[quote="KONFOR*****"][quote="RoadFighter"][quote="oguz"]
konu almış yürümüş sonradan okudum ama hakan bi yorumuna ekleme yapmak istiyorum.
HDİ = kaplumbağa. bak çok ciddiyim hepsi öyle 1.4 tsi 2.0 hdi'ın bile canını okur. dersinki yokuşta geçer ama gerçekten onu bile yapamaz. yokuşta hdi motor bayılmıyo ama hızlanmıyoda sanki cc'deymiş gibi sabit gidiyo. ya nasıl anlatılır bilmiyorum ama gercekten aciz kalıyolar. düşün 1.2 benzinli 1.4 hdi 'ın canını okuyosa 1.4 tsi kaç motor olursa olsun canını okur gene.
[/QUOTE]
Kardeş HDI'ların hepsi ölü denmesi için hepsinin test edilmesi gerekir ki 307 örneğinden bir genelleme yapmamalı.

1.6 HDI mesela, 110 hp'lik bir makina. Yanlış bilmiyorsam 1.6 HDI ile 1.6 TDCI aynı motorlar. Bu motorlara sahip araçlar canavar gibi gidiyor.
Bu motorların esneklikleri bile 2.0 turbo dizellere yakın.
1.4 TSI, 2.0 HDI'ın canına kalkışta okuyabilir. Ama uzayınca iş değişir bence.
Mercedes C serisinin 1.6 Kompressor'ünü çıkardı ve 150 küsür hp olması lazım bu araç.
Daha dün bizim birader dedi ;Passat 2.0 TDI ile C 160 Kompressor yürüdüğünde 140 hp'lik Passat'ı geçememiş mesela C160. (uzayınca) Beygir gücü olarak C160 daha fazla fakat 2.0 Passat demek ki son hızda uzuyor.
307'nin 2.0 HDI 90 hp'lik bir motoru var. Bak o motor şu an ki turbo dizellere nazaran ölü diyebiliriz

[/QUOTE] bende 2.0hdi kullanıyorum uzayınca tabi toparlıyor performans iyi ama beni tüplü şahinin kalkışta geçtigini bilirim buda beni peugeota karşı bi antipati kazandırdı 307yi kullanan arkadaşıda çok iyi anlıyorum neler hissettiğini ben peugeotu hdi motordan memnun olan hiç görmedim değil duymadım bile.[/QUOTE]
bak bende bunu anlatmak istedim zaten.hdi ın son hızına bi dedigim yok.ama kalkışta? yada ara geçişlerde hakanın dedigine gelecek olursak tamam araç bayılmıyo ama tren gibi hareket ediyo hızlanınca eywllh ama hızlanana kadar? ben o yönünü eleştirdim. c5 dede aynı olay olacak kanımca. sonuçta aynı motor.