asr kullanımı

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

asr kullanımı

İleti muhammed emin » 25 Oca 2012, 19:33

arkadaşlar iyi akşamlar bugün taksiye binmiştim araba rampayı çıkarken asr tuşuna bas ok gibi fırlar dedi arabayı dun başka biyere park etmiştim bugün garaja koyuyum dedim asr tuşuna basınca daha çok patinaja girdiğini hissettim bu ASR KULLANIMI nı bi anlatırsanız sevinirim
muhammed emin
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: muhammed emin
Nereden: Ankara
Arabanız: skoda octavia 1,6 classic

İleti aekaragoz » 25 Oca 2012, 19:37

ASR zaten kendiliğinden kullanımda, ASR tuşuna bastığınızda devre dışı kalır, arabanın patinaj yapması bu yüzden.
aekaragoz
AMBIENTE
AMBIENTE

Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: Skoda Octavia Elegance

İleti muhammed emin » 25 Oca 2012, 20:01

çok teşekkür ederim zaten off kapalı demek galiba taksici öyle diyince şaşirdim bende
muhammed emin
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: muhammed emin
Arabanız: skoda octavia 1,6 classic

İleti my_lord » 22 Şub 2012, 19:16

Kitapçıkta da söylediği gibi aracın yumuşak bir zeminde biran önce kalkması için o yumuşak malzemeyi yani çamuru,karı patinaj yaparak tekerin altından atması gerek.böylece araç alttaki sert zemine ulaşır ve araç yerinden kalkar.Tabi burda zemine göre düşünüp ASR yi kapatmak lazım.
my_lord
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: mehmet yıldırım
Nereden: Kayseri
Arabanız: Octavia 1.6 Ambiente

İleti SARACOGLU » 23 Şub 2012, 00:31

arkadaşlar kusura bakmayın çok güldüm ya arac demek altındaki çamuru pisliği biran önce atıp sert zemıne basması gerektiği için asr de devamlı patinaj çeker ha :)
hocam asr şu demek..
1- fabialarda asr devamlı devrededir asr tusuna basarsanız ekranda üçgen şeklindeki simgesi çıkar ve asr devreden çıkar
yani siz asr tusuna bastıgınızda asr yı devre dısı bıraktınız bu yuzden arac patinaja kapıldı
2- asr aracınızı fırlatmaz aksine tam gaz veremez olursunuz
araclar patinaja kapıldıgı zamanlarda gaz pedalı tam yumuşarak motor basma şiddetinize göre gaz yemekte lastıkler daha fazla devirle dönmeye başlamakta arac yumusak zemındeyse burnu saga sola savrulmaktadır
asr li araclarda arac patinaja kapıldıgı durumda araba devrini tamamen kendısı ayarlar ister dibine kadar gaza basın ister yarım basın tekerlekleriniz patinaja kapıldıgı zaman arac otomatikman sizden bagımsız olarak devirini kesecek lastikler tutunmaya basladıgı zaman devir artıracak ve hem bayılmayı hem patinajı önleyecek hemde arabanın burnunun savrulmasını önleyecektir.araç önden çekişli ise önden arkadan itişliyse arka lastiklerden devreye girer.
SARACOGLU
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: abdurrahman saraçoğlu
Nereden: İstanbul (And.)
Arabanız: fabia 1.4 16v elegance

İleti my_lord » 29 Şub 2012, 00:41

en iyisi gülmeden önce iki kere okuyalım.hariçten gazel okumayalım.buyrun kullanım kılavuzu....

http://e1202.hizliresim.com/u/w/33gyp.png
my_lord
CLASSIC
CLASSIC

İleti ayhani » 29 Şub 2012, 00:59

my_lord yazdı:en iyisi gülmeden önce iki kere okuyalım.hariçten gazel okumayalım.buyrun kullanım kılavuzu....

http://e1202.hizliresim.com/u/w/33gyp.png
ayhani
ELEGANCE
ELEGANCE

İleti scania_seat_skoda » 29 Şub 2012, 01:15

[quote="SARACOGLU"]arkadaşlar kusura bakmayın çok güldüm ya arac demek altındaki çamuru pisliği biran önce atıp sert zemıne basması gerektiği için asr de devamlı patinaj çeker ha :)
+1000 evet kılavuzu iyi okumak ve anlamak gerek.
Kullanıcı avatarı
scania_seat_skoda
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: ufuk usta
Nereden: Kocaeli
Arabanız: 2001 1.9 TDI octavia combi L&K 110 kw 6 vites

İleti stopdan » 29 Şub 2012, 02:30

@SARACOĞLU doğru soyluyo bugun basıma geldı garaja sokucam arabayı kaldırımdan cıkıyo bazen asr gereksız oluyo arkadşlar basıyosun cıkmıyo patinaj cektığı zaman karı cabuk kazıyıp daha sert bı sekılde fırlıyo araba bugun basıma geldi yani
stopdan
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Serkan TOPDAN
Arabanız: Octavia A5 ambiante

İleti rıngcep » 29 Şub 2012, 10:13

stopdan yazdı:@SARACOĞLU doğru soyluyo bugun basıma geldı garaja sokucam arabayı kaldırımdan cıkıyo bazen asr gereksız oluyo arkadşlar basıyosun cıkmıyo patinaj cektığı zaman karı cabuk kazıyıp daha sert bı sekılde fırlıyo araba bugun basıma geldi yani

ASR devre dışı bırakmak dik rampalardada işe yarıyor,araç daha rahat kalkış yapıyor...
" Yüz'de ısrar etme, " Doksanda olur.
İnsan dediğinde, " Noksanda olur.
Sakın büyüklenme, " Elde neler var.
Bir ben varım deme, " Yoksanda olur.
Hatasız dost arayan," Dostanda olur.
Kullanıcı avatarı
rıngcep
CLASSIC
CLASSIC

Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: 2011 Octavıa clasıc beyaz

İleti SARACOGLU » 29 Şub 2012, 11:56

Hocam zaten kılavuz benım söylediğimin aksini söylemiyor.
lütfen iyi okuyup anlayalım.kılavuz dıyorkı elverişşiz sartlarda patinajı önleyip verimli kalkış sağlıyor diyor
ama bu sizin söylediğiniz gibi buzu karı hızlıca patınaj edıp kazıyarak temızler demiyor patınaja kapılmadan kalkmasını saglar dıyor.
mantıken kar buz her santimetrede olcagı ıcın arac buz kazıkmadan baska hıcbırsey yapamaz cunkı buz kar her santımde var.
asr sadece lastiği patınaja kaptırmamak ıcın motor devrini ayarlar.
SARACOGLU
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: abdurrahman saraçoğlu
Nereden: İstanbul (And.)
Arabanız: fabia 1.4 16v elegance

İleti stopdan » 29 Şub 2012, 14:52

alıştıysanız asr kullanarak gıtmeye karda hazır warken bıde kapatıp deneyın kaldıgınız yerde :)
stopdan
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Serkan TOPDAN
Arabanız: Octavia A5 ambiante

İleti my_lord » 01 Mar 2012, 00:33

Aslında aynı şeyi birbirimize anlatıp duruyoruz...ASR tekerlere özellikle kalkış sırasında fazla güç verip boşa dönmesini yani patinajı engelliyor.Bu konuda hemfikir miyiz????
Ben de kılavuza dayanarak diyorum ki ŞARTLARA GÖRE ASR kapatılır.Bu ŞARTLAR ne olabilir:Araba asfalttadır ama yumuşak bir kar tabakası vardır.Torosu olan adam ne yapar? Alır eline küreği tekerin önünü arkasını temizler ki teker asfalta yani sert zemine ulaşsın ve rahatça yürüsün değil mi?
İşte bizim güzelim ASR miz kapalı olursa tekerlere giden gücü kesmez,tekerler fazladan turlar atar böylece altındaki karı temizler asfalta ulaşır.Bunu tamamen çamura batmış kara saplanmış zeminde yapın demiyor zaten.
my_lord
CLASSIC
CLASSIC

İleti murat_4025 » 01 Mar 2012, 12:37

Kullanıcı avatarı
murat_4025
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat demir
Nereden: Kırşehir
Arabanız: 2004 octavia a4 elegance

İleti murat_4025 » 01 Mar 2012, 13:21

yukardıda tartışılan asr nin kapatılması ne zaman işe yarar sorusunun videosu : ( asr kapatılarak zemindeki yumuşak doku kazınarak sert zemine ulaşılıyor)

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Huu ... =endscreen
Kullanıcı avatarı
murat_4025
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat demir
Nereden: Kırşehir
Arabanız: 2004 octavia a4 elegance

Octavia II (A5)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir