jambuzz yazdı:Arkadaşlar termostatı da çıkardım lakin şöyle bir durum var araba 5. Viteste 80-90 da giderken hararet çıkıyor kırmızıya dayanıyor mecbur durmak zorunda kalıyorum. Müşürleri kontrol ettim , yağ fazla idi boşaltırdım. Devirdaimde çalışıyor ama genede çıkıyor hele ki düz yolda hızlı giderken yapması adamı çıldırtıyor. Satacam zaten kafaya koydum
Düz yolda hızlı giderken yapması termostat arızasını işaret ediyor. Dur kalkta ve yavaş kullanımda su ısısı fazla olacağından termostat daha sık açıyordur. Hızlı giderken ise ısı düşeceğinden termostat kapıyor ve hareret yükseliyordur.
Bir diğer ihtimal tesisattaki balçık ve tortu. Bir arkadaşın aracında harareti çözemedik. termostat devirdaim hepsini sıfır değiştirdik yinede çözememiştik. Dünyanın parasını harcadıktan sora formdan "Uğur" arkadaştı galiba saolsun önerisyle tesisatı temizledik. Tesisattan 1.5 lt ye yakın çamur gibi pislik cıktı.
Bizim araçlarda radyatörü şişletmek bence gereksiz. Çünkü parçaları cok ucuz. Örn. şişletme ve işçilik parasından daha ucuza kalorifer radyatörü alabilirsiniz.
Çözümü olan basit denilebilecek bir arıza karşısında aracınızdan vaz geçiyorsanız, alacağınız bir başka araçta bundan daha büyük bi problem olma ihtimalinide göz önünde bulundurmalısınız.
Umarım yararlı olur.