[quote="ufuk05"] performaslı ve performanssız zamanda senin kullanım şeklini incelemek lazım.Beyin aktif olarak senin kullanma şekline göre motrun güç ihitacını karşıladığı için sakin kullanımda birden yüksek performans almak için yüklenirsen beynin gerekli işlemleri yapması vs hemen tepki vermesini geciktiryor sanırım.Ornek olarak 1.2 vitesleri seri kullan arabanın performansı harika oluyor.Sabit bi şekilde giderkenbirden yüklenirsen aynı ivmelenmeyi yakalayamazsın ben beynin kullanım şartına göre en iyi yakıt hava karışımını ayarlamasından kaynaklanan bişi olduğunu düşünüyorum.Birde ne kadar süper olursa olsun araba 1.4 fazlada beklenti içinde olmamak lazım
[/QUOTE]
+1
Arabayı kaldırırken deparlı kaldırırsanız araba o şekilde yürüyor mesela.
Ama yavaş giderken birden birkaç vites dahi küçültseniz o deparlı kalkış gibi bir performans göremeyebiliyorsunuz.
Bizim gibi düşük hacimli motorlu araç kullanıcılarında bu performans gelgitleri sanırım çok oluyor.
Gerçi bakıyorsunuz adam 200 hp arabaya biniyor da niye 300 hp'sini almayayım,bu da zaten yetmiyor vs. diyor(bkz. "Sahibinden satılık Honda Type-R, İmpreza STI ile takas olur")
Bazen ben de bu durumu Octavia'da yaşıyorum. Ama genel kanaatim arabanın % 80 performanssız olduğu yönünde ( ağır kasa+otomatik vites+ düşük hacim ;alın size performanssızlığın sebebi)