arslan » 09 Ağu 2011, 15:10
Benim araç 2010 octavia 1.6 tour 102hp ve henüz 28 bindedir.
Araç sıfır iken BRC marka lpg takılmış. Gelelim soruna.
Özellikle motor henüz tam ısınmamışken ve yine özellikle virajda fren yaparken vites küçültmek için debriyaja basınca motor stop ediyor.(Şu ana kadar 1 defa henüz benzindeyken, 12 defa lpgdeyken stop etti) Ayrıca rölantide ufak salınımlar olduğunu ara sıra görüyorum. Yetkili servis ve BRC servisi boğaz kelebeği olabilir dedi. Servis kelebeği temizledi. Ama sorun çözülmedi. BRC ayarlar yaptı ama sorun çözülmedi. Son olarak servis aracı sadece benzinde denememi istedi. Bu süreçte hiç stop etmedi. Bunun üzerinde servis sorumluluğu tamamen üzerinden atarak BRC ye gitmemi istedi. BRC ,şu anda arızalı olan lambda sensöründen dolayı olabileceğini söyledi ama servis bu ihtimalin çok düşük olduğunu ama istersem 400 tl karşılığında değişebileceklerini söyledi. Servise ve BRC ye olan güvenim azaldığı için özel bir vw servisine gittim. Usta lambda sensörünün böyle bir sorun oluşturamayacağını söyledi ve araca bağlanınca rölantinin 650 civarında olduğunu farkettik. Adaptasyon yaptırmam gerektiğini müsait bir zamanda tekrar uğramamı istedi.
Soru1. Varsa bu konudaki tecrübelerinize göre sorun nedir?
Soru2. Adaptasyon işlemi tam olarak nedir ve yaklaşık olarak ne kadara mal olur?
Çok uzun olduğunun farkındayım, sabırla okuyup cvp verdiğiniz için şimdiden teşekkür edrim.