Depremin 11. yılında Kaynaşlı, Düzce, Adapazarı,Gölcük ve Kocaeli'de ölen insanlara Allah'tan rahmet ve kalanlara başsağlığı diliyorum..
17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini unutmadık,unutmayacağız ve unutturmayacağız!!!
termineytir yazdı:Depremin 11. yılında Kaynaşlı, Düzce, Adapazarı,Gölcük ve Kocaeli'de ölen insanlara Allah'tan rahmet ve kalanlara başsağlığı diliyorum..
17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini unutmadık,unutmayacağız ve unutturmayacağız!!!
delidolu yazdı:termineytir yazdı:Depremin 11. yılında Kaynaşlı, Düzce, Adapazarı,Gölcük ve Kocaeli'de ölen insanlara Allah'tan rahmet ve kalanlara başsağlığı diliyorum..
Ben de Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, geride -mecburen- kul hakkı bırakanlar varsa umarım hepsi de helal olur.
Bu arada "unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" anlaşılması gereken -kişisel görüşümdür- her yıl bir anmanın yapılması, evlerin yapılırken deprem standartlarına göre yapılması, geride kalanlara herşeyiyle devletin sahip çıkması vs şeklinde anlıyorum; ama tek gördüğüm şey depremden sonra ecevit hükümeti tarafından sınırlı süreliğine çıkartılan/artırılan ÖTV adlı verginin hala alıp başını gittiğini ve yerleşik bir hal aldığını görüyorum. Arkada kalanlara verilen evlerden çıkartıldıklarını hatta bazılarının özel(!) ofis olarak kullanıldığını haberlerden ibretle izliyorum. Eğer "unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız"ifadesinden anlaşılan bu gördüklerim ise hiç kimse kusura bakmasın ama artık ben unutmak istiyorum.
AV-2006 yazdı:Depremi unutmadık eşim Düzce'li.Ancak iş şehitliğe gelirse tartışılır.Her kafadan bir ses çıkar.ALLAH cc. işine karışmak yanlış olur.Bırakın kimin şehit olduğuna yaratıcımız karar versin.Kanserden ölenlerin bile şehit olduğunu iddia eden kişiler var.Nerden biliyorlarsa?:?:
RoadFighter yazdı:Depremde ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.
12 Kasım sonrası o acı manzarayı yerinde görme imkanım oldu. Allah o günleri tekrar yaşatmasın.
AV-2006 yazdı:Depremi unutmadık eşim Düzce'li.Ancak iş şehitliğe gelirse tartışılır.Her kafadan bir ses çıkar.ALLAH cc. işine karışmak yanlış olur.Bırakın kimin şehit olduğuna yaratıcımız karar versin.Kanserden ölenlerin bile şehit olduğunu iddia eden kişiler var.Nerden biliyorlarsa?:?:
Depremde ve hastalıktan ölenlerin şehit olduğu nakledilmiştir.
Alıntı :
![]()
Ben hadislerin doğruluğuna,nakledene inanmıyorum diyorsa birisi şehadet üzerine konuşmanın bir anlamı yoktur.
AV-2006 yazdı:RoadFighter yazdı:Depremde ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.
12 Kasım sonrası o acı manzarayı yerinde görme imkanım oldu. Allah o günleri tekrar yaşatmasın.
Depremde ve hastalıktan ölenlerin şehit olduğu nakledilmiştir.
Alıntı :
![]()
Ben hadislerin doğruluğuna,nakledene inanmıyorum diyorsa birisi şehadet üzerine konuşmanın bir anlamı yoktur.
Bende yerinde gördüm ve izledim.Hepsine Allah rahmet eylesin.Konu o değil.Konu şehitlik.Sen nerden biliyorsun?Şehitlik mertebini?Nasıl karar verdin kardeş?
Bu hadislerin SAHİH olduğunu ne sen ne de ben söyleyebiliriz.
delidolu yazdı:Deprem öldürmez (örn: japonya), bina (insan) öldürür.
Yanlış anlaşılmasın lütfen de hadismiş, şehitmiş, değilmiş gibi tek bi nokta üzerinde takılıp kalınacağına, şu an hayatta olanların olası 1 deprem sonucu da halâ hayatta kalabilmesi için uğraşı verilse sanırım dinimizce de fazlasıyla uygun olur... malum dininizin ilk emri de "oku"... okuyup, bilim sahibi olup insanlık için büyük şeyler başarmamız gerekirken detaylarda boğulup kalıyoruz, biz bilimi değil ama az iş çok laf olayını çok iyi beceriyoruz...
(not: herhangi 1 arkadaşa yönelik değil genel anlamda yazıyorum, lütfen kimse üzerine alınmasın.)
|
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir