ali0671 » 29 Tem 2017, 13:18
Tekirdağ'dan Ankara'ya gelirken gaz almaya girdim, arabayı çalıştırdım 100 metre gidince farkettimki arac hızı göstermiyor. Devir, hararet, benzin ibreleri çalışıyor ama hız çalışmıyor. Dün gece buradaki gösterge Lehim olaylarını görünce canım sıkıldı arabayı aldığımdan beri türlü dert beni buldu dedim çünkü Leh'im olayı çok karışık geldi gözüme. Sabah km telini Bi kontrol edeyim dedim ve Bi baktım ki km teli yok. Araştırırken motorun akü tarafında lpg beyninin altında tork 40 vida ile tutturulmuş km sensörünü buldum söktüm. Elimle çevirmeye başladım ibrede hiç bir hareket Yok. Soketi söküp içine baktım oksitlenmiş. Balata spreyi ve fırça ile temizledim taktım denedim hala yok. Sensörün karşılığındaki sokete voltaj verip denediğimde ibrenin hareket edip yükselttiğini gördüm. Hemen gittim km sensörünün yenisi aldım taktım hiç bir sıkıntım kalmadı. Pıtırnpıtır. Dün 650 km yol geldim, km sayacı çalışmadığı için 1 km gitmiş gibi gösteriyordu ibre. Lehim söküp tazelemekten önce bunu bir deneyin derim bence. Sensör ücreti 80 lira. Kendiniz yapamazsanız ustayada vereceğiniz 50 lira maximum 130 liraya halledilir. Kendi değiştirmek isteyen olursa mesaj atsın fotoğrafları, yapılış şeklini WhatsApp üzerinden paylaşırım. Fotoğraf boyutu büyük olduğu için yazıma ekleyemiyorum. Arızasız, sıkıntısız günler hepinize