junior » 30 Ağu 2007, 01:07
aracım 94 favo km si 375 bin.klima olayı 8 senedir var bende elektrikçi bir arkadaşımın becerisi sayesinde oluştu . önce felicia kalorifer sistemini favoya taktık ebatlar aynı olduğundan sorun olmadı.bunu yapmamızın nedeni felicianın kalorifer motoru 4 kademelidir.sonra klimanın soğutma kazanını kalorifer sisteminin içine yerleştirdik.sonra kopresör motorunu arcın motoruna bağlamak için aparatlar hazırlandı.neyse uzatmayalım şu anda bende alternatörün altaında klima kompresörü var sonra radyatörün önüne klimanın radyatörünü bağladık onların da önünde tabi ki 2 adet fan var.ayrıca arka tarafta da normal büyük fan var.bunları anlatıyorum ama görmeniz lazım ki daha iyi anlayablesiniz.neticede gayet iyi bir soğutma ile sıcak yazı atlatıyorum ha bu arada klima gücü düşürür diyenlr var çok doğru deil çünkü koprsörün ebadı motora göre dolayısı ile klima açıldığında rölanti 1100 den 850 ye düşüyor ha bir de ben normalde rahatlıkla 160 basıyorum otobanda klima açık olsada olmasada sadece çokçok atak olmuyor klima açıkken ama onu da vitesi erken değiştirerek bertaraf edebiliyorum rahatlıkla bu arada maliyet 1500 dolar civarında oldu.meraklılara duyurulur selamlar......