sanırım yanlış pm attınız burda tsı motorları oldukça iyi getiriyorlar ve teknoloji harikası diyolar mesela o pm den bir kaç alıntı yapayım.
Popular Science bilim dergisi yeni ürün ödülü-2006
Paul Pietsch Ödülü-2006
Uluslararası Motor Ödülü "International Engine of the Year" (1,0-1.4 lt kategorisi)-2006 [Summary of the IEOTY winners for 2006]
Uluslararası En İyi Yeni Motor Ödülü "Best New Engine of The Year" -2006[Summary of the IEOTY winners for 2006]
Barcelona International Motor Show " Yılın en iyi motoru" ödülü-2007 (1.0-1.4 lt sınıfında dizel ve hibrid motorlu rakiplerini açık ara geride bırakarak)
122 hp motor
-Maksimum torkun %80'i 1250 d/dk'da elde ediliyor.(160Nm)
-Egzoz turbo şarjının maksimum basıncı 1.8 bar.
-Egzoz turbo şarjının maksimum hızı 220,000 rpm.
-Litre başına 144 Nm tork.
-1.6 FSI göre %30 daha fazla tork elde edilmiş.
-1.6 FSI göre 1500 d/dk'da %66 daha fazla tork.
-1.6 FSI göre %6 daha az yakıt tüketimi.
-Yakıt türü 95 oktan kurşunsuz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bunlar o topicten alıntıydı ve o topicle ilgili bir kac arkadasin yorumu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1)bu saatten onra birisi çıkıp da yine bu TSİ yaramaz demez umarım .....
2)122 liğin turbosu bilinen turbolardan değiil, yeni nesil... twin scroll..şimdilik 122 lik tsi ve 1.6 150 pslik pejo-bemw motorunda var...
max torkun % 75 i yani 150 tork 1250 devirde emrinizde... 1500 devirde ise hepsi yani 200 tork emrinizde... ve klasik turbolar gibi 2500 devire kadar değil... 4000 devire kadar sürekli 200 tork...
3)ben bizim TDCİ m
otorun sürekli arıza yapmasından korkarım(13000 km de hiçbişy olmadı daha cok şükür) ama bu TSİ motorlardan korkmam,o derece güveniorum yani volkswagen mühendisliğine

adamlar milyonlarca km yol testi yaptılar, öle
kolay mı hemen piyasaya sürmek,öyle bir prestij kaybı riskine girerler mi rekabetin bu derece yoğun oldugu dönemlerde
ayrıca güç gösterisi ya başka bişey degil,1.4 motordan bunları cıkarıyoruz daha neler neler yaparız düşüncesinin bir göstergesidir bu.
pm için çok tşkr ederim size yorumların hepsini okuyamadım hafta başı olduğu için çok yoğunum bu gün ama sizinde gönderdiğiniz topic ten anlaşılıyorki benim dediğim yere geliyoruz 1.4 tsı motorları hafife almamak lazım. he birde 1.4 1.8 tartışmasına girmiyorum 1.8 in avantajları olabilir haklı olabilirsiniz ben sadece bu günki teknolojiyi göz önüne alarak 8 sene önceki 1.8 den geri kalmaz bilmiyorum yanılıyoda olabilirim demiştim.siz kullanan biri olarak aratır diyosanız doğrudur o zaman.tekrar teşekkür ederim sayenizde yeni bilgiler edindim.