arkadaşlar 97 model karburatorlu felciam 130 yukarı gecmiyor artı 120 km hızda felan boşa alınca vıtesı ıstop edıyor s edıyor sorunu cozemıyorum bılen varsa yardımcı olsun
aynen ole kardeş buyuk bir cılgınlık anı bır arac cıksa onume ıstop eddını fark edmesem fren şişmiş bir vaziette pertım cıkar sanırım ve trabzon gıbı yerde ustalar neden oldunu anlamadılar bır turluu cozum yokk ,:(
Araçlarınız gazlı ise daha düşük hızlarda da oluşabilir. Benzinlide de yüksek hızlarda görülür. Motora gelen hava fazlalaşınca rolantide gerekli yakıt hava karışımı bozulur ve motor durur.
Çözümü: Yüksek hızlarda motoru rolantiye almamak( boşa atmamak). Motorun durduğunu farketmezseniz, aracınızın frenleri bir iki pompalamadan sonra tutmayacaktır.
benım formanda karburatorlu ama hızlanmama gıbı bı sorunu yok allaha sukur maşalllah dıyelım isterse gitmesın ona ne yapıcağımı bılıo 170 i gayet rahat gorebılıyo kadrandakı frene bastığımdakı an yanlıs olmasın hatta yaptığım bu hız LPG de benzınde olsa allah bılır neler olur ..trabzon gıbı yerde bulamıyolarsa arızayı al gel sen bana arabayı ben bakarım onun çaresıne..
lpg li ise lpg beyninin altında küçük bir delik var 3mm kadar.oradan yüksek hızlarda fazla fava girişi olunça stop eder.istersen kaputu aç deliği elinle kapat ve hava tut stop eder.