kemal kardeş taktırdıktan sonra haber ver fiyatını banada bende düşünüyorum. yada uygun bi yer bulursan 2 arabayı indirimli yaptırırız heralde aklında olsun bende varım. iş gereği pek şirketten ayrılamıyorum bende araştırırdım yoksa. senden haber bekliyorum..........
Arakadaşlar baya zor oldu ama başardım sonunda. İlk başta arkadaşın dediği gibi çelik tel ile yapmayı düşünüyordum fakat kilit mekanizmasının açılan kapıda olması işi bozdu iyikide bozmuş sonra aklıma merkezi kilit motorları geldi bir tane bulup denemeler yaptım daha sonra resimlerde görüldüğü üzere montaj yaptım. ve şuan çok güzel çalışıyor. yapmak isteyenler için malzemeler:
1 adet kilit motoru
10-15 cm lik orta sertlikte tel
4-5 metre 0,75 çiftli kablo
1 adet bas-çek anahtar (yani basıldığı zaman akımı geçiren çekince kesen)
Nasıl yaptığıma gelince biraz eziyetli ilkönce bagaj döşemesini tırnaklarını kırmadan çıkarmak gerekiyor daha sonra diğer kabloların yanından tavan döşemesinin altından oradanda sol arka kapının yanından kapı fitillerinin altından geçirip göğüsün altına getirdim daha sonra direk aküden kablo çekip bir bas-çek anahtara bağladım yalnız herhangi birşeyi çıkartırken dikkat edin çok kolay kırılıyorlar özellikle tırnaklar. Daha sonra kilit mekanizmasında çok basit kısa bir mil var o mili sağa doğru çekince kilit (anahtarla açılıp çevrilen) açık olsun olmasın kilidi açıyor. Onun uç kısmına, bağladığım tel çıkmasın diye plastik bir parçayla sabitledim (uyan bir sekman da olabilir). Kilit mekanizmasının yan tarafındaki delikten teli geçirip bahsettiğin mile kanca yapıp sardım telin diğer ucunuda motorun ucuna bağladım telin orta sertlikte olması önemli yumuşak olursa motor çalışırken teli açabilir sert olursada teli eğip bükmek çok zor olur. En son olarak da motorun mesafesini ayarlayıp vidaladım. (Döşemenin altına koymayı planlıyordum ama olmadı) Yalnız motoru bağlarken motorun ucundaki körüklü olan kısmın açık(uzun) olması gerekir. Sanırım bunları yaptım. yapmak isteyenlere kolay gelsin çok işime yarıyor.
|
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir