Octavia 1.6mpi 90 bin bakımı fiyat görüşleriniz.

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

Octavia 1.6mpi 90 bin bakımı fiyat görüşleriniz.

İleti ayhani » 17 Oca 2012, 21:21

Arkadaşlar merhaba. Kütahya'da bulunuyorum memleketim Adana'ya 1 hafta sonra gideceğim, gitmişken 2008 octi 1.6 mpi arabamın 90 bin bakımını yaptırayım diyorum. Yetkili servsi ÖZGEN oto bana 90 bin bakımı için 1050 TL fiyat çıkardı.

90 Bin fix bakımda değişecekler:
Triger kayışı
Kasnak
V kayışı
Yağ filtresi
Devir daim pompası
Vantilatör kayışı+gergisi
Bujiler
Polen filtresi
hava filtresi
Benzin filtresi
kartel tıpası değişimi
fren hidroliği
motor yağı

Bende bunlardan bazılarını burada değiştirdiğim için bazılarını çıkardım ve bana 750 lira fiyat verdiler. Fiyat iyimi Kütahya ve Eskişehirde yetkili servis olmadığı için Adana'da yaptıracağım. Sanki 750 lira iyi gibi geldi ne dersiniz?

Benim istediklerimle fiyat 750 lira çıkıyor
Triger kayışı
Kasnak
V kayışı
Devir daim pompası
Vantilatör kayışı+gergisi
kartel tıpası değişimi
fren hidroliği

Bu arada frenlerde mesafe az uzamasına rağmen şu an için frenlerden memnunum baskı balataları değiştirmeyi düşünmüyorum. Bu konuda ne dersiniz?
ayhani
ELEGANCE
ELEGANCE

İleti fmaka » 18 Oca 2012, 00:23

bakımı 90 olarak değilde normal bakımda bu parçaların değişimi fiyata nasıl etki eder?
yani 90 bin denince servisler fix fiyat veriyo.ama normal yıllık 15 bin bakımın yanına trigeri ve set elemanlarını eklesen fiyat nasıl değişir.
bu konuda uygulamada olumlu sonuç alan arkadaşlarım var.
fren hidroliği önemli balatalar da...ihmal etme.
baskı balata ayrı bi parça o konuda bi anlam karmaşası olmuş sanırım.
fmaka
ELEGANCE
ELEGANCE

Nereden: Konya
Arabanız: a5 octavia elegance mpı/lpg

İleti ayhani » 18 Oca 2012, 00:38

fmaka yazdı:bakımı 90 olarak değilde normal bakımda bu parçaların değişimi fiyata nasıl etki eder?
yani 90 bin denince servisler fix fiyat veriyo.ama normal yıllık 15 bin bakımın yanına trigeri ve set elemanlarını eklesen fiyat nasıl değişir.
bu konuda uygulamada olumlu sonuç alan arkadaşlarım var.
fren hidroliği önemli balatalar da...ihmal etme.
baskı balata ayrı bi parça o konuda bi anlam karmaşası olmuş sanırım.

Cevabınız için teşekkür ederim. fiyat araştırmasına yarın devam edeceğim bakalım sonucu burada paylaşacağım. Saygılar.
ayhani
ELEGANCE
ELEGANCE

İleti ayhani » 29 Oca 2012, 00:58

Evet sonunda trigeri değiştirdim.

Kütahya'dan memleketim Adana'ya gidecektim.
Adana servise sordum triger set değişimi ve fren hidroliği değişimine 750 tl dediler. Bende Kütahya'da Çamlıcalılar özel servise gittim. Alman malı triger setini 230 liraya aldım(Kütahya'da muhtemlen daha pahalıdır) 150 de işçilik aldılar.

Aldığım set Alman malıydı.

Değişenler
Triger kayışı
Triger dişlisi
Devirdaim pompası
Vantilatör kayışı
Vantilatör gergisi

Yalnız şunu söyleyeyim ne kayış, ne devir daim pompası, nede diğer parçalarda en ufak bir kusur veya eskime yoktu o haliyle bile 90 bin giderdi. Ama gelgörki lanet şeyleri değiştirmezsem içim rahat etmezdi.

Fren hidroliğini değiştirmedim. Usta gerek yok dedi ama aklıma takılmıyorda değil. Değiştirsemmi acaba? [url=member/ayhani/]ayhani[/url] ELEGANCE
ayhani
ELEGANCE
ELEGANCE

Octavia II (A5)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir