[quote="Bluedays"]
İlk zamanlar metroya ulaşım yani ring servisleri ücretsizken (doğal olanı bu) bir süre sonra ücretli yaptı. Neymiş öğrenciler falan biniyormuş. Kardeşim sen belediyesin, giden otobüse vatandaşın binmeyecekte ne olacak?
Sonra 45 dakika muhabbetini kaldırdı. 75 Dakika yaptı. Her biniştede 50 kuruş zam yaptı.
Bak şimdi ben a.ayrancıda çalışıyor, batıkentte oturuyorum.
Evden metroya gitmek için kart basıyorum, 1,50 TL, metrodan kızılaya 50 kr, kızılaydan ayrancıya 50 kr,
Dönüşde aynı şekilde. Toplam 5 lira günlük yol parası.
ayrıca ulaşım 900 e düştü ya hani çıktı bu ş... bağırdı. Zarar ediyoruz diye. Transferi kaldırdı.
900 metroya ulaşım, 900 kızılaya, 900 ayrancıya benim ulaşım oldu 2,70 * 2 : 5.40 TL
nasıl zarar bu???
Bu adam katıksız, ş.....
[/QUOTE]
Aklı başında bir belediyenin yapması gereken doğalgazlı otobüs sayısını arttırıp fiyatları aşağı çekmek, seferleri trafiğin yoğun olduğu saatlerde arttırıp diğer saatlerde azaltmak. böylece hem duraklara belediye otobüsü çok daha düzenli gelir, hem de vatandaş belediye otobüsü tercih edeceği için gitgide dolmuş ve halk otobüsü gibi trafik canavarları trafikten temizlenir (hiç ağlamasınlar şimdiye kadar kazandıkları para 7 sülalelerine yeter).
Ama belediye başkanı karısına uzun mesafe midibüs tipi halk otobüsü hattı açarsa, kendi ücretsiz dağıttığı gazetesinde (parası nereden geliyor ayrı mesele) belediye otobüsü seferlerini de bu tip hatlarda gittikçe azaltacağı açıklamasını yaparsa. Eleştirilere de ideolojik deyip geçerse otomobil kullananlar iyi ki otomobilimiz var deyip sadece 1 kişi arabalarıyla işe gider, biraz parası olan vatandaş da işe gitmek için araba alır tek kişi tek otomobil trafiğe katılır, trafik sabah ve akşam saatlerinde arap saçı olur, dışa bağımlı olduğumuz petrol daha çok harcanır, milli servet yandığı gibi çevre kirliliği artar, otomobile verecek parası olmayan, ehliyeti olmayan vatandaş ve gençliğinin baharında okul sonrası dersaneye giden (üç kuruş indirim için paso haracı eziyeti çeken) ülkemin geleceği pırıl pırıl öğrenciler otobüs duraklarında en önemli varlıkları olan zamanlarını yitirir dururlar.
Şimdi sorarım size bu mudur belediyecilik, bu mudur vatandaşa hizmet?