octavia debriyaj kavraması ve motor sallantısı

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

octavia debriyaj kavraması ve motor sallantısı

İleti hasan4424 » 15 Şub 2012, 19:56

merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay oldu 2000 model glx octavia aldım...aranıza yeni katıldım sizlerden ricam bu debriyaj yukarda kavrama olayı doğrumudur ve motor kulağının degişmesine rağmen halen daha sallantı yapması hakkındaki düşünceleriniz.cevap veren arkadaşlara şimdiden..tşk..
hasan4424
Yeni Üye
Yeni Üye

Ad Soyad: hasan
Nereden: İzmir
Arabanız: octavia

İleti murat_4025 » 15 Şub 2012, 21:45

benim 2004 a4 üm var debriyaj epey yukardan kavrıyor bir yakınımında vardı aynısından onda da yukardan kavrıyordu başka duymadım diğer octavia sahiplerinde durum nedir bilmiyorum. Motor sallantısını bilemeyeceğim.
Kullanıcı avatarı
murat_4025
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: murat demir
Nereden: Kırşehir
Arabanız: 2004 octavia a4 elegance

İleti hasan4424 » 16 Şub 2012, 00:21

aynen öyle çok yukarda sanki....ayağım alışana kadar ağrı çektim:))...mator sallantısı kulak degişince biter sandım ama yok...kalkışlarda yerinden oynuyor sanki....normalmiş o sallantı sanayi öyle diyor....acayibime gitti araba yawww...galiba başka bir kulukta veya sallantı takozunda bozukluk var benim arabamın....inceleme ve araştırma üzerine eğildim iyice :))
hasan4424
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti scania_seat_skoda » 16 Şub 2012, 01:03

hasan bey aracınız 1.9 dizelmi acaba.octaviaların depriyajları şemsiye baskı olduğundan ayar olayı yoktur,debriyaj balatası aşınıp azaldında otomatik olarak yukarıda kavrar.orjinalde ortanın az üstünde kavraması gerek.

motor silkelenmesine gelincede,arabalar konusundan biraz teknik bilginiz zayıf olabilirmi acaba.aracınız çalıştırırken vede stop ederken aynı silkelenme olmuyorsa.o silkeleme motor kulaklarından değilde depriyaj silkelemesi olabilir.debriyajınızı işin ehline göstermenizde fayda var.
Kullanıcı avatarı
scania_seat_skoda
AMBIENTE
AMBIENTE

Ad Soyad: ufuk usta
Nereden: Kocaeli
Arabanız: 2001 1.9 TDI octavia combi L&K 110 kw 6 vites

İleti hasan4424 » 16 Şub 2012, 21:42

hayır araç ufuk bey 1.6 motor benzinli..arakadaşımın tamir atölyesi var yeni balta çaktık set değişmedik yani...acayibime gitti yukarıda olması diğer octavia ları merak ettigim için sordum....arabada kaydırma ve vites değişiminde cırtlama yok ama acayip yukarıda:) :) alışıcaz.....

bu arada ufuk bey arabaların traves'in den başlayın aks şase debriyaj üst sallantı takoz bozuklugu gibi birçok sallantı boşluk gibi problemle karşılaştım ve kendim teknik ve anahtar tutan biri olarak iyi derecede araçtan anlarım......bu sallantı debriyaj degil:)
aks degi:) aks larda boşluk yok....ayrıca alt kulak değişti......yinede ufak bir sallantı var....tşk...
hasan4424
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti scania_seat_skoda » 18 Şub 2012, 01:16

demek bu modeller böyle :D şaka biryana dediğim gibi arkadaşınız olsada işin ehline yaptırmamış olabilirsinizde.çakma balatayı bende çok kullanırım,çakan ustanın balatanın temizliğini ve sıkıştırmasını vs. çok iyi yapması lazım bunu yaptımı yoksa baştanmı savdı,ayrıca orjinal balatayı kopartırken balatanın altına yapışmış saç oluyor bunu hesapladımı,3 mü 3.5 mm mi cakması gerekiyordu,orjinal balata kalınlığını yakaladınız farzedelim.baskında eğiklik % kaçtı,töleransın dışındamıydı,baskı ayaklarıyla baskı ayna yüzeyinin yüksekliği ölçüldümü ve ayarlandımı,kullanılmış baskı illa çökme yapmıştır.umarım birdaha şanzumanınızı söktürmezsiniz.hatta randımanlı ola bilmesi için standardın dışına cıkılması gerekiyor.şahsen sıfır baskı balata taksam dahi baskının ayaklarını %30 aldırıyorum anca ozman pedal istediğim yerde kavrıyor.bu işler yapan içinde,yaptıran içinde zor ne yazıkki.
dediğiniz arıza okadarda karmaşık bişi olmasa gerek.ama benim aklım hayla debriyajınızda :D
Kullanıcı avatarı
scania_seat_skoda
AMBIENTE
AMBIENTE

İleti paranoia » 18 Şub 2012, 04:14

Ustalar kapışıyor :D Konu fazla teknik :? Umarım halledersiniz kolay gelsin
paranoia
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Nuri Şalk
Arabanız: Octavia 1.6 TDI DSG Otomatik 2011 Makyajlı Ambient

İleti hasan4424 » 18 Şub 2012, 20:12

ufuk bey dediginiz gibi her şey itinalı ve yerinde oldu....bu arada arabanın şanzıman yerinden inmedi bırakın şanzımanı hiç alakası yok aradan çekilip alınıyor ve torna olayından sonra aynı aradan sallanıyor yani işin ehli yine tornada bitiyor tornacımızda tanıdık balataların milim ölçülerini bilir zaten yapamayacak olsa ona vermem..daha önce 3 adet vectra arabama çakma yaptırdım aynı adama...öyle şehirden uzak bir yerdede değiliz izmir karşıyaka bu olaylarda buca oto sanayinde oluyor...:) şanzıman inmedi yagıda aynı..bilginiz olsun çakmada şanzıman inmez.... zaten şanzımanı indirsen orji takarım oda bütçe ile alakalı....:)yinede sağol...dediğm gibi ufak bir sallantı ..artık bu sallantının sallantı takozlarının yumuşaklıgından olduguna kanaat getirmek üzereyim...yardım etmek isteyenlere tşk......bu arada yapılan işleri sıralayım ve fiyat bilgisi vereyim...ufak bir yag sızıntısı vardı araba lifte kalkmışken keçede değişti....
krank keçesi degişti: 20 tl
balata çakımı torna:45 tl
torna işçilik :30 tl
alt motor kulağı orjinal:75 tl
işçilik:80
toplam 3 saat çivarı 250 tl.....serviste : 500,600 arası...teşekkürler...
hasan4424
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti scania_seat_skoda » 18 Şub 2012, 21:09

şanzumanın illa yere inmesi gerekmez,ben söktürmezsiniz umarım demiştim.şanzuman çevre civatalarını sökmeden şanzumanı geri çekmeden balatayı pirizdirekten nasıl cıkarıp geri takıyorsunuz onu anlamadım.
birde debriyaj balatasını tornacının cakması enteresan geldi bana,bizim buralarda böyle olmuyorda.
gerçi artık kim ne yorum yaparsa yapsın,debriyajınız dibe inmeyecek ve sallantıyada alışmak zorunda kalacaksınız artık canınız saolsun.
Kullanıcı avatarı
scania_seat_skoda
AMBIENTE
AMBIENTE

İleti paranoia » 22 Şub 2012, 03:04

Hasan bey. Ben baska bir konuyu merak ettim. Bu Buca sanayi sitesi dediğiniz 6. Sanayi mi otokentin orda olan ? Bu sene sonu araçgarantisi bitince şimdiden sevis arayıslarım basladı da. Malum iyi usta bulmak zor. Gördüğüm her Octavia nın plaka çerceveliğine bakııyorum nereye gidiyor diye valla. Sizin ki özel servis mi gittiğiniz ?
paranoia
CLASSIC
CLASSIC

İleti hasan4424 » 23 Şub 2012, 13:35

nuri bey 6. sanayi karşındaki buca sanayi...buca sanayi 6. sanayiden ufak olan otokentin hemen yan tarafı...size sadece servis olmayan güzel dükkan isimleri vereyim...: 3. sanyide engin oto köprünün tren istasyonu bacagına yakın 4.dükkan....6. sanayiden konyalı kardeşler oto....burada boya bakım parça değişimi gibi bir çok işi ucuza ve düzgün yaptırırsınız...buca sanayinde ise karadenizliler oto......buraları dolaş hangisi kafana yattı oraya arabayı bırak......bol şans biryerle ilişkinin iyi olması herzaman iyidir:)
hasan4424
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti hasan4424 » 23 Şub 2012, 13:40

nuri bey illa wolksvagen ve skoda derseniz sedat nezir en iyisidir..alsancak vosmer yanı eski dod.......özel servis.....
hasan4424
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti paranoia » 25 Şub 2012, 02:48

