Merhaba arkadaşlar,
Siteye yeni kayıt oldum ama Skoda kullanıcıları için ne kadar faydalı olduğunu görebiliyorum. Bu siteyi kuranlara çok teşekkürler..
Bende bir Favorit almayı düşünüyorum. Epey uzun zamandır araştırmalar yapıyorum, bütçeme göre samara, favorit ve broadway arasında gidip geldim. Daha önce kullanma deneyimim olduğu için Lada'yı listemden eledim. Broadway ise özellikle benim gibi iri yapılı arkadaşlar için rahatsız edici bir iç hacim darlığına sahip. Açıkçası kaportası için söylenenleri ve savrulma sorunlarını da duyduktan sonra bu seçeneği de eledim.
Tüm bunların ardından favorit daha mantıklı gelmeye başladı bana. Her ne kadar sitede özellikle gaz sorunları ve yakıt konusunda beni epey şaşırtan (ben tr'deki en yakıt cimrisi araçlardan biri olarak düşünüyordum favoriti) yakınmalar biraz gözümü korkutsada yinede favoriti incelemeye devam ediyorum.
İlk kez araba sahibi olacağım için, arabayı kullanmak dışında tamir-bakımıyla pek ilgilenmediğim ve tecrübemde olmadığım için bazı konularda sizden yardım bekliyorum.
Birinci sorum şu, Favoritlerde özellikle 93 öncesi modellerde gazla uyum problemi yaşandığını duydum. Birkaç Favorit kullanıcısı da 93-94 dışında bu araçların tercih edilmemesi gerektiğini yazmış, gerçekten böylemi?
İkinci sorum şu, Ortalama 5000-5500 liralık bir bütçem var. Bu rakam temiz bir Favorit almak için yeterli mi? Özellikle bu araçları aldıktan sonra sorunsuz kullanmak için hemen değişim/bakım yapılması gereken parçaları var mı? ortalama ne kadarlık ek maliyet getirir bana?
Üçüncü sorum: Pek çok ilanda çok temiz favorit gibi tanıtımlarla (gerçektende temiz görünüyor), 5-6.5 arası fiyatlarla 100 bini hatta 150-200 bini devirmiş araçlar görüyorum. Oysa benim bildiğim 100 binden sonra araç ciddi problemler çıkarmaya daha meyilli hale geliyor. Sizce bu km olayına dikkat etmeli miyim? Yoksa motorun yeniden yapılmış olması, yürür aksamın sağlamlığı bir araç için asgari yeterliliği sağlar mı?
Dördüncü sorum: aracı her halükarda lpg ile kullanacağım. Ancak çevremdeki arkadaşlar araç alırken hiç lpg takılmamış aracın daha diri olacağını, takılacaksa bile sonradan benim taktırmamı öneriyorlar. Lpg gerçekten motor ömrünü azaltır, yorar mı? Alırken hiç lpg takılmamış araç alıp sonra benmi taktırmalıyım?
Beşinci sorum: Ladalar 1.5 motorla yolda hiç bayılmaz ve yaşıtlarına göre seri gibi ama favoritler 1.3 olduğu için motor performansları nasıl? Özellikle ikisini de kullanmış üyelerden yorum alırsam harika olur!
Altıncı sorumsa şu: Skodalarda L, LX, GLX, Silverline, Blackline'larda kasa ve aksesuar dışında motorda bir değişiklik var mı? Varsa hangisine öncelik vermem yararıma olur?