Arabası karbüratörlü olanlar karbüratör temizliğinde bu gibi bir sprey kullanabilir.(bilmiyorum hali hazırda kullanan var mı gerçi)
Sorun çözümünde (araçta gaz yememe,yakıt sarfiyatının artması vs) basit,ilk çözümlerden birisidir sprey ile karbüratör temizliği bence.
Şöyle izah edeyim ;
Karbüratörlü bir scooter kullanıyorum. Motorumda tekleme sorunu vardı.
Bujisini söküp baktığımda en ufak bir kurum olmadığını gördüm. (henüz 1900 km'de gerçi)
Hava filtresi de temiz idi.Dedim bu sorun karbüratördendir.
Bu spreyi aldım ve uygulama talimatına göre uyguladım.
Tekleme,stop etme sorunu hakkaten ortadan kalktı.
Spreyi uyguladıktan sonra hava ayarı da yaptım karbüratöre(rölanti ayarı değil), daha verimli çalışıyor motor.
Karbüratörü sökmek, parçalarını benzine vs. yatırıp temizlemek belki daha etkili bir yöntemdir ama zordur. Karbüratör parçaları dağıldığında toplaması falan da uğraştırır. Zaten sprey etki etmezse mecburi olanı karbüratörü dağıtmaktır. Ama bazı ustaların dağıttığı karbüratörler toplanınca eski düzenini tutmayabiliyormuş. (arabalar için konuşuyorum)
Bu sprey, hava filtresi söküldükten sonra hava filtresi yoluna sıkılıyor. Belli bir süre sonra(talimatlarında sprey kuruyunca diyor) motoru çalıştırıyorsunuz.
Ben motor çalışırken de sıktım spreyi. Motor hava emişi yaparken spreyin karbüartöre daha çabuk etkili olacağını düşündüm ama bu sprey zaten hava filtresi yolunca sıvı şekilde bekliyor. Motor çalışınca o sınıyı çekiyor haliyle
Benim motorun karbüratöründeki sorun muhtemelen kötü benzin kaynaklı idi. Motor 2 ay bir arkadaşta durdu ve ara sıra kullanmış kendisi. Muhtemelen kötü benzin almış bilmediği bir yerden. (motorun evveliyatının iyi olduğunu biliyorum normalde)