Hasan Bey çok teşekkrler cecabınıkz ve ılgınız için . Kaporta boya bçin sanırım bir gdicem. Sağ arka kapıma yurdumun sevgili bir insanı artık kasyı mı dayadı , yoksa kapıyı mı açtı belli degil ama hafif göçertivermiş. Servis ; Beyanla bile yaparız sorun değil dedi ama kibrit kutusu kadar yer düzeltilicek boyanıcak diye de o kadar para isteyince kaskoyu deldiğime degmeycek gibi dusunurken ıs nerelere geldi . Köpeğe çarpma sonucu delmek zorunda kaldım ve hala teslim alırken nasıl olsa servis diye çok da dikkatli bakmadığım bir küçük bir göçüğüm da sol çamurlukta var. Onları kesinlikle serviste yaptırmicam. Tekrar çok teşekkürler
paranoia
CLASSIC
CLASSIC

İleti iLTeBeR » 10 Mar 2012, 22:43

Octavialarda debriyaj biraz yukarda kavrıyor. Ben alışştığım için diğer arabalar bana tuhaf geliyor açıkçası :D Sarsılma konusuna gelince debriyaja alıştığınızda bence düzelir gibi bendede çok oluyordu hatta dedim ne ya bu böyle arabamı olur falan. Ustam bişi bulamadı sonra alışınca baktımki araçta sorun yok sorun bende :D
iLTeBeR
CLASSIC
CLASSIC

Ad Soyad: Ramazan Özpunar
Nereden: Konya
Arabanız: Octavia 1.6 16V Elegance

İleti forman37 » 10 Mar 2012, 23:38

bı skoda ustası olarak konusuyorum :) octavıaların debrıaj setını yenı taksanız bıle debrıaj pedalı yarıdan az yukarıda kavrar bu gayet normal aracınıza ne marka debrıaj setı takıldı ? değişim yapılırken volan'ın balata değen yuzu kontrol edıldımı eğrılık varmı dıye ? eğer varsa yenı debrıaj takılsa bıle bır sure sonra sılkeleme yapar. yenı debrıaj setının sılkeleme yapması normal bısey değil aracın kalkısı bıle hıssedılmez yenı balata ıle. :)
_FORMAN37_
_34 CPR 91_
Kullanıcı avatarı
forman37
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: MUSTAFA ÖZCAN
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: skoda forman 135 lx (CAPPAR) 34 CPR 91

İleti skodahastası » 10 Mar 2012, 23:58

Bendede octavia 1.6 mpı var ondada yarımının biraz üstünde yani normal artık ayağım alıştı.
FABİA RS SEVGİSİ-SKODA HASTASI-ELEGANCE HAYRANI

2012 SKODA YETİ 1.2 TSI DSG KONFOR PAKET+SİWİNG+YOL BİLGİSAYARI+ SİYAH TAVAN+GÜMÜŞ TAVAN ÇITASI+YOL BİLGİSAYARI
2004 SKODA OCTAVİA 1.6 AMİBANTE PLUS(ESP FALAN HERŞEY VAR)
Kullanıcı avatarı
skodahastası
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: KERİM
Nereden: İstanbul (And.)
Arabanız: 2012 Skoda Yeti Konfor paket +siwing+siyah tavan

İleti forman37 » 11 Mar 2012, 00:07

octavıa ların debrıaj sıstemı dığer araclara gore farklı normal bı aracta volan motora montelıdır balata ustune vıdalanır octavıa'da balata motor tarafında olur volan balatanın ustune monte edılır :) ve buz yuzden yarıdan az yukarda kavrar bu normal bısey ama bu sıstemın çok ıyı bı yanı var debrıaj çok yumusak ve tatlı oluyo. :)
_FORMAN37_
_34 CPR 91_
Kullanıcı avatarı
forman37
ELEGANCE
ELEGANCE

Ad Soyad: MUSTAFA ÖZCAN
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: skoda forman 135 lx (CAPPAR) 34 CPR 91

İleti scania_seat_skoda » 11 Mar 2012, 00:28

mustafa usta bu dediğiniz sistem 1.9 tdı 130 bg motora sahip octavialar içinde gecerlimi,benim debriyajım oldukca sert çünkü,12 yıldır hiç sökülmemiş.
Kullanıcı avatarı
scania_seat_skoda
AMBIENTE
AMBIENTE

Octavia I (A4)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir