ yakıyormu diye bilemedi gaza bastı eksoza baktı ama bir şey diyemedi..(sanırım peyaz duman gelmesi gerekiyor yağ yakması için -yanlış biliyorda olabilirim) bende beyaz duman göremedim açıkcası..

bu arada şanzuman yağı değiştirme yada ilave etme işi ortalama kaç liradır, motor yağ yakıyorsa elden geçirmesi kaç liradır bilginiz varmı ? keklenmeyelim :)

octiye biniyorsun şanzıman yağı ort ne diyorsun çok pahalı değildir. eksikse tamamlattırırsın. yağ yakıyorsa mavi duman atar. lifte kaldırın ya da kanala çekin altına baksınlar, çatlak vs olabilir. söyledikelrinize göre aracınızda yağ yok, yağpsız kesinlikle çalıştırmayın motoru elinize alırsınız. yağ ekleyip iyi bir usta bulup bi hal çaresine bakın.
BU İMZA MAHKEME KARARI İLE İPTAL EDİLMİŞTİR.

Karar No: 2001 / 154 HP

Yüksek Dağın Karı Çok Olur.
Kullanıcı avatarı
narec
CLASSIC
CLASSIC

Nereden: Sivas
Arabanız: Skoda Forman 135L idi :)

İleti yusuf karadağ » 11 Oca 2012, 11:41

octiye biniyorsun şanzıman yağı ort ne diyorsun çok pahalı değildir. eksikse tamamlattırırsın. yağ yakıyorsa mavi duman atar. lifte kaldırın ya da kanala çekin altına baksınlar, çatlak vs olabilir. söyledikelrinize göre aracınızda yağ yok, yağpsız kesinlikle çalıştırmayın motoru elinize alırsınız. yağ ekleyip iyi bir usta bulup bi hal çaresine bakın.[/quote]:)) bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp, kıymetli kardeşim. Başımıza ilk defa geliyorsa yeni öğreniyoruz demektir...bu arada sordum zaten yağ 25 tl imiş...sağolasınız teşekkür ederim..
yusuf karadağ
CLASSIC
CLASSIC

İleti yusuf karadağ » 11 Oca 2012, 11:45

narec yazdı:
yusuf karadağ yazdı:

octiye biniyorsun şanzıman yağı ort ne diyorsun çok pahalı değildir. eksikse tamamlattırırsın. yağ yakıyorsa mavi duman atar. lifte kaldırın ya da kanala çekin altına baksınlar, çatlak vs olabilir. söyledikelrinize göre aracınızda yağ yok, yağpsız kesinlikle çalıştırmayın motoru elinize alırsınız. yağ ekleyip iyi bir usta bulup bi hal çaresine bakın.

]:)) bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp, kıymetli kardeşim. Başımıza ilk defa geliyorsa yeni öğreniyoruz demektir...bu arada sordum zaten yağ 25 tl imiş...sağolasınız teşekkür ederim..
yusuf karadağ
CLASSIC
CLASSIC

İleti yusuf karadağ » 11 Oca 2012, 15:29

yusuf karadağ yazdı:s.a.Değer arkadaşlar iyi günler iyi çalışmalar..(kazasız belasız sürüşler) diliyorum..arabam 2001 model Octavia Elegans

2 temel problemim var;

1) kış aylarında sabahları ilk çalıştırmada araba 2. vitese geçmiyor(çok zor geçiyor)...herkes bir şey söylüyor kimi şanzuman yağı diyor vs. vs...ısındıktan sonra geçiyor

2) LPG taktıralı bir yıl oldu...motor yağ eksiltiyor hemde çok...(altını vurdum kartel hafif yamulmuştu düzelttiler )..sebebini ve çözüm yollarınıda yazarsanız sevinirim...

haa birde sabahları arabayı çalıştırdıktan sonra resmen inliyor hastalıklı hayvanlar olur ya, hem inler hemde sallanır ya bizim arabada aynen öyle yapıyor..

haa birde sabahları arabayı çalıştırdıktan sonra resmen inliyor hastalıklı hayvanlar olur ya, hem inler hemde sallanır ya bizim arabada aynen öyle yapıyor..[/
yusuf karadağ
CLASSIC
CLASSIC

İleti emirtuzul » 11 Oca 2012, 17:38

Yağ eksiltme sorunu için eğer Castrol kullanıyorsanız birde Mobil 1 koyarak deneyin bende olumlu yönde oldukça faydası olmuştu.
Kullanıcı avatarı
emirtuzul
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi

Ad Soyad: Emir Tüzül
Nereden: İstanbul (And.)
Arabanız: 2012 Honda Civic Elegance (FB7)

İleti goksergokturk » 11 Oca 2012, 17:53

bugün sanayiye gittim 2 şişe antifiriz +1 şişe cam suyu + şanzımanada yağ koydu ustam 20 tl aldı
goksergokturk
Yeni Üye
Yeni Üye

Ad Soyad: gökser göktürk
Nereden: Tekirdağ
Arabanız: felicia

İleti skodahastası » 11 Oca 2012, 18:38

yaptırdınız mı yusuf bey
FABİA RS SEVGİSİ-SKODA HASTASI-ELEGANCE HAYRANI

2012 SKODA YETİ 1.2 TSI DSG KONFOR PAKET+SİWİNG+YOL BİLGİSAYARI+ SİYAH TAVAN+GÜMÜŞ TAVAN ÇITASI+YOL BİLGİSAYARI
2004 SKODA OCTAVİA 1.6 AMİBANTE PLUS(ESP FALAN HERŞEY VAR)
Kullanıcı avatarı
skodahastası
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: KERİM
Nereden: İstanbul (And.)
Arabanız: 2012 Skoda Yeti Konfor paket +siwing+siyah tavan

İleti vwgroup » 11 Oca 2012, 23:18

vw gubunun özellikle akl motorlu araçların hastalığıdır sabahları vitese zor geçmesinin yağ eksiltme sorunuda sibop lastiklerinden yapabilir karterden kaçırmıyorsa
vwgroup
Yeni Üye
Yeni Üye

Ad Soyad: doğan uludağ
Arabanız: volkswagen

İleti yusuf karadağ » 13 Oca 2012, 12:18

skodahastası yazdı:yaptırdınız mı yusuf bey
hayır yaptırmadım evde yatıyor ayın 15 ini bekliyorum:)) en azından şanzumana yağ koymak için ama motorun yağ eksiltmesi pahalıya malolacak diye korkuyorum ve arabayı ümkün olduğunca garajdan çıkarmıyorum :)
yusuf karadağ
CLASSIC
CLASSIC

İleti yusuf karadağ » 13 Oca 2012, 12:20

goksergokturk yazdı:bugün sanayiye gittim 2 şişe antifiriz +1 şişe cam suyu + şanzımanada yağ koydu ustam 20 tl aldı

buna yağ parasıda mı dahil :) ve bu usta nerde...ben sordum 25 tl yağ parası 20 tlde usta parası dediler....

ama asıl beni korkutan motorun yağ eksiltmesi problemi bana pahalıya malolacak gibi geldi....adamlar nerdeyse motor inecek diyor..
yusuf karadağ
CLASSIC
CLASSIC

İleti paranoia » 15 Şub 2012, 03:56

Bu yağ eksiltme dediğiniz miktarı bir açıklarmısınız? Ne kadar yağ eksiltiyor bir haftada mesela ona göre düşünelim. 6 ayda 250 gr sa valla o kadarı yaşla uyumlu olabilir hiç elletmeyin. Rakam ne?
paranoia
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Nuri Şalk
Nereden: İzmir
Arabanız: Octavia 1.6 TDI DSG Otomatik 2011 Makyajlı Ambient

İleti yusuf karadağ » 22 Şub 2012, 18:06

bir litreyi geçiyordu.yeni değiştirdim yeniden bi ölçtürücem.
yusuf karadağ
CLASSIC
CLASSIC

İleti murat_4025 » 22 Şub 2012, 19:04

benim aracım 2004 octavia lovato lpg - castrol 10/40 yağ kullanıyorum 10.000 ile 15000 km arası olduğunda yağ değişimi yaptırıyorum. Her 5000 km de yağ eksik uyarısı geliyor ve 1 litre yağ ekliyorum. Lpg de normal olduğunu söylüyorlar.
Kullanıcı avatarı
murat_4025
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat demir
Nereden: Kırşehir
Arabanız: 2004 octavia a4 elegance

Sonraki

Octavia I (A4)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir