sainz » 18 Haz 2007, 16:13
[quote="kanal"]slm arkadaşlar artık bende bugün skodacı oldum ve ne tesadüfki skoda ile araştırma yaparken bu siteyi buldum benim sorunum( triger zinciri) zincirden bayaağı bir ses geliyor bulunduğum şehirde pek anlayanda yok doğudayım sadece bir ustaya sordum bunlar böyle hep değiştirmene gerek yok dedi değiştirsen bile 1 yada 2 ay sonra aynı sesi yine yapacaktır dedi ne yapmalıyım aracım skoda forman lx 93 model ben bunu değiştirsem ne kadara mal olur ve burdaki ustanın dediği gibi bir iki ay sonra yine ses çıkarırmı selamlar[/QUOTE]
Hoşgeldiniz.
Eksantrik zinciri aynı bisiklet zincirlerindeki gibi zamanla bollaşıp ses yapar ve bollaştığı için supaplara kumandası gecikmeli olmaya başlar dolayısıyla da yakıt tüketiminiz artar, üstelik avans ayarınız hiçbir zaman sabit kalamaz. Tabii ki yenisini de taktıktan sonra ses yapacaktır eskiyince ama bu otomobilinizi nasıl kullandığınızla alakalıdır. Arkadaşımın Favorit 135L' sinin eksantrik zincirini ben değiştirttim serviste ve başında durdum, 5.000 kilometre sonra gene aynı haline geldi zira arkadaşım biraz hırpalayarak kullanıyordu otomobilini. Yani kalkışları sert yapardı. Bir de acemi iseniz ve sık sık stop ettiriyorsanız gene eksantrik zincirinin ömrü kısalır.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.