felicia560 yazdı:Yok siz konuyu dagitmadiniz estafurullah ben karburatore takildim kaldim konu elektrige kaymasin diye oyle yazdim yardimci olmak istediginden suphem yok.
eks3ntirik yazdı:İyi akşamlar. Kolay gelsin arkadaşlar.
Bende skoda favorit 94 model araca sahibim. 3 gün önce karbüratörü bende söktüm ama sizin ki kadar komple ayırmadımÇekişten yana biraz sıkıntı yaşadığımdan ve meraklı olduğumdan söktüm temizlemek istedim.
Benzin vasıtasıyla ve bir fırça ile bayağı bi temizledim. Kurum şeklinde siyah siyah parçalar şekklinde pislik çıktı.Hava filtreside iyice dolmuş. Onuda yenisiyle değiştirdim. Bu karbüratörün en altında bi takoz var conta gibi plastik kalın bi parça,. Onun biraz kenarlarının yırtıldığını fark ettim.Karbüratörü sağa sola oynatıyor. Geri toparladığımda çalıştıramadım. Endüksiyon bobin kablolarını felan kurcalayınca zorda olsa çalıştırabildim. Birazcıkda olsa çekişi arttı gibi ..
O takozu değiştirmek gerekir mi ne yapmak gerekir bilgi verirmisiniz. Ve ben söktüm taktım bi ayar felan yaptırmak gerekirmi öyle karabalta biniyorum araca
felicia560 yazdı:eks3ntirik yazdı:İyi akşamlar. Kolay gelsin arkadaşlar.
Bende skoda favorit 94 model araca sahibim. 3 gün önce karbüratörü bende söktüm ama sizin ki kadar komple ayırmadımÇekişten yana biraz sıkıntı yaşadığımdan ve meraklı olduğumdan söktüm temizlemek istedim.
Benzin vasıtasıyla ve bir fırça ile bayağı bi temizledim. Kurum şeklinde siyah siyah parçalar şekklinde pislik çıktı.Hava filtreside iyice dolmuş. Onuda yenisiyle değiştirdim. Bu karbüratörün en altında bi takoz var conta gibi plastik kalın bi parça,. Onun biraz kenarlarının yırtıldığını fark ettim.Karbüratörü sağa sola oynatıyor. Geri toparladığımda çalıştıramadım. Endüksiyon bobin kablolarını felan kurcalayınca zorda olsa çalıştırabildim. Birazcıkda olsa çekişi arttı gibi ..
O takozu değiştirmek gerekir mi ne yapmak gerekir bilgi verirmisiniz. Ve ben söktüm taktım bi ayar felan yaptırmak gerekirmi öyle karabalta biniyorum araca
Karburator ustunde uc ayar var biri rolanti ayar vidasi gaz telinin karburatore girdigi yerdedir vidayi siktikca gaz kelebegi acilir acildikca aracin rolanti devri artar.
İkincisi oksinen ayar vidasi karburatorun jikle tertibati olan tarafina gecin karburatoru karsiniza aldiginizda en alt en sol kosede vidayik siktikca rolantide alacafi havayi kisar vidayi gevsettikce rilantide alacagi havayi artirir.
Bu her iki vidada sadece rolanti aninda ise yarar rolanti anindaki uygun devire veya motorun o tatli sesine ulasana ladarayarlanir.
Ucuncusu jikle takozudur araca onden baktiginda jikle japaginin altinda lafasi sana ucu aracin arkas yonune olan bi vidadir bu sijilip veya gevsetilerek jiklenin basamaklarindan en uygun olanina takilip kalmasiyla alakali karisik bi konu
Baska ayarlik bisey yok sen zaten larburatoru tamamen parcalamamissin o yuzden biseyin karisip bozulmamis![]()
Takozlari degisseydin iyi olurdu bidahaki sokmene degistirmeni tavsiye ederim.
felicia560 yazdı:Sorun cozuldu;
Arkadaslar yuksrida bahsettigim kirik olan distribitor barketini degisince aracim tek marsta gaz vermeden calisti hirmala mirlama yok rolanti ayari kiviri ziviri ayarladim su an hersey mukemmel.
Bu karburator ve hirlama mevzusunu burda kapatiyorum herkeze tesekkurler.
Sirada blok conta ve triger zinciri degisimi var bos bi zamanda baslayip resimleyip baska bir baslik altinda sizlerle paylasicam...
|
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir