[quote="AV-2006"]Birde 2200 devirde torku ürettikten sonra deviri artırmanın faydası olmaz.Hemen üst vitese geçmek gerekir.Çünkü her viteste 2200 d/d da aynı torku üretecek ve size gereken performansı sağlayacak.Ama 5. viteste ben basacam diyorsanız olay başka.Küçük viteslerde zorlamaya ve devri 4000 lere getirmeye gerek yok.. [/QUOTE]
Aslında en verimlisi (tabii amacınız torku kullanmak ise) 3000 devirde vites büyütmek. Bu sayede araç bir üst vitese geçtiğinde maksimum torkun etkisiyle daha sıkıntısız hızlanıyor. Zaten bizim 1.4 TDI 75/80'liklerde 3000 devirde 170 küsür tork oluyor.

Fazlasıyla yeterli...
Tabii bu dediğimiz "ille de tork" denildiğinde geçerli. Yani kimse "ben 3000-2000 içinde gezdiriyorum, en iyi hızlanmayı alıyorum" diyemez. Yol düz olduğu sürece en iyi hızlanma için maksimum güç devrine ulaşılması şart.
Ancak benim, yokuş yukarı hızlanma durumunda en iyi sonucu 3000-2000 taktiğinin vereceğine dair bir inancım da var hani.

Tabii zaman tutarak denemek lazım, ama gene de özellikle biraz da sağlam bir yokuş söz konusuysa 3000 devire ulaşıp vites büyütmenin daha iyi bir sonuç vereceğini düşünüyorum.