Selamlar,bayram öncesi cordoba aracımı satıp 1.4 16v fabia satınaldım ve aracımda zamanında yapılmamış bir kaç bakımı ile uğraşmaktayım.Şuanda benim için en büyük sorun klima sorunu.
Sorun şu şekilde; fan çalışıyor konum mavide yanı soğuk kademede ac tuşuna basmama rağmen kompresör devreye girmiyor,benden önceki sahibi klimacıya götürmüş klimacı başından salmak için olsa gerek gazın dolumunu yapıp kontrol panelinin oradan direk kompresöre kablo çekmiş klima bu şekilde çalışıyor lakin kompresör sürekli devrede yani devam lı ac açık gibi düşünün ben o kabloyu kesip iki ucunu sağlam şekilde bantladım bu işi yapan usta ile görüştüğümde kontrol panelinin arızalı olduğunu söyledi neyse umranıyede 3 tane çıkma kontol paneli buldum denedım ama sonuç nafıle hepsınde de durum aynı.Daha sonra bir klimacıya kontrol ettirdiğimde kompresöre elektrik gelmediğini bundan dolayı olacağını söyledi fan kontrol rolesi değişirse arıza giderilebilir dedi orjinal 120 tl ye aldım değiştirdik ve sorun halen devam ediyor ac tuşuna basıyorum ışık yanıyor ama kompresör devreye girmiyor.
Son olarak forumda bir konuda okuduğumda klima ısı sensörü değiştiğinde bu sorunun gittiğini okudum lakin bilgisayara bağladığımızda çıkan tek arıza yağ buharı sensörü arızası.
Konu biraz uzun oldu kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinirim,saygılar.