TORPİDO LAMBASI

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

TORPİDO LAMBASI

İleti jerkan » 22 Şub 2012, 01:49

ARKADAŞLAR OCTAVİA A5 ARABAMIN TORPİDO GÖZÜNDEKİ LAMBA SÜREKLİ YANIYOR.GECE GÜNDÜZ FAR AÇIK KAPALI HİÇ FARKETMİYOR.SERVİS KAPILAR KİLİTLENDİĞİNDE KAPANDIGINI SÖYLÜYOR VE NİTEKİM ÖYLE DE OLUYOR.LÜTFEN SİZDE DİKKAT EDERMİSİNİZ ACABA SİZİN ARACINIZINDA SÜREKLİ TORPİDO LAMBASI YANIYOR MU? CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM
jerkan
Yeni Üye
Yeni Üye

Ad Soyad: ERKAN GÜZHAN
Nereden: Tekirdağ
Arabanız: OCTAVİA A5

İleti skodaizm » 22 Şub 2012, 02:31

Torpido lambası sürekli yanmaz. Kapak kapanınca sönmesi gerekir. Fakat bu kapak kapanınca bastığı anahtar ile aradaki boşluk yeterli kalmıyor. Çaresi torpidoyu söküp bu aralığı dolduracak bir lastik veya plastik parçayı anahtar lambasına basan uzantıya yapıştırıp boyunu uzatmak.

Aynı sorun benim araçta da oluşmuştu. Sevis yaparken gördüm; ancak taktığı lastik düşünce ben de torpidoyu kendim söküp yeniden yaptım. Şimdi kapanınca sönüyor.

Bu arada bu işlemi yapmazsanız kapıları kitlesenizde lamba açık kalmaya devam edip sönmez. Bu sepeple de aküden akım çekip zamanından önce aküyü zayıflatablir.

skodaizm
ELEGANCE
ELEGANCE

Nereden: İstanbul (Avr.)

İleti kuğu beyazı FORMAN » 22 Şub 2012, 11:26

lambayı yakan swich in etrafına wd 40 tan 2 3 kere püskürt belli ki takılı kalıo büyük ihtimal devre açık kalıo toz kırıntı vs. bişiyler vardır olmadı işe yaramazsa yaptığın basınnçlı hava tut yada sök temizle geri tak en sağlıklısın bu bence..

saygılar sevgiler
Kullanıcı avatarı
kuğu beyazı FORMAN
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: bora genç
Nereden: Ankara
Arabanız: skoda forman 1994

İleti taner_octavia » 22 Şub 2012, 13:38

aynı sorunu bende farkettim.kapagı iyice birkere ittiriyorum sonuyor lambayı acık farkedince.ama aracta bi sistem var hangi lamba acık olursa olsun ic tarafta belli sure sonra kapatıyor kendini tavan lambalarıda dagil.acık kalma diye bi olay yok tıpkı farlarında acık kalmaması gibi.akıllı araba sonucta bunlar :) torpidonun neresini sokmek gerekir acaba ve swich ne tarafta kapagın.bende bisey yapıstırmayı deniyeyim birkere bakalım olcakmı.
Octavia'ya hayranım , Elegance hastayım :)
Kullanıcı avatarı
taner_octavia
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: Taner Semercioğlu
Nereden: Bursa
Arabanız: Octavia Elegance 2007 Mpi

İleti akilliadam » 17 Mar 2012, 22:14

octavialarda koronik sorun torpido kapağının sağ ve sonundaki kilitleme yerleri esneyip yamuluyor ve kapağın tam kapanmamasına sebep oluyor çözüm torpido içte 3 dışta altta 2 olmak üzere 5 torklu vidayı sokup torpido kapağını açıp sonra kilidi elle kapatıp aşagı doğru çekiyroruz ve dorpido kompe çıkıyor kablolar çalışmaya biraz engel ama işimiz kısa (air bag anahtarının kablosunu sökme sökersen ağrıza ışığı yanar) sol tarafta lombanın olduğu yaylı siwhcin üzerine koltuklar parkeyi çizmesin diğe koyduğumuz yapışkanlı keşeyi, keçeyi biraz kesip aradaki boşluğu dolduruyoruz işte bu kadar geri toplarken kapak açık ama kilit yine kapalı olsun yoksa yerine oturtmak zor olur kolay gelsin
akilliadam
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: mehmet k.yılmaz
Nereden: İstanbul (And.)
Arabanız: octavia amb 1.6

İleti forman37 » 18 Mar 2012, 01:05

torpıdo kapağındakı tırnaga bakın kırılmıs olablır eğer sağlamsa parmagınızla swıcht ı kontrol edın .
_FORMAN37_
_34 CPR 91_
Kullanıcı avatarı
forman37
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: MUSTAFA ÖZCAN
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: skoda forman 135 lx (CAPPAR) 34 CPR 91

İleti taner_octavia » 20 Mar 2012, 12:29

detaylı acıklama icin tesekkurler :)
Octavia'ya hayranım , Elegance hastayım :)
Kullanıcı avatarı
taner_octavia
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: Taner Semercioğlu
Nereden: Bursa
Arabanız: Octavia Elegance 2007 Mpi

Octavia II (A5)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir