Ateşleme Problemi

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumda hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

Ateşleme Problemi

İleti empax » 05 Şub 2010, 18:56

  Marhaba arkadaşlar. Arabam 2-3 haftadır çalışmıyor. Geçen hafta cumartesi ustamı alıp arabanın başına geldik. Ustanın ilk yaptığı şey distribütöre giden kabloyu çıkarıp bir vidaya yaklaştırmak oldu ve bana marşa basmamı söyledi. Sonrasında kablodan kıvılcım çıkmadığını ve ateşleme olmadığını söyledi. Ateşleme bobini yada ateşleme beyninde sorun olduğunu söyledi.
   Şimdi gelelim yaptıklarıma. ustayı getirmeden önce zaten buji kablolarını değiştirmiştim, yani kablo sağlam. ustayı bıraktıktan sonra ateşleme bobini alıp geldim değiştirdim ama olmadı. Bu gün ateşleme beynini aldım geldim değiştirdim yine olmadı.
  Ateşleme bobinine elektrik geliyormudur diye kabloları ayırıp kontağı açtım ve ölçtüm, 9 küsür volt geliyor. Ama kablolar takılıyken voltaj göstermiyor. Sanki bobin kısa devre ediyor (anlamam ama sanırım). Voltajın yok olmasına başka anlam veremedim.
  Sizin yorumlarınızıda alırsam sevinirim. Başka yapacak birşey bulamadım.
 
empax
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 20 Ekm 2009, 23:30

İleti yarisci25 » 05 Şub 2010, 19:11

aynı sorun bendede vardı 3 hafta önce en son geçen hafta çözüldü olay. bende senin gibi beyni endiksüyon bobinini değiştirdim olmadı distrübütörü de değiştirdim gene olmadı buji kablolarım yenilendi bujileri değiştim gene olmadı. en son ss young servisine götürdüm  fan müşiri şaseye kısa devre yapıp aküyü çökertiomuş tabi aküyüde bozmuş . fan müşirini değiştirdi servis bende bitane başka akü buldum bi arkadaştan 4 günden beri sorun yok. he bu arada marşıd a elden geçirmiştim. :)
 senin sorun da büyük ihtimal marşta olabilir önce akünü marşa basarken ölçtürmen lazım yani marş yüke binerken aynı anda aküyü ölçtürmen lazım sağlamsa marşa bak kısa devre yapan bişi varmı onlara bak yoksa sorun distrübütörde senin
yarisci25
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 05 Ağu 2007, 19:04

İleti empax » 05 Şub 2010, 19:30

Senin konunuda okudum, farklı olarak sende distrübütör e giren kabloyu şaseye değdirince kıvılcım görmüşsün eğer yanlış anlamamışsam. Bende buda olmuyor. Ateşleme bobini ve beynini değiştirdim. Eskileri söktüğüm gibi yenilerini takdım. Kıllandımda acaba yanlışmı takdım diye kontrol ettim ama terslik gözükmüyor. Hoş bunları tek başıma bu gün yaptım ateşleme varmı şu an bilemiyorum, tek olunca bakamadım. Birinin marşa basması lazım. Yarın baştan başlıcam.
empax
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 20 Ekm 2009, 23:30

İleti empax » 05 Şub 2010, 19:31

Şimdi Haynes manual kitabından bağlantılara bakıyorum. Ateşleme bobinini ters bağlasam birşey olurmki :( .
empax
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 20 Ekm 2009, 23:30

İleti yarisci25 » 05 Şub 2010, 19:35

bujilerin yerini karıştırsan çalışmaz araba 
yarisci25
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 05 Ağu 2007, 19:04

İleti yarisci25 » 05 Şub 2010, 19:36

o baktığın kitap favoritlerin kitabımı ya  ve elektronik kitapmı veya netten bulabileceğimiz bi site varmı   paylaşım siteside olabilir
yarisci25
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 05 Ağu 2007, 19:04

İleti empax » 05 Şub 2010, 19:39

mail adresin varsa :) göndereyim. Pdf formatında hoş 14mb mış.

empax
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 20 Ekm 2009, 23:30

İleti yarisci25 » 05 Şub 2010, 22:06

m.gulrenk@gmail.com a gönderirmisin kardeş ya rapid le uğraşmayayım şimdi bi de ona üye para falan :) hazırda varsa bu maile atarsan sevinirim zahmet olmassa  şimdiden saol:
yarisci25
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 05 Ağu 2007, 19:04

İleti empax » 06 Şub 2010, 02:32

Mailden denerim ama çok büyük. Verdiğim linke tıkla free ye bas. süre bitince download a bas. 10dk da indirir.
Buji kısmınada geçemedim daha. Kıvılcım ı görsem ve hala çalışmıyor olsa diğer kısımlara geçcem.
empax
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 20 Ekm 2009, 23:30

İleti tivoli » 06 Şub 2010, 13:08

indüksiyon bobinin kablosunu değiştirdinmi
**AIKIDO** 4.KYU
Kullanıcı avatarı
tivoli
AMBIENTE
AMBIENTE
 
İleti: 475
Kayıt: 12 Eyl 2008, 22:55
Nereden: İstanbul (And.)

İleti empax » 06 Şub 2010, 14:21

Elektrik panosundan geleni diyorsan ölçtüm. Distrübütöre gidenidiyorsan değiştirdim. Şimdi gidip biraz daha denicem olmadı bir şekilde sanayiye çekcem. Sizleride haberdar ederim.
empax
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 20 Ekm 2009, 23:30

İleti empax » 06 Şub 2010, 20:46

Tamam halloldu. Yuppi. Ne mutlu oldun ama. Neyse sorun distribütörde çıktı, yenisini alıp takınca canavar gibi çalıştı. Bu arada 0 ateşleme bobini ve ateşleme beyni elimde kaldı, parçacı geri almıyor. Sahibinden yada Gittigiyordan satmayı denicem. Duyurulur. Bu sitede varmı satabilinecek bir yer inceleyim.
HugHerkese yorumlarından dolayı teşekkürler.Hug
empax
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 20 Ekm 2009, 23:30

İleti suysal76 » 22 Şub 2010, 03:08

selam sorun çözüldüğü için sevindim benim distirübitör de talaş yapmış siz kaç liraya aldınız acaba orjinali pahalı imiş diye duydum 160 tl civarında bide çin malı falan diyolar 50 tl nasıldır pek güven olmuyo malum saygılar
Kullanıcı avatarı
suysal76
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 6
Kayıt: 13 Şub 2010, 01:07


Favorit & Forman



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir