timewizard yazdı:runflat lastik kesinlikle onermem, lastik profiline gore tabi ki degisir fakat kullandigimiz diger arac olan Mini Cooper S'in lastikleri runflatken (17"-205/45) Istanbul'un yollarinda at arabasina biniyor hissi veriyordu ve hem bizim omurgalarimiza hem de arabanin ozellikle on takimlarina inanilmaz yukler bindiriyordu. Birkac ay once runflat olmayan Continental Premium Contact aldik (bir de lastik tamir kiti) ve rahat ettik. 100lt ekstra bagaj hacmi icin kesinlikle degmeyecegini dusunuyorum...
Kullandığınız Mini Cooper S bildiğim kadarıyla Mini'nin en sert süspansiyonuna sahip modeli. (J. Cooper Works'u saymıyorum tabi ki) Bunun yanı sıra 17 inç jant olması araç içi konforunu oldukça azaltan bir faktör. Bu nedenle Copper S gibi bir araçta runflat lastikten normal lastiğe geçince fark hissetmeniz normaldir diye düşünüyorum. Açıkçası benim Cooper S'im olsa runflat lastik kullanmam çünkü performans için yaratılmış bir araç. Lastik olarak bir dahaki sefere Dunlop tavsiye ederim. Yumuşak lastikleri tercih edin bence.
Canavara gelecek olursak; fikrinize saygı duyuyorum tabi ama 100 litre, bagaj için oldukça fazla bir hacim bence, hele hele çocuğunuz varsa.
Bir de tabi aracın kullanım şartlarına göre karar vermek gerekir runflat tercihinde. Cooper S'i caddede kullanıyorsunuz, Canavar'ı ise kötü yol koşullarında kullanabiliyorsunuz, lastik patlama/inme riski daha fazla.