[quote="özhan"]sayın arkadaşım sorunum hala devam ediyor özellikle trafiğe girince bayağı yükseliyor,fanı manuel olarak devamlı çalıştırıyorum,ek olarak radyaör fanınıda çalıştırıyorum,tamirci soğutma suyu devri daim yapıyor ama sizin kastetdiğiniz su kaçağı ve otomatik fan taktırın meselesini anlıyamadım mümkünse acil cevap verebilirseniz çok sevinirim saygılar[/QUOTE]
Trafiğe girince bayağı yükseliyor diyorsunuz, sıkışık trafikte zaten açık yolda gittiğinizden daha yüksek seyreder hararet. Mesele fanın devreye girip girmemesindedir. Aşağıdaki fotoğrafta sarı ile işaretlediğim göstergenin başladığı bölgeye hararet ulaşır ulaşmaz otomatik jikle kapanır. Kırmızı ile işaretlediğim bölgeye geldiğinde ise termostat açar ve hararet ibresi daha aşağılara iner ve gözle görmek mümkündür bu inişi. Eğer açık yolda fazla devirli olmadan sabit bir hızda ilerlerseniz, hararet kırmızı ile işaretlediğim kısımdan daha yukarıya çıkmaz. Eğer sıkışık trafikte, yani dur-kalk yaparak ilerliyorsanız, hararet mavi ile işaretlediğim kısma kadar gelir ve zaten bu seviyelerde fan arada bir çalışıp motoru ideal ısıya getirip tekrar duracaktır. Tabii ki bu dediklerim sağlıklı çalışan bir soğutma sisteminde geçerli. Eğer fanın açma seviyesine kadar motorun harareti yükselip burada tekrar aşağıya düşmüyorsa termostat kapalı kalmıştır ve motor çok yüksek hararette çalıştığı gibi açık yolda ilerleseniz bile kolay kolay aşağılara gelmeyecektir.

[quote="özhan"]sayın arkadaşım sorunum hala devam ediyor özellikle trafiğe girince bayağı yükseliyor,fanı manuel olarak devamlı çalıştırıyorum,ek olarak radyaör fanınıda çalıştırıyorum,tamirci soğutma suyu devri daim yapıyor ama sizin kastetdiğiniz su kaçağı ve otomatik fan taktırın meselesini anlıyamadım mümkünse acil cevap verebilirseniz çok sevinirim saygılar[/QUOTE]
"Ek olarak radyatör fanını da çalıştırıyorum" ifadenizden kaloriferi de çalıştırdığınızı anlıyorum. Eğer bu kadar yüksek hararette seyrediyorsa motor ciddi bir sorun var demektir. Bir başka servise de danışmanızda fayda olabilir.