hidrolik direksiyon ikaz lambasi

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

hidrolik direksiyon ikaz lambasi

İleti hasan yazgan » 05 Şub 2012, 21:35

merhaba arkadaslar,
ben hasan ,40 yasindayim,romanya'dan yaziyorum,aracim octavia II (A5) 2007 1.9 tdi
arabam 3 aydir sokakta park halinde ,4-5 gunde bir calistirip 15-20 dakika isitiyorum,hava cok soguk oldu icin el frenini cekmiyorum,viteste birakiyorum,bu yuzden geri kayar falan diye direksiyonu da en saga kirik vaziyette duruyordu,arabayi isitirken de bu sekilde tuttum hep direksiyonu.simdi servo direksiyon ikaz lambasi sari olarak yaniyor (kirmizi sekli de var onun o daha kotuymus internette okudum ) direksiyonu bu sekilde birakmanin zararli oldugunu ogrendim,
sizce durdugu yerde sirf direksiyon saga donuk diye ariza yaparmi (sari isik yaniyor) ,arizalandiysa ne derece bir ariza olusmustur,bana kaca patlar?
bilgilendirirseniz sevinirim,
burada hava cok soguk geceleri eksi 25 dereceye kadar dusuyor bazen, direksiyon hidrolik yagi donmus olabilir mi?
gecen cunku soguktan yaglama yapmadi araba calismadi yag lambasi ikaz verdi marsa basarken ,kizdirma bujisi lambasi yanik vaziyette kaldi,,bu iki sey halloldu sonra arabayi calistirdim,ama en son bu direksiyon sari ikaz lambasi kaldi,
tavsiye ve dusuncelerinizi bekliyorum,umarim buyuk bir problem yoktur veya hic problem yoktur
hasan yazgan
Yeni Üye
Yeni Üye

Ad Soyad: hasan yazgan
Nereden: Yurt Dışı
Arabanız: otavia

İleti my_lord » 14 Şub 2012, 01:28

Hasan bey ben de Türkiye nin gayet soğuk bir yerinde yaşıyorum -20 ,-30 arası bizim buralarda.bu hata bende de oldu soğuktan aküsü boşalan aracımı çekiciye bindirirken malum direksiyonu kol zoruyla çevirdim serviste akü falan takıldı çıkışta aynen sizinki gibi sarı lamba yandı.Çözüm olarak usta direksiyonu tam sağa ve tam sola çevirirsen geçer dedi.zaten bu şekilde direksiyonun zor döndüğünü görürsünüz.aracı geniş bir alanda bir tam daire olacak şeklide döndürürseniz problem kalmaz.
my_lord
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: mehmet yıldırım
Nereden: Kayseri
Arabanız: Octavia 1.6 Ambiente

İleti hasan yazgan » 15 Şub 2012, 01:32

ben de internette arastirdim,dediginiz gibi diyenler vardi..hatta bizim bu forumda da bununla ilgili yazilar var,arastirmadan soru sormus oldum..tam saga tam sola iki-uc kez cevirdim,isik hala yaniyordu ama arabanin direksiyonu da hala yumusak her zamanki gibiydi,bir de tam saga ve sola cevirdikten sonra tekrar araci stop edip bir daha calistirip bakmadim,,yani tekrar calistirdigimda belki isik sonmus olacak,,kimisi sensorden yapar ,kendi kendine soner duzelir diyor..
burada bu gunlerde surekli kar yagiyor,,arabayi da yerinden cikartamiyorum su an arkasinda buzdan bir tepecik var (yolun kenarinda )kazma kurek ile kirmak lazim,,havalar biraz daha isinacak onumuzdeki gunlerde dediginiz yontemi de denerim,,genis bir yerde tam bir daire cizin yazmissiniz, anladigim kadariyla araci surerek tam saga ya da sola kirik direksiyonla tam bir tur atin diyorsunuz?
Eklentiler
Romani-sub-nameti.jpg
koy evleri kar altinda
Romani-sub-nameti.jpg (77.9 KiB) 241 defa görüntülendi
Zapada-cat-casa-in-Romania-februarie-2012.jpg
sehirlerarasi yol
zapada-blestemul-bucurestenilor-masinile-se-joaca-de-a-v-ati-ascunselea-cu-soferii-lor-131041.jpg
sehir merkezi
zapada-blestemul-bucurestenilor-masinile-se-joaca-de-a-v-ati-ascunselea-cu-soferii-lor-131041.jpg (71.02 KiB) 241 defa görüntülendi
focsani-sub-zapada-4.jpg
sehir merkezi
focsani-sub-zapada-1.jpg
sehir merkezi
hasan yazgan
Yeni Üye
Yeni Üye

Ad Soyad: hasan yazgan
Nereden: Yurt Dışı
Arabanız: otavia

İleti my_lord » 22 Şub 2012, 19:12

Fotoğraflardan sonra karşılaştırmada büyük hata yaptığımı anladım.Sizin oraya kar yağmamış ki bulutla beraber yere inmiş valla...Direksiyon için dediğimi doğru anlamışsınız.Tam bir çember çizip dönmek yetti.Yani bana söylenen ve yapılan buydu.
my_lord
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: mehmet yıldırım
Nereden: Kayseri
Arabanız: Octavia 1.6 Ambiente

İleti paranoia » 26 Şub 2012, 15:21

Balkanlardan gelen soğuk hava ne demek Kırklarelinde askerlik yaparken yeterince yaşadım ama bunlaar da biraz fazla yahu :D Bu nasıl kar böyle :D
paranoia
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Nuri Şalk
Nereden: İzmir
Arabanız: Octavia 1.6 TDI DSG Otomatik 2011 Makyajlı Ambient

İleti tivoli » 09 Nis 2012, 00:31

hocam önce bir bilgisayara bağlatıp arızayı sildirin bakalım eğer tekrar ikaz lambası yanıyorsa servise girersiniz. geçici bir arıza olabilir canınızı sıkmayın kesin soğuklardandır ;) o havada aracın çalıştığına şükür valla
**AIKIDO** 4.KYU
Kullanıcı avatarı
tivoli
AMBIENTE
AMBIENTE

Nereden: İstanbul (And.)

İleti firarim19 » 09 Nis 2012, 09:09

Bizim 0 araçlarda da oluyor akü bittiğinde, Çalıştırıp biraz kullanınca sönüyor. Karlar bir gün erirse :) dener bakarsınız , düzeleceğini umit ediyorum . Basınç kontrol ışığı da aynı şekilde hataya düştükten sonra bir süre araç hareket ederse normale dönüyor.
firarim19
AMBIENTE
AMBIENTE

Nereden: Samsun
Arabanız: Fabia I Elegance 1.4

Octavia II (A5)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir