OCTAVIA Süspansiyon Yükseklik Ayarı

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

OCTAVIA Süspansiyon Yükseklik Ayarı

İleti arda.aslan » 14 Şub 2012, 12:48

arkadaşlar öncelikle merhaba. Bazı markalarda satıldığı ülkeye göre fabrikadan çıktıktan sonra süspansiyonlarında yükseklik ayarı yapıldığını duymuştum. Acaba Octavia'larda da buna benzer bir uygulama mevcut mudur yoksa tüm Octavia'lar aynı yükseklikte mi piyasaya sunulmaktadır? Niyetim aracı alçaltmak değildir, aksine birazcık yükseltmek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
arda.aslan
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: Ankara
Arabanız: 2007 Octavia Elegance 1.6 MPI 50000km

İleti kuğu beyazı FORMAN » 14 Şub 2012, 13:13

arkadaş sana tek diyeceğim aracın ayrodinamiğini bozma

ama yok ben yükseltmek istiorum illa yükseltcem diosan tek çözüm helezyon yayları ve gaz basınçlı amartisör çıkanlardan uzun olması gerekli ikiside helezyon ve amartisör

tabiii senin kararın ne kadar yükseltmek istediğine bakar bu iş

ama bi çaresi daha var eğer lastiklerin kötü ise jantlarınıda değiştirmek istersen büyük ebatta jant ve lastik alırsan ucuza kapatırsın sıfıfr alırsan pahalıya kaçar ikinci el de işini görür... bide 3er cm takozlar var helezyonların üstüne takılıo en ucuzu o bence onu yaptır , ayrodinamikte bozulmaz sorun yaratmaz...

bu benim görüşüm ... seçim sizin ... kolay gelsin ....

saygılar sevgiler
Kullanıcı avatarı
kuğu beyazı FORMAN
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: bora genç
Arabanız: skoda forman 1994

İleti hetepe » 14 Şub 2012, 14:52

Yükseklik ayarı yapılmıyor, ihraç edilecek ülkenin yol koşullarına göre sertlik ve yükseklik ölçüsü seçilmiş amortisör sistemi takılıp öyle gönderiliyor.
D ü n y a l ı l a r d a n t i s k i n i y o r u m (G.O.R.A.)
Kullanıcı avatarı
hetepe
RS
RS

Ad Soyad: Engin '73
Arabanız: Fabia 1,2 HTP HB '05 64 Beygir Şeyi

İleti arda.aslan » 14 Şub 2012, 17:43

teşekkür ediyorum arkadaşlar, bazı koşullarda aracın karın yüksekliğinin yetersiz kaldığını düşünüyorum da. büyük lastik fikri bana göre değil, elimden gelse daha küçük kullanırım :) yayların ve amortisörlerin değişimi de maliyetli olacağından, aracı yükseltemicez :D
Kullanıcı avatarı
arda.aslan
Yeni Üye
Yeni Üye

Arabanız: 2007 Octavia Elegance 1.6 MPI 50000km

İleti kuğu beyazı FORMAN » 14 Şub 2012, 18:29

takoz olayı minumum fiyatta onu kesin yaptırırsın çok kolay ve cüzzi bir para karşılığı oluo kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
kuğu beyazı FORMAN
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: bora genç
Arabanız: skoda forman 1994

İleti scania_seat_skoda » 14 Şub 2012, 23:59

arda.aslan yazdı:arkadaşlar öncelikle merhaba. Bazı markalarda satıldığı ülkeye göre fabrikadan çıktıktan sonra süspansiyonlarında yükseklik ayarı yapıldığını duymuştum. Acaba Octavia'larda da buna benzer bir uygulama mevcut mudur yoksa tüm Octavia'lar aynı yükseklikte mi piyasaya sunulmaktadır? Niyetim aracı alçaltmak değildir, aksine birazcık yükseltmek istiyorum.

bende aynı şikayetten muzdaripim.aracımın motor ve şanzuman yapısı leon cupra olduğundan,octavia'nın
aerodinamik yapıısı kaldırmıyor bu makanik aksamı,aldığımda aracın önü 10 cm arkası 40 cm neredeyse.ön lastikleri 15,65,215 ile değiştim, bagajada 50 kg civarı ağırlık yapacak malzeme koydum.artık ufak kasıslerde tamponu sürtmüyorum.
birde önceki sahibi helezon yayların aralarına orjinal get (sert lastik) koydurmuş, 7-8 cm lik,ilk baktığımda yayları tutan getlerin ağızlarının kırılarak yayın dışına taştığını gördüm.vw servisi arkadaşıma bu getleri nerden bula bileceğimi söyledim,orjinal get olmadığını uydurma olduğunu söyledi ama getlerin yapısını görmedi.getler kesinlikle orjinal yayların arasına konulması için yapılmış belli şimdi bu getlerden arıyorum,umarım bulabilirim.
Kullanıcı avatarı
scania_seat_skoda
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: ufuk usta
Nereden: Kocaeli
Arabanız: 2001 1.9 TDI octavia combi L&K 110 kw 6 vites

Octavia II (A5)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir