PİCK-UP yazdı:ya benzinde 30 krş yakan aracı en az yaktırabileceğiniz rakam taş patlasın 22-23 krş şehir içi ben olsam hiç
bozmazdım. bunu söyleyim. yazık etmeyin aracınıza.
PİCK-UP yazdı:ya benzinde 30 krş yakan aracı en az yaktırabileceğiniz rakam taş patlasın 22-23 krş şehir içi ben olsam hiç
bozmazdım. bunu söyleyim. yazık etmeyin aracınıza.
jawacı yazdı:bu stop etme durumu hakikatten çok riskli. ters bir yerde kazaya sebep olur. bu araçlar niye stop ediyor ki? stop etmeyi önleyemiyorsa o ustaya taktırma , veya hiç takma derim.
PİCK-UP yazdı:Benim aracım şuanda lpg'de 100km 10 litre yakıyor.
ki Benim aracım sizin aracınıza göre daha hafif Pickup oldugu için , ehh bu ağırlık farkı 3 aşagı beş yukarı hemen
hemen aynı yakacak benim araç karbüratörlü sizin ki enjeksiyonlu arada normalde 1-1,5 litre oynar ancak oda
ağırlığa vurdugumuz zaman hemen hemen aynı yakacak emin olun. neyse taktırırsanız görebiliriz tam net.
100km 10 litre şehir içi ; buda 2,42 den lpg (LT) alıyorum. 2.42*10 = 24,2 /100= 24.2krş yapar zaten ölçümüm
24 krş.
meteor yazdı:Hocam bende Ankarada oturuyorum ve aracımı istanbul yolunda kullanıyorum gazı milangazdan alıyorum yani ortalama 19-20 kuruş yakıyor. Stop etme sorunu benim arabada sadece araba ısınıncaya kadar oda düşük hızlarda oluyor yani genelde bir kaç km sonra durum ortadan kalkıyor,
ramazzoli51 yazdı:şehir içi düz ve boş yolda 90 km hızla kullandım deneme amaçlı .
130 kuruş yaktı.yakıtı çok iyi ama stop da ediyor arasıra:)))))
yüksek hızlarda vites değiştirirken falan stop etme olmuyor.
yüksek hızdan dönüş için veya kasislere geldiğimde yavaşlamak için hız kestiğimde vites düşürdüğümde stop ediyor.birde bu her zaman olmuyor.mesela geçen hafta hafta boyunca hiç olmadı haftanın son günü 2 kere oldu aynı günde...
Aracım 2001 model glxi 78000 km de 65000 km de Anelsan otoda atiker sıralı taktırdım.Söylediğin gibi kısa bir süre ısınıncaya kadar zaten istanbul yoluna çıkınca 5 dakikada motor ısınıyor.yanlız rolanti sorunu boşta iken sürekli varKindred Brujah yazdı:Aracınızdaki LPG kiti ne marka acaba ? Nerede taktırmıştınız ? düşük hızlarda ısınıncaya kadar olsa oda kabul zaten 3-5 km sonra ısınıyor araç değil mimeteor yazdı:Hocam bende Ankarada oturuyorum ve aracımı istanbul yolunda kullanıyorum gazı milangazdan alıyorum yani ortalama 19-20 kuruş yakıyor. Stop etme sorunu benim arabada sadece araba ısınıncaya kadar oda düşük hızlarda oluyor yani genelde bir kaç km sonra durum ortadan kalkıyor,
meteor yazdı:Aracım 2001 model glxi 78000 km de 65000 km de Anelsan otoda atiker sıralı taktırdım.Söylediğin gibi kısa bir süre ısınıncaya kadar zaten istanbul yoluna çıkınca 5 dakikada motor ısınıyor.yanlız rolanti sorunu boşta iken sürekli var
ramazzoli51 yazdı:2,45 lr dan aldım lpg yi 66 km düz ve boş yolda
90 km hızla 2200-2500 devirde kullandım ve 130 kuruş yaktı yaklaşık.
stop etme yzünden çok ciddi bir tehlike atlatmadım ama.ne gibi durumlarda edeceğini tahmin edebildiğim için ayık duruyorum.öyle düz yolda 90-100 km hızla giderken vites değiştirirken falan stop etmiyor.dönemeçlerde veya kasislerde vites düşürüp yavaşladığımda oluyor o da her zaman değil.stop ettiğini gördğüm yada anladığım anda tekrar çalıştırıp devam ediyorum:))))
yinede dikkatli olmanızı öneririm...
ramazzoli51 yazdı:benim aracında rölanti düşük galiba .rölantide çalışırken devir 900 ü gösteriyor.
sizinkiler ne durumda.
aracım 99 model 1,3 motor lxi
ramazzoli51 yazdı:ben geçenlerde bakmıştım ,büyük ihtimalle benzindeydi araba o anda.
850-900 arası duruyordu rölantide.
gaz da rölanti değişiyormu.kaç olması lazım aceba..
|
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir