Merhaba skodam.com dostlarım. Uzun zamandır paylaşımda bulunamadım.Sanırım bu nedenle üyeliğim askıya alınmış.Mail atmama rağmen dönüş olmadığından tekrar üye olmam gerekti.Eğer mümkünse Admin'den eski ozantavsan üyeliğimi aktif etmesini isterim.Sanırım bu forumda neredeyse 8 yıllık bir üyeliğim var.Bir çok faydalı paylaşımda bulunduğuma inanıyorum.Sanırım forumda bir yer etmişimdir.Son yıllarda işsizlik vesaire gibi sıkıntılar nedeni ile fazla bir paylaşımda bulunamadım sizlerle.Yalnız bir yer ettiğimi şöyle anladım.Bu anlatacağım beni mutlu etti aslında.
Yeni iş yerimin merkezi Ankara olduğundan çok sık seyahat ediyorum.İşten otele ,otelden işle taksiye biniyoruz mecburen.Taksicilerimiz hatyatın içinden dost insanlar ,muhabbette keyifli oluyor haliyle.Yine bir sabah otelden taksiye bindim.Konu arabalar üzerine açıldı.Bende skoda var deyince muhabbet derinleşti.Taksici abimiz ; kusura bakmasın adını hatırlayamadım ,buradan çok selam olsun HATİCE ANA Taksi durağına.Bende de skoda var , oğlan ilgileniyor dedi.Bende bizim forumumuz var orada paylaşıyoruz , ben Ozan deyince .Ozantavşan sen misin dedi ?
Benim oğlan senden bahsediyor ? Abi güzel paylaşımlar yazıyor , bilgili , facebook ve youtube var filan diye devam etti.Sonra aracının birkaç sorunu hakkında paylaşımda bulunduk.Tekrar selam olsun...
Velhasıl skoda 7 yıldır emektar dostum arkadaşım olmuştu.Şehirdışı sık gitmem nedeni ile daha iyi bir araç ihtiyacı doğdu.4 ay araç arama , hangi araç olacak karar verme , boyasıydı , şusuydu busuydu derken ..
Bir gece s..hibinb.n'e bir ilan düştü.Sabahına aradım , ustayla baktık , ayrıca a-dan z'ye expertize soktum.Sonra tekrar usta derken 2005 Model Ford Focus Collection'a terfi ettim.1600cc 16 valf , 100 beygir , enjeksiyon lpg + benzin , 4 cam otomatik , merkezi kilit , bagaj açam içten , direksiyon alt koldan multimedya kontrol.İlk başta tuhaf geldi 7 yıllık skodamdan sonra.2 hafta Fordu kullandım.Bir hafta sonu skodamla gezeyim dedim çok tuhaf ama zor kullanır gibi oldum.7 yıldır kullandığım skoda kullanım bilgilerim beynimde forda adapte olmuş kısa sürede.
Gün içi kullanımda yine aynı eskisi gibi skodamı rahat kullanmaya başladım.Skoda'dan indim Ford tuhaf geldi : )
Ama şunu söyleyeyim Ford güzel ve rahat araç ama Skoda'nın kullanımı gibi keyif vermiyor.Skodada yolu herşeyi hissediyorsun.Adeta skodanın bir ruhu var.Fordda sanki seni alıp istediğin yere götürüyorlar.
Skoda ile öyle bir özdeşleşmişim ki Fordu alalı neredeyse 4 ay olacak Skoda'dan ayrılamaya gönlüm el vermedi.
Ona da binerim diye her yerinini yenileyip iyileştirdim. Piyasada 150 tl baskı balata varken 350 tl Valeo taktırdım.LPG tankı 10 yılı doldurmak üzereydi yeniledim.KApı lastiklerinin hepsini yeniledim.Pasta cila yaptırdım.Ufak tefek nokta şeklinde boya kusurlarını kapattırdım.Triger zincirini zaten orjinali ile değiştirmiştim.
Fakat ekonomik durumlar borçlar bizi Skodamla ayrılığa doğru yönlendirdi.Az önce istemesemde ilanını verdim internete.Umarım hayırlısı olur.Umarım değerini bilen ve ona titiz bakacak birine gider.Son hali aşağıdaki gibidir.
Skoda forumuna devam edeceğim , 7 Yıla dönüp bakınca gördümki skoda uzmanı olmuşuz.Civarda biri skoda sorunu söylediğinde şundan kaynaklı bunu yap diyerek nokta atışı yapabiliyoruz.Veya kendimiz el atıyoruz.
Bursa buluşmasına gelmeyi çok isterdim ama iş nedeni ile imkansız gibiydi. Belki gün gelir skodamız olmasa bile bir buluşmaya katılırız. Bursa'ya da gidip geliyorum çünkü. Ara sıra İzmir. Ankara , Denizli ,Kütahya... Yozgata , Kayseri'ye de geldim.Ama iş için olunca vakit olmuyor tanıdık birini bulmak için..
Skodamız olmasada yine gönlümüz Skoda severler ve forumla .. Kalın sağlıcakla...