yardım pc'nin ekranı çalışmıyor..

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

yardım pc'nin ekranı çalışmıyor..

İleti quickcan » 03 May 2010, 15:58

benim normalde kullandığım laptopumun ekranı ilk açılışta açılmıyor ve 2. de açılıyordu fakat bu gün 15-20 defa denedim açılmıyor.. :cry: sizce nedendir.. kaldım yine eski pcye.. ooff yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

quickcan
 


OCTAVIA
V
ıRS
Kullanıcı avatarı
quickcan
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1259
Kayıt: 04 Kas 2009, 01:06
Ad Soyad: Can ÇAKMAK
Nereden: Ankara
Arabanız: 2005 Octavia A4 Ambiente Plus

İleti C@GL@R » 03 May 2010, 16:04

laptop eski ise 1-2 yıllık ekranı iler geri oynat ekrana görüntü geliyormu en ufak bir bak ekranla kasa kısmı arasındaki kablolar zamanla aç kapagidiyor başıma gelmişti.
tüm araçların arıza tesbit cihazı için bana ulaşın..
Kullanıcı avatarı
C@GL@R
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1940
Kayıt: 28 Eyl 2009, 08:30
Ad Soyad: ÇAĞLAR
Nereden: Isparta
Arabanız: Seat LEON 1.6 Stylance 2007 / Lpg(atiker)

İleti iceman70 » 03 May 2010, 16:23

Valla masaüstü pc olsa her türlü yardım ederdim ama laptopları ne severim nede kullanırım :)
iceman70
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 128
Kayıt: 18 Eyl 2008, 20:04

İleti quickcan » 03 May 2010, 16:27

açtım kapttım ama hala ekran yok bikaç şey denedim ama tık yok normal bir şekilde açılıyor fakat ekran ışığı yanmıyor..


OCTAVIA
V
ıRS
Kullanıcı avatarı
quickcan
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1259
Kayıt: 04 Kas 2009, 01:06
Ad Soyad: Can ÇAKMAK
Nereden: Ankara
Arabanız: 2005 Octavia A4 Ambiente Plus

İleti quickcan » 03 May 2010, 16:28

şimdi el feneriyle baktım ekranda görüntü yok tamamen kapalı gibi..


OCTAVIA
V
ıRS
Kullanıcı avatarı
quickcan
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1259
Kayıt: 04 Kas 2009, 01:06
Ad Soyad: Can ÇAKMAK
Nereden: Ankara
Arabanız: 2005 Octavia A4 Ambiente Plus

İleti muzaffer » 03 May 2010, 16:30

Ekranın İnvertörü veya ekran kartın gitmiştir.:(
muzaffer
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 39
Kayıt: 01 Haz 2007, 16:04

İleti quickcan » 03 May 2010, 16:40

off zaten alalı en az 3yıl oldu mavibilgisayarda indirim vardı ordan almıştım off.. msı s430 modeli :S


OCTAVIA
V
ıRS
Kullanıcı avatarı
quickcan
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1259
Kayıt: 04 Kas 2009, 01:06
Ad Soyad: Can ÇAKMAK
Nereden: Ankara
Arabanız: 2005 Octavia A4 Ambiente Plus

İleti muzaffer » 03 May 2010, 16:50

Ucuz yollu hallolacak şeyler.İyi bir donanımcı veya tamirci elinde parçası varsa 15-20 dakikada halleder.
muzaffer
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 39
Kayıt: 01 Haz 2007, 16:04

İleti quickcan » 03 May 2010, 16:55

adamlar o onboard bu onboard diyerek geçirmeye çalışıyorlar.. kendilerine sövdürmeyi seviyolar.. şer......ler


OCTAVIA
V
ıRS
Kullanıcı avatarı
quickcan
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1259
Kayıt: 04 Kas 2009, 01:06
Ad Soyad: Can ÇAKMAK
Nereden: Ankara
Arabanız: 2005 Octavia A4 Ambiente Plus

İleti xex » 03 May 2010, 17:07

quickcan yazdı:benim normalde kullandığım laptopumun ekranı ilk açılışta açılmıyor ve 2. de açılıyordu fakat bu gün 15-20 defa denedim açılmıyor.. :cry: sizce nedendir.. kaldım yine eski pcye.. ooff yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

quickcan

Öncelikle bilgisayar ve notebook için ezbere bir şey söylemek imkansızdır.

Fanlar çalışıyor ve görüntü gelmiyorsa sebepleri.

  1. Ekrana giden flex (Film)kablo kopuktur.
  2. Ana kart üzerinde ekran kartı chipi bozuktur.
  3. Anakart üzerinde yonga seti chipleri arızalı olabilir.

Bundan daha çok sayılabilecek bir sürü arıza olabilir.Bu işlem uzman kişinin kontrol etmesinden sonra netlik kazanır.

Yapmanız gereken en kısa sürede ehli kişilere kontrol ettirmenizdir.(Eğer işin uzmanı değilse notebookta tamir edilemeyecek arızalar oluşturabilir.)

Geçmiş olsun.
Kullanıcı avatarı
xex
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 198
Kayıt: 23 Ağu 2009, 18:24
Ad Soyad: Oktay Var
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: 2005 Opel Astra 1.6 Elegance

İleti quickcan » 03 May 2010, 17:32

teşekkürler ekran hariç normal çalışıyor fanlar normal.. sanırım kabloda bi bozukluk var..


OCTAVIA
V
ıRS
Kullanıcı avatarı
quickcan
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1259
Kayıt: 04 Kas 2009, 01:06
Ad Soyad: Can ÇAKMAK
Nereden: Ankara
Arabanız: 2005 Octavia A4 Ambiente Plus

İleti muzaffer » 04 May 2010, 21:02

Sorun giderildiğinde sorunun ne olduğunu yazarsan sevinirim...
muzaffer
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 39
Kayıt: 01 Haz 2007, 16:04

İleti alpino » 04 May 2010, 21:14

kablo, ekran kartı ya da invertör arızası olması lazım.
Kullanıcı avatarı
alpino
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1091
Kayıt: 26 Mar 2007, 15:23
Konum: Ankara
Ad Soyad: Alper YOLAL
Nereden: Ankara
Arabanız: 2009 Octavia Elegance MPI


Genel Sohbet ve Paylaşım



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir