ozantavsan yazdı:Sayın Ustam ,Tekrar kolay gelsin.
Daha önce aracımın lpgde ilk çalıştırmada sorunlu olduğunu yazmıştım.Aküme saf su ilavesi ile sorunumu çözdüm.Artık tek marşta alıyor.Daha önceki uyarınızda subap ayarının sıkı olabileceği , bununda yakıtı arttırabileceğini belirtmiştiniz.Ustamın yoğunluğu nedeniyle bu kontrolü yaptıramadım.
94 Favorit GLX aracım 30 TL = 15 litre gaz ile şehiriçi 100 km yol yaptı.bu araçlara göre bana fazla gibi geldi.
Zira eniştemin 87 model doğan lpgli aracı (külüstür) de aynı yakıtı yakıyormuş.km'de 30 kr ve 1.6 motor.
Benim sorularım şu.
Subap kontrolü yapılacak o kesin.
Otogazcıda 10 saniye bir ayar yaptılar.Buna ayar denmez , egzos emisyon ölçümü gibi.Arkaya cihazı tak ,ekranda CO değerine bak.LPG beyin ayar , rolanti , gaz ayar hak getire.
Ben otogazcıda nasıl bir kontrol yaptırmalıyım da gaz sarfiyatı azalsın.
HEr işi kendimiz yaptığımızda aracımızın sorunu ortadan kalktığı göz önünde bulundurulursa usta olarak sizin tavsiyelerinizle biz bu ayarı kendimiz nasıl yaparız? ( BRC LPG kit - Simit tank)
Bu arada tank üzerindeki analog gösterge ve öndeki led göstergeler çalışmıyor.Analog ibre gaz alınca oynamıyor.Ledlerde her zaman birinci led yanıp sönüyor.BU sorun nasıl giderilir?
Forumda keni gaz ayarını yapma olarak belirtilen ayar şekli uygunmudur.(bunu öneren arkadaşada teşekkür ediyorum.Olmadı o şekilde deneme yapacağım.Ayarlar çok fırlarsa otogazcıya gideriz ayara en fazla.
İşin kısası favom için maximum gönlümden geçen 25 kr şehiriçi.o kısa gaz ayarı geçen hafta yapıldı.Yakıt zamanla dahada kendiliğinden düşermi ?
Çok teşekkürler
Paylaşımınız için teşekkür ederim
Otogaz ayarı makine ile yapılırsa makbuldür , kafasından araca gaz vererek yapılan ayar bişey kazandırmaz.Öncelikle makine ile ayar yapan bir gazcı bulmanız gerekli . Sübop ayarı sıkı yapılmıyacak gevşekte olmıyacak. Avans ayarı yapılıp gazcıya ondan sonra ayar yaptırmanız lazım.
Gaz göstergelerinin çalışmaması gazın şamandırası ile alakalı değiştirtip sorunu giderebilirsiniz. Yakıt olayına gelirsek bu ayarlar yapıldıktan sonra hala fazla yaktığını düşünüyorsanız gazın montajına ve mikserine baktırmanızı öneririm.Bizim servis aracı 93 silverline ve 25TL ile 95 km yol yapıyor. Kıyaslamanız açısından bu bilgiyi veriyom
Forumda kendi gaz ayarını yapma kısmını okumadım bu biklgiyi veren gaz montajında çalışan bir arkadaşımızmı yoksa gaz ayarı yapılırken öğrenen bir arkadaşımızmı ?
Son olarak yakıt kendi kendine zamanla düşmez :